Panpizza (4 pers.) Ingrediënten: 12 sneetjes brood 8 eetlepels tomatenketchup 4 tomaten 8 plakjes achterham of salami 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden 12 plakjes belegen Edammer of Goudse kaas of 125 gram geraspte kaas olie peper \/ Bereiding: Besmeer het brood met de tomatenketchup. Was de tomaten, snijd ze in plakken en verdeel ze over het brood. Snijd de ham of salami in reepjes en leg ze op het brood. Bestrooi het geheel met kruiden en peper en verdeel de kaas erover. Bestrijk een koekenpan met wat olie, leg de boterhammen erin en plaats het deksel op de pan. Bak de panpizza 10 minuten op laag vuur. Je kunt er ook een plaatpizza van maken: Verwarm de oven voor