dagloon?

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door marietjes, 7 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. marietjes

  marietjes Lid

  5 jan 2011
  11
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo,

  Ik ben met met 32 weken ziek thuis ivm de zwangerschap.
  Ik kreeg een brief dat deze 2 weken mijn dagloon 74euro is en betaald werd aan mijn werkgever. Tijdens mijn zwangerschapsverlof is mijn dagloon 90 euro. Hoe kan het dat deze bedragen verschillen?

  En hoe moet ik dit berekenen? Het dagloon x 5 is je bruto weeksalaris? of krijg je alleen het dagloon betaald op de dagen dat je anders ook werkt (in mijn geval 3) En hoe kun je nagaan of je werkgever alles wat ze van het uwv ontvangen ook aan mij uitbetalen?

  Ik heb nog nooit zo weinig loon ontvangen, als vorige maand namelijk! Heb een flexibel contract dus is voor mij moeiljk na te gaan!

  Vriendelijke Groeten Marietjes
   
 2. UWV

  UWV VIP lid
  Medewerker

  #2 UWV, 7 mrt 2011
  Laatst bewerkt: 7 mrt 2011
  Beste marietjes,


  Ik begrijp dat je vragen hebt over het verschil in dagloon van de Ziektewet-uitkering en de Zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZO). Dit verschil wordt veroorzaakt door het verschil in berekening van het dagloon.

  Het dagloon voor de Ziektewet wordt berekend op basis van het Sociale Verzekeringsloon (SV-loon) dat je verdiende in het jaar voordat je ziek werd.
  Voor actuele informatie zie
  hier.

  Het dagloon voor de WAZO is het loon dat je gemiddeld per dag verdiende in de loonperiode van 4 weken of 1 maand vlak vóór je verlof. Was het loon in deze periode lager door ziekte of verlof? Dan kijkt het UWV naar de daaraan voorafgaande loonperiode van 4 weken of 1 maand waarin je niet ziek was of verlof had.
  Actuele informatie vind je hier.

  Het UWV neemt het inkomen dat je met 3 dagen werken per week verdiend over een periode van 4 weken of 1 maand. Dit delen we door het aantal werkbare dagen in die periode. Dit is bij 4 weken 20 en bij een maand 21,75 dagen. Het dagloon wordt ook verdeeld over 5 werkbare dagen per week betaald. 5x 100% van je dagloon vormt je bruto-uitkering per week.

  Als je vragen hebt over de hoogte van de aan de werkgever uitbetaalde uitkering bel dan met de UWV Werknemerstelefoon: 0900-9294.

  Met vriendelijke groet,

  Ella
  UWV Webcare Team


  www.uwv.nl/ webcare
   

Deel Deze Pagina