Dé tip tegen zwangerschapsmisselijkheid

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Mira8, 12 dec 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mira8

  Mira8 Lid

  15 jun 2018
  6
  6
  3
  Vrouw
  Ik zit zelf nu in mijn 9e week zwanger. Sinds de 5e week ofzo ben ik al erg misselijk, hou ik weinig tot geen eten en drinken binnen. Nu ben ik inmiddels al meerdere keren geswitcht tussen Emesafene en Metoclopramide, pillen tegen misselijkheid van de huisarts. Emesafene werkt het beste, al vermindert dat enkel het braken wat en de misselijkheid de hele dag bleef. Daarnaast al veel dingen geprobeerd:

  • Sea bands, een soort bandjes die je om je polsen doet tegen de misselijkheid. Dit lijkt niet te werken.
  • Gemberpillen, 2 x 2 per dag. Dit lijkt enigszins te werken, alleen lijkt het alsof ik er maagzuur van krijg (en het braken is mega vies daarna). Daarvoor gebruik ik..
  • Omeprazol, een maagbeschermer. Deze helpt in de avond wat als de misselijkheid erger wordt door maagzuur.
  • Magnesium en vitamine D. Vaak gelezen dat een tekort van deze combi kan zorgen voor de bekende kwaaltjes. Ik heb het maar naast de vitamines geslikt, maar de misselijkheid neemt er niet door af.
  • Fortafix, een vloeibaar ijzer elixer met vitamines (B1, B2, B6, B12 en C). Dit meer gebruikt om wat aan te sterken. Deed niks voor de misselijkheid.
  • VSM Okugest, lijkt wat te helpen bij de hoge dosering (2 tabletten per uur tot max 12 tabletten). Hierdoor hield ik wat eten en drinken binnen.
  • A. Vogel Nux Vomica D4, lijkt niet echt wat te doen.
  Maar..! Nu maak ik sinds twee dagen gebruik van ORS, rehydratiezout. Dit zorgt dat je vochtpeil en je mineralen wat worden aangevuld. Dit gebruik ik 2x per dag in combinatie met Emesafene (3x per dag). En, wat ik geloof dat dé gouden tip is: VSM Cocculus Indicus D6. Dit is een homeopathisch middel, online verkrijgbaar. Sinds ik deze laatste tabletten erbij slik (3 x 2 per dag) in combinatie met 2x per dag ORS en 3x per dag Emesafene (verder niks van bovenstaande lijst meer), ben ik weer mens! Ik kan weer kleine dingen met de kinderen doen, Lego huisjes bouwen bijvoorbeeld. Ik kan weer een beetje eten koken en ik heb niet meer overgegeven. Nu lees ik er verder vrij weinig over online, maar alles is in overleg met de huisarts gegaan en die staat er in ieder geval achter.

  Lang verhaal inmiddels (sorry daarvoor), maar mocht je net als ik als een hoopje ellende al weken in bed liggen, probeer dan eens de VSM Cocculus Indicus. Ik heb baat bij D6, daarnaast zijn vele andere variaties, maar daar heb ik geen ervaring mee. Ik hoop dat ik iemand hiermee kan helpen.
   
  wens09, heidiane, Rosa5 en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Mila27

  Mila27 Fanatiek lid

  20 jul 2017
  3.153
  2.346
  113
  Vrouw
  Lesliefje en Kimberley92 vinden dit leuk.
 3. exciting

  exciting Fanatiek lid

  10 dec 2013
  3.172
  982
  113
  Vrouw
  Friesland
  Ik was je bericht al eerder tegen gekomen en had het onthouden. Bij de 2e erg misselijk geweest en overgeven .

  Nu bij 5 weken begint het weer.. Ik snap niet zo goed waarom ik nu weer kots misselijk moet worden terwijl mijn vriendinnen nergens last van hebben (hoezo jaloers?) maar goed..ik ga die d6 bestellen! Hopelijk gaat het werken. De zetpillen en ORS heb ik nog in huis van de vorige keer .... Duim je mee?
   
 4. mom2be88

  mom2be88 Bekend lid

  14 mrt 2016
  652
  165
  43
  Herkenbaar!!! Hier ook vriendinnen nergens last van en ik dus net als bij de eerste wel... het is oneerlijk verdeeld! Bij mij helpt er weinig behalve slapen en de tijd uitzitten
   
 5. exciting

  exciting Fanatiek lid

  10 dec 2013
  3.172
  982
  113
  Vrouw
  Friesland
  Ja is niet leuk hè! Ik ben daar gewoon echt jaloers op. Gras lijkt natuurlijk altijd groener bij een ander.
   
 6. mom2be88

  mom2be88 Bekend lid

  14 mrt 2016
  652
  165
  43
  Ik ook want je kunt toch een tijd minder genieten door de misselijkheid. Had gehoopt dat bij een tweede kindje ik niet weer misselijk zou zijn. Maar helaas.... 1 troost het wordt in de meeste gevallen minder! (Bij mij bij 15/16 weken)
   
 7. Mira8

  Mira8 Lid

  15 jun 2018
  6
  6
  3
  Vrouw
  Vervelend dat je weer zo misselijk bent! Wel dapper dat je er dan nog een keer voor gaat. Het is mijn eerste zwangerschap, mijn man heeft 2 kinderen uit een vorige relatie. Er zijn genoeg momenten dat we (vooral ik) dan denk 'we houden het bij drie!' Ik heb volgende week mijn 12 weken echo, de misselijkheid heeft plaatsgemaakt voor buikpijn, wat veel beter te doen is, dus ik heb er onwijs veel zin in om ons kindje weer te zien:) al voelt het wel onwerkelijk nog en is het genieten inderdaad nog lastig.

  Ik hoop dat de d6 voor jou net zo goed werkt als voor mij, laat het me gerust even weten :) veel sterkte
   

Deel Deze Pagina