Recept met witlof...

Discussie in 'De lounge' gestart door Zoe123, 22 nov 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.808
    5.943
    113
    Vrouw
    Oke net 2 ToGoodToGo boxen van de Lidl opgehaald.
    Zitten weer heerlijke dingen in maar ook 6 stronkjes witlof.
    Dat eten wij nooit...
    Wie heeft een succesgerecht?
    Ik vind alles best maar de 3 kinderts hier...ik moet wel met iets moois komen :roflmao:
     
  2. Kramertje

    Kramertje VIP lid

    4 apr 2019
    7.270
    5.870
    113
    Vrouw
    #2 Kramertje, 22 nov 2020
    Laatst bewerkt: 22 nov 2020
    Een lekkere koude witlofsalade met mandarijntjes, appel, rozijntjes en walnoten en dan een romige dressing met yoghurt, honing, sinaasappel of sinaasappelolie en wat citroen met peper en zout.

    Hier lusten wij ook niks met witlof maar op deze manier, eten wij het best nog vaak :thumup:
     
    bloemetje1 en Zoe123 vinden dit leuk.
  3. 1985Breezer

    1985Breezer Bekend lid

    19 feb 2009
    869
    251
    63
    zorg
    brabant
    Rouwe witlof reepjes met appel en rozijnen. En een drupje slasaus die witte.
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  4. heidiane

    heidiane Fanatiek lid

    5 jul 2010
    1.724
    1.647
    113
    Witlof koken. Door de helft. Elk stukje ontwikkelen met ham. In een ovenschaal met geraspte kaas erover heen.
    Dan in de oven op 200 graden tot de kaas een licht bruin korstje heeft.
    Ik vond dat heerlijk als kind.
     
    Zoe123 en NiVa0230 vinden dit leuk.
  5. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.792
    9.311
    113
    Gelderland
    Ysabella en Zoe123 vinden dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.267
    25.732
    113
    #6 Adje, 22 nov 2020
    Laatst bewerkt: 22 nov 2020
    Gekarameliseerde witlof:
    Witlof in reepjes snijden, opbakken en aan het eind wat basterdsuiker meebakken

    Kip met witlof in romige mosterdsaus:
    Kipreepjes bakken, witlof in reepjes kort meebakken. Bekertje crème fraîche, mosterd naar smaak en gesnipperde bieslook toevoegen. Goed verwarmen en klaar.

    We maken ook graag een salade met mandarijntjes, walnoot en yoghurt dressing.

    En wij maken er ook graag een ovenschotel met monchou, ham en banaan:
    • 6 stronken Witlof (middelgroot)
    • 200 gr Mon Chou
    • Kruiden paneermeel
    • 2x 50 gr Kaas, belegen, geraspt
    • 4 Bananen (gehalveerd in lengte en breedte)
    • 200 gr Ham (mooie plakken)
    • Salie
    Bereiden
    Witlof beetgaar koken.

    De Mon Chou losroeren en geraspte kaas erdoor mengen.

    De witlof afgieten en de stronken in de lengte halveren. Witlof met gehalveerde stukken banaan in een plak ham wikkelen.

    De rolletjes in ovenschaal leggen. MonChou mengsel erover verdelen en bestrooien met restant geraspte kaas, de salie en de paneermeel.

    In de oven onder de grill plaatsen tot een bruin korstje is gevormd.
     
    Zoe123 en NiVa0230 vinden dit leuk.
  7. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.314
    4.385
    113
    Vrouw
    Mijn moeder kookte de witlof altijd in stukjes en schoof hem dan 5-10 min in de oven met stukjes ham en kaas. Was als kind altijd een top gerecht!
    Een salade met appel, walnoten, spits kool en een lekkere dressing vind ik zelf altijd heel lekker.
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  8. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.369
    507
    113
    vlakbij Rotterdam
    Witlof uit de oven

    Eerst een laag plakjes banaan op de bodem van de ovenschaal

    Dan de witlof over de schaal verdelen

    Dan aardappelpuree eroverheen

    En daar overheen paneermeel

    Dit op 180 graden 20 minuten in de oven
     
    bloemetje1, Zoe123 en NiVa0230 vinden dit leuk.
  9. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Mijn man maakt witlof ongeveer zo:
    Witlof koken, bittere hart eruit. Witlof omwikkelen met een goede ham (serranoham oid), kaassaus maken met een beetje peper en komijn, witlof met ham in ovenschaal, kaassaus erover en in de oven. Serveren met gekookte aardappels met ook nog wat extra kaassaus daarover ;).
    Heerlijk :D
     
    2littlemonkeys, Zoe123 en NiVa0230 vinden dit leuk.
  10. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.298
    10.265
    113
    Beste manier van eten van witlof is met een kaassaus. Belangrijk mis het stukje kont afsnijden en met een meldpunt een punt onder in eruit halen. Dat is het meest bittere stuk. Kort koken en dan snij ik hem doormidden.

