Hoi allemaal, Sinds mijn zoontje vast voedsel mag eten probeer ik zoveel mogelijk zelf te maken ipv potjes. Koken is alleen totaal niet mijn passie en wij leven zelf wel op pakjes en zakjes. Ik heb een hele dagtaak aan het verzinnen en zoeken van gezonde en afwisselende maaltijden voor de kleine. Dus mijn vraag is eigenlijk of jullie hier "recepten" met mij willen delen van gezonde maaltijden voor een kindje van 8 maanden. Alvast bedankt
Pasta met een 'sausje' van rundertartaar, courgette, groene en rode paprika en tomaten. Tartaartje prakken en bakken in olijfolie, gesneden courgette en paprika toevoegen en meebakken. Daarna een stuk of 5 tomaten erbij meebakken, een klein scheutje water erbij en met een paar basilicum blaadjes of (gedroogde Italiaanse kruiden uit een potje) laten smoren. Als het te droog wordt weer een klein scheutje water erbij. Hiervan kun je meerdere porties invriezen Ik deed dit met penne pasta erbij, kon/kan hij goed zelf beetpakken Met dit 'sausje' kun je enorm variëren en/of met aardappel of rijst erbij ipv pasta. Bijvoorbeeld met kipfilet, wortel, klein gesneden sperziebonen en tijm/rozemarijn.
Oh en wat wij nu nog steeds doen als wij een keer uit een potje of pakje koken; Wij bereiden eerst het eten zonder en vlak voor ik het pakje/potje erbij doe, schep ik voor zoonlief alvast een portie eruit.
Kijk eens op op keukenkikker.nl kokenvoormijndochter.nl Of het boek opperdepop (van de AH) Hier staan veel recepten op en in, haal hier ook vaak dingen vanaf. Als wij met een pakje koken, bereid ik zoals op de verpakking staat, maar net voordat ik het pakje erbij doe, haal ik wat voor onze dochter uit.
Wat gehakt/kipfilet bakken, met groente, dan ontvelde tomaten erbij rijst en wat water en dat laten staan totdat de rijst gaar is. Evt. nog extra water erbij.
Op die leeftijd gaf ik mn zoontje nog maar weinig vlees. Ik heb vier gaspitten en had een stapeltje potjes voor in de vriezer. Pannetje aardappels koken, pannetje wortels, pan met broccoli/bloemkool en een pan met erwtjes/boontjes. Ik kookte alles goed gaar en maakte verschillende prakjes, klontje boter erdoor (zoutloos) of wat borstvoeding/kunstmelk om t wat zachter te maken.
Bedankt! Hiermee kunnen we weer even vooruit Ik ga die sites van de week eens rustig bekijken. En het klinkt wel handig om een keer van alles in pannetjes te maken en verschillende combinaties te maken.
ik vind het opperdepop boek ook geweldig, maar misschien is dit de gelegenheid om zelf ook gezonder te gaan eten, die pakjes en zakjes zijn voor jullie nl even slecht als voor je kleintje. En vanaf wanneer wilde je die anders mee gaan laten eten van de pakjes en zakjes...want anders blijf je nog heel lang apart koken. Voor jezelf is het toch ook veel makkelijker als hij met de pot mee eet?? Puur en basiskoken hoeft niet ingewikkeld te zijn en het hoeft ook echt je passie niet te zijn om het te kunnen. In de lounge hier op het forum lopen verschillende topics over weekmenu's en recepten waar je inspiratie uit kunt halen of een post kunt plaatsen waarin je basisrecepten zoekt van bv nasi, pastasaus en veel andere gerechten. http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/523538-weinig-boodschappengeld-eten-deel-4-a.html http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/553802-zp-receptenvinder.html
Je hebt ook wel gelijk hoor Tuc Op deze manier blijf ik nog jaren apart koken voor hem. Uiteindelijk ben ik er zo meer tijd aan kwijt dan als wijzelf ook gezonder eten. Ik zal die topics ook doornemen, bedankt!
1 aardappel schillen. 2 wortels schillen en in stukjes snijden. Samen laten koken, stampen en je hebt eten. Hetzelfde kan je toepassen met een heleboel groenten. Al dan niet vers of bijvoorbeeld uit de diepvries. Na een tijd kan je natuurlijk beginnen experimenteren met pasta of rijst, tomaten, ... maar ik zou zelf gewoon beginnen met de basis. Vanaf hij 1 à 1.5 is kan je natuurlijk ook voorzichtig aan hem laten mee-eten met wat jullie eten. Al zou ik dan wel oppassen dat jullie eten niet te sterk gekruid is (zijn portie eruit nemen voor je gaat kruiden). Als je er vlees bij wil gewoon een stukje kipfilet ofzo bij maken en eronder draaien. Wat je ook kan doen, is gewoon een kilo wortelen* en een aantal aardappelen maken en in potjes in de diepvries steken. *Of gelijk welke andere groente.
De favoriet was hier bij beide jongens: Aubergine met tomaat (ontveld) en rijst. Eventueel aan te vullen met kip. Op een goede 2e plek: Couscous met wortel en courgette.
Het boekje 500 baby en peuter gerechten is erg leuk! Hier staat ook de tip in om het eten te stomen. Ik had bijv vandaag zoete aardappelen met worteltjes en tomaatjes. Pan met water opzetten wachten tot water kookt. Dan vergiet vullen met blokjes aardappel, wortel en (ontvelde) tomaat. Vergiet in de pan, boven het kokende water, deksel erop en kwartier laten stomen. Dan lekker pureren of stampen en klaar!
Nog n leuke website: Zelf babyvoeding maken, fruithapjes en groentehapjes. | Smikkels.nl Hoe doen jullie trouwens klaargemaakt eten in potjes? Hoe hou je dat goed? Een uur in een pan zetten om te wecken gaat me te ver eigenlijk of is dat dan de enige optie? Buiten invriezen dan, maar heb niet zoveel ruimte in de vriezer en ik vind eten dat ingevroren was toch altijd weer anders smaken...!
Ik vries het gewoon in en maak het ook zelf. Gister bijvoorbeeld bonen gekookt met aardappels en gehaktbal, voor de kleine toen bonen en aardappels eruit gehaald en gepureerd, en dat in bakjes gedaan en dat eet hij vandaag ook nog een keer. Als ik voor meerdere keren heb pureren en in vriezen gaat heel goed. S morgens haal ik het eruit en als de kleine gaat eten dan gaat t over in een schaaltje in de magnetron voor 20 seconden en dan is t klaar. Wil deze week voor t eerst rijst door t eten gaan doen, wortel met rijst, en dan volgende week een keer vlees erdoor. Welk vlees zal geschikt zijn? Kipfilet? Gehakt? En dit dan bakken?!
Ik ben begonnen met kip en dan gekookt. Weet niet of dat perse het beste is, maar het leek mij het minst zwaar.
Hier heb ik het boek opperdepop van ah. Ben pas net met hapjes begonnen en dus nog weinig variatie maar ben zeker van plan uit dit boek te gaan koken.