Hoi Even bij t begin beginnen. Ik heb een behoorlijke pittige tijd achter de rug. 2 jaar geleden ben ik bevallen van een prachtmeisje. Ik ben met 29 wkn bevallen omdat ik hellp had. Mijn meisje heeft 10 dgn geleefd en is toen overleden door een zh bacterie. Vorig jaar dec positieve test, ik was blij maar de angst zat er ook goed in. Heel mijn zwschap onder stenge controle gestaan. Met 38 weken ben ik ingeleid op eigen verzoek vanwege de angst dat het weer mis zou gaan. Medio augustus ben ik dmv ks bevallen nadat het natuurlijk niet ging lukken omdat mijn zoontje een sterrenkijker was. Mijn zoontje heeft de eerste 10 wkn veel gehuild en was erg onrustig. Niet bepaald een roze wolk.. Op een gegeven moment ben ik hem gaan dragen omdat in bedje niet lukte en ik het belangrijker vond dat hij sliep. Ben bij osteo geweest daar kwam niks bijzonders uit, medisch gezien ook niets. Overdag slaapt hij in de draagzak maar hij is al behoorlijk op gewicht en het begint pittig te worden ook omdat hij wakker wordt zodra ik ga zitten. Ik kan dus alleen maar rondlopen. In de avond en nacht slaapt hij wel in de wandelwagenbak ingebakerd en dit gaat goed. Ik wil deze week gaan beginnen met neerleggen in eigen bedje, hij is dan 14 weken maar ik merk dat ik er mega tegenop zie en allemaal beren op de weg. Het ritme dat we nu hebben is dat hij om de 4 uur eet en sinds een week ook de nachten doorslaapt. Ik leg hem wakker in de draagzak zodra ik slaapsignalen zie en doe continue dezelfde dingen. Heb de boekjes allemaal al gelezen baby in droomritr enz dus heb ook wel idee hoe ik het ga aanpakken. De beren die ik op de weg zie zijn bijvoorbeeld stelndat hij overdag dan helemaal niet meer gaat slapen, stel dat hij niet meer wil eten, dadelijk spookt hij heel de nacht...enz enz ik weet dat ik er even doorheen moet en moet volhouden maar zie er gewoon tegenop. Mede doordat de afgelopen 2 jaar me niet in de koude kleren is gaan zitten en ik hier behoorlijk veel last van heb gehad heb daarom wat minder bij te zetten gehad. Gesprekken met psych lopen nog..en dat is heel helpend. Maar ook omdat hij zoveel gehuild heeft en zijn slaap zo hard nodig heeft, het is een gevoelig kindje, hij huilt nog steeds regelmatig maar minder dan ik gewend ben Regelmatig lees ik hier vragen over ditzelfde onderwerp babys die niet in eigen bed willen slapen maar ik zpu ook graag willen weten hoe dit deze mdrs gelukt is, hoe die eerste dagen zijn verlopen, wat kan ik verwachten en evt nog tips om het vol te houden om op die manier mijn "beren" iets te relativeren Sorry heel verhaal geworden en bedankt voor het lezen en als er tips of tricks zijn hoor ik het graag
Ik zou kiezen voor een methode waarin je het heel geleidelijk doet en waarin je het ook zelf goed aan kan. Die methode kan je natuurlijk zelf bedenken en ontwikkelen. Ons zoontje was ook erg onrustig, wilde bijna niet in bed slapen, sliep korte slaapjes en was best prikkelbaar. Had dus z'n slaap wel nodig, zodra ik 'm weer gezellig mee naar beneden nam was meneer klaar wakker en ging hij dus echt niet meer slapen. Maar goed, met 2 maanden zijn wij het op deze manier gaan doen. Bij vermoeidheidssignalen naar bed, wij zagen die toen nog niet zo goed en ons zoontje bleek dus vrij lang wakker te kunnen blijven. Bij eerder in bed leggen ging hij ook wel slapen, maar sliep veel korter. Maar goed, dan in jullie geval zou ik je zoontje inbakeren (net als in de nacht, dat is herkenbaar voor 'm) en dan in bed leggen (doe evt. precies hetzelfde als dat je 's avonds doet). Nou hier deed ik dan een speentje en knuffeltje geven, gordijntjes dicht, muziekje aan, deur op een kier en ik ging weg. Als hij ging huilen ging ik naar 'm toe, dan probeerde ik 'm te troosten in bed, door over 'm heen te wrijven en zachtjes te sussen/ praten en soms zingen. Als dit niet werkte haalde ik hem uit bed en wiegde hem in m'n armen tot hij stil was. Als hij stil was legde ik hem weer terug in bed, soms nog wel een muziekje aan en soms niet, verschilde een beetje. Werkte dat ook niet en ging hij weer huilen, dan nam ik hem bij me, ging op de schommelstoel op z'n kamer zitten en liet hem bij mij in slaap vallen. Zat dan vaak te schommelen en zachtjes te zingen. Als hij zeker 10-15 minuten sliep legde ik hem over in z'n bedje en sloop zachtjes de kamer uit. Werkte dat ook niet en was het weer brullen, dan nam ik hem bij me en sliep hij bij mij, soms in de schommelstoel of soms even een dutje in ons bed. Hij was dan altijd weer na 45 minuten wakker, maar had in elk geval even geslapen en was weer gezellig. Het volgende slaapje probeerde we het dan weer opnieuw. Het begin was even rommelig, heb hier zelf ook echt een week voor uit getrokken om hier actief mee bezig te zijn. Toen hij zelf in z'n bedje in slaap kon vallen, werden de slaapjes ook langer. Als hij mij ervoor nodig had duurde de slaapjes altijd maar 45min. Je kan dan je kindje ook nog weer leren doorslapen na dat slaapje, maar dat lukte hier meestal niet. Dat kwam echt vanzelf toen hij zelf in zijn bedje in slaap veel. Succes ermee, hopelijk heb je er wat aan.
Vermoeiend is dat he! Je wilt het goed doen voor je kleintje, maar moet ook op jezelf letten. Ik heb die periode ook als heel zwaar ervaren. Als ik eerlijk ben het zwaarste tot nu toe. Mijn zoontje sliep de nachten al snel goed door, maar wilde overdag niet slapen. En al zeker niet in zijn eigen bedje. Dat heeft mijn hele zwangerschapsverlof geduurd. Net de week voordat ik weer moest werken, sliep hij beter. Ik ga even proberen te graven in mijn geheugen wat we ook alweer gedaan hebben. We hebben hem ingebakerd laten slapen. Wakker in bed leggen werkte in het begin echt niet. Hij gaf niet duidelijk aan wanneer hij moe was (of wij zagen het gewoon niet). Dus bij ons is het echt een kwestie geweest van wiegen tot je er bijna bij neervalt. Muziekje aan. Wiegn wiegen wiegen. Als hij een tijdje sliep, proberen in bed te leggen. Was het weer brullen, dan weer oppakken, muziekje aan, wiegen, in bed leggen.. herhalen tot het werkte dat kon wel tot een uur duren. Op een gegeven moment zijn we cold turkey gestopt met inbakeren. Na het babyzwemmen was hij altijd doodmoe. Toen heb ik hem op een gegeven moment in een slaapzak gestopt en sliep hij daar prima in. En na een tijdje werd hij ook gewoon te groot om te wiegen. Ik kreeg hem niet meer slapend weggelegd. Iets langer laten huilen om in slaap te vallen en dat lukte hem steeds beter. Maar we merkten op dit punt ook echt een verschil in huilen. Eerst was het altijd krijsen, compleet overstuur, code rood zegmaar. En nu was het gewoon huilen, klagen. Dus konden we hem ook wat langer laten liggen, dat hoefden we voorheen niet te proberen (kon ik ook echt niet). Moraal van het verhaal: zowel jij als je kindje groeien in dit proces, zoda hij het uiteindelijk zelf kan. Hou in gedachte dat het een (heel vermoeiende) fase is. Over een tijdje kijk je hierop terug met een voldaan gevoel van dat hebben we samen toen wel mooi even gered!
Dank jullie wel voor jullie uitgebreide antwoord ga hier zeker mee aan de slag.. en precies zoals jij het beschrijft mammie, je wilt het goed voor je kleintje doen maar moet ook op jezelf letten. Daarom vertelde ik het verhaal van mijn dochter erbij, door alle gebeurtenissen moet ik des te meer voor mezelf zorgen om er ook goed voor hem te kunnen zijn.