Oke net 2 ToGoodToGo boxen van de Lidl opgehaald. Zitten weer heerlijke dingen in maar ook 6 stronkjes witlof. Dat eten wij nooit... Wie heeft een succesgerecht? Ik vind alles best maar de 3 kinderts hier...ik moet wel met iets moois komen
Een lekkere koude witlofsalade met mandarijntjes, appel, rozijntjes en walnoten en dan een romige dressing met yoghurt, honing, sinaasappel of sinaasappelolie en wat citroen met peper en zout. Hier lusten wij ook niks met witlof maar op deze manier, eten wij het best nog vaak
Witlof koken. Door de helft. Elk stukje ontwikkelen met ham. In een ovenschaal met geraspte kaas erover heen. Dan in de oven op 200 graden tot de kaas een licht bruin korstje heeft. Ik vond dat heerlijk als kind.
https://miljuschka.nl/diner-recepten/witlof-met-kip-in-roomsaus Ik heb hem deze week op de planning staan. Nog nooit eerder gemaakt maar het lijkt me heerlijk!
Gekarameliseerde witlof: Witlof in reepjes snijden, opbakken en aan het eind wat basterdsuiker meebakken Kip met witlof in romige mosterdsaus: Kipreepjes bakken, witlof in reepjes kort meebakken. Bekertje crème fraîche, mosterd naar smaak en gesnipperde bieslook toevoegen. Goed verwarmen en klaar. We maken ook graag een salade met mandarijntjes, walnoot en yoghurt dressing. En wij maken er ook graag een ovenschotel met monchou, ham en banaan: 6 stronken Witlof (middelgroot) 200 gr Mon Chou Kruiden paneermeel 2x 50 gr Kaas, belegen, geraspt 4 Bananen (gehalveerd in lengte en breedte) 200 gr Ham (mooie plakken) Salie Bereiden Witlof beetgaar koken. De Mon Chou losroeren en geraspte kaas erdoor mengen. De witlof afgieten en de stronken in de lengte halveren. Witlof met gehalveerde stukken banaan in een plak ham wikkelen. De rolletjes in ovenschaal leggen. MonChou mengsel erover verdelen en bestrooien met restant geraspte kaas, de salie en de paneermeel. In de oven onder de grill plaatsen tot een bruin korstje is gevormd.
Mijn moeder kookte de witlof altijd in stukjes en schoof hem dan 5-10 min in de oven met stukjes ham en kaas. Was als kind altijd een top gerecht! Een salade met appel, walnoten, spits kool en een lekkere dressing vind ik zelf altijd heel lekker.
Witlof uit de oven Eerst een laag plakjes banaan op de bodem van de ovenschaal Dan de witlof over de schaal verdelen Dan aardappelpuree eroverheen En daar overheen paneermeel Dit op 180 graden 20 minuten in de oven
Mijn man maakt witlof ongeveer zo: Witlof koken, bittere hart eruit. Witlof omwikkelen met een goede ham (serranoham oid), kaassaus maken met een beetje peper en komijn, witlof met ham in ovenschaal, kaassaus erover en in de oven. Serveren met gekookte aardappels met ook nog wat extra kaassaus daarover . Heerlijk
Beste manier van eten van witlof is met een kaassaus. Belangrijk mis het stukje kont afsnijden en met een meldpunt een punt onder in eruit halen. Dat is het meest bittere stuk. Kort koken en dan snij ik hem doormidden. Kaassaus voor niet al teveel saus, 30 gram boter in een pannetje smelten, 30 gr bloem er bij doen. Op niet al te hoog vuur bakken als of het eruit ziet als zandkoek kruimels. Dan kun je met een garde beetje voor beetje melk er bij doen. (300 ml melk) De kaas raspen (jong belegen of belegen) erbij doen en wat reepjes achterham. Snufje zout indien nodig (afhankelijk van je kaas) In een ovenschaal de witlof leggen en de saus er over gieten. Nog even in de oven Zodra ik kaassaus maak lust hij veel meer hahaha
Witlof snijden, hart er uit. Even minuut of 10 koken, afgieten. Ovenschaal invetten. Witlof er in, bakje boursin cuisine erdoor, hamblokjes erdoor en afstrooien met geraspte kaas. In oven tot kaas is zoals je lekker vind. Door de boursin proeven de kinderen de witlof niet meer zo erg.
Alleen het uiterste stukje van de stronk er af, dan een poosje koken. Om elke stronk een plak ham, in een ovenschaal, geraspte kaas er over, paneermeel er over en 10 min in de oven. En dan nog even onder de grill. Wij eten het echt wekelijks
Hier spaghetti met witlof, met 15 minuten klaar. Witlof in reepjes snijden, harde er uit. Uitje snipperen Ham blokjes Room Geraspte geitenkaas Knoflook teentje, en peper. spaghetti koken volgens verpakking met wat zout. Eerst de ham beetje bakken, dan ui er bij. Dan witlof kort bakken. Room er bij schenken, niet koken! Geraspte kaas, peper en knoflook er door. Als de kaas gesmolten is dan is het klaar. Saus niet laten koken.
Ik kook de witlof in zijn geheel en snijd pas na het koken het hart eruit. Zo wordt de witlof niet bitter. Dan plak ham erom in een ovenschaal geraspte kaas erover en in de oven
Dit vinden ze hier heerlijk, aten ze allebei al meteen zodra ze warme hapjes mochten. En weet niet of je van pakjes/zakjes bent xo af en toe, anders is t zakje maggi witlofschotel ook erg lekker!
Als zonder-ham variatie op de witlof uit de oven: Doormidden snijden in de lengte, hart eruit, even kort koken, afgieten en uitlekken. Plakjes gerookte zalm om de stukken heen/ertussen, de boel schikken in een ovenschaaltje. Halve walnoten en plakken tomaat erop Geraspte kaas erover En 20 minuutjes op 200 graden... enjoy! Lekker met aardappelpuree. Voor een vega versie laat je de zalm weg. Moet erbij zeggen dat ik het in geen jaren gemaakt heb. Man vindt het niet heel lekker