    Kaassaus voor niet al teveel saus, 30 gram boter in een pannetje smelten, 30 gr bloem er bij doen. Op niet al te hoog vuur bakken als of het eruit ziet als zandkoek kruimels. Dan kun je met een garde beetje voor beetje melk er bij doen. (300 ml melk)

    De kaas raspen (jong belegen of belegen) erbij doen en wat reepjes achterham. Snufje zout indien nodig (afhankelijk van je kaas)

    In een ovenschaal de witlof leggen en de saus er over gieten. Nog even in de oven
    Zodra ik kaassaus maak lust hij veel meer hahaha
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  11. b0llen

    b0llen Lid

    21 jan 2020
    57
    80
    18
    Dit! Is de enige manier waarop ik hier voor elkaar krijg dat er witlof gegeten wordt.
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  12. kimmv2

    kimmv2 Fanatiek lid

    7 mei 2015
    1.067
    447
    83
    Witlof snijden, hart er uit.
    Even minuut of 10 koken, afgieten.
    Ovenschaal invetten.
    Witlof er in, bakje boursin cuisine erdoor, hamblokjes erdoor en afstrooien met geraspte kaas.

    In oven tot kaas is zoals je lekker vind.

    Door de boursin proeven de kinderen de witlof niet meer zo erg.
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  13. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.808
    5.943
    113
    Vrouw
    Ohwwwwww
    Mijn mama maakte dit altijd! :)
     
    Kramertje vindt dit leuk.
  14. catlady

    catlady Bekend lid

    26 jun 2013
    939
    397
    63
    Vrouw
    Nederland
    Ik kook de witlof daarna wikkel ik ze in salami of snijworst en kaas en doe ik ze in de oven.
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  15. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.779
    7.367
    113
    Alleen het uiterste stukje van de stronk er af, dan een poosje koken. Om elke stronk een plak ham, in een ovenschaal, geraspte kaas er over, paneermeel er over en 10 min in de oven. En dan nog even onder de grill.
    Wij eten het echt wekelijks :thumup:
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  16. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.083
    295
    83
    Emmeloord
    Hier spaghetti met witlof, met 15 minuten klaar.
    Witlof in reepjes snijden, harde er uit.
    Uitje snipperen
    Ham blokjes
    Room
    Geraspte geitenkaas
    Knoflook teentje, en peper.

    spaghetti koken volgens verpakking met wat zout.
    Eerst de ham beetje bakken, dan ui er bij. Dan witlof kort bakken. Room er bij schenken, niet koken! Geraspte kaas, peper en knoflook er door. Als de kaas gesmolten is dan is het klaar. Saus niet laten koken.
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  17. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Ik kook de witlof in zijn geheel en snijd pas na het koken het hart eruit.
    Zo wordt de witlof niet bitter.
    Dan plak ham erom in een ovenschaal geraspte kaas erover en in de oven
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  18. Loveloes

    Loveloes Niet meer actief

    Dit vinden ze hier heerlijk, aten ze allebei al meteen zodra ze warme hapjes mochten.

    En weet niet of je van pakjes/zakjes bent xo af en toe, anders is t zakje maggi witlofschotel ook erg lekker!
     
  19. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.174
    10.708
    113
    Als zonder-ham variatie op de witlof uit de oven:

    Doormidden snijden in de lengte, hart eruit, even kort koken, afgieten en uitlekken.
    Plakjes gerookte zalm om de stukken heen/ertussen, de boel schikken in een ovenschaaltje.
    Halve walnoten en plakken tomaat erop
    Geraspte kaas erover
    En 20 minuutjes op 200 graden... enjoy!
    Lekker met aardappelpuree.
    Voor een vega versie laat je de zalm weg.

    Moet erbij zeggen dat ik het in geen jaren gemaakt heb. Man vindt het niet heel lekker
     
    Zoe123 vindt dit leuk.
  20. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Wij braden stukjes chorizo, de witlof in stukjes erbij en dan bij pasta.
     
    Zoe123 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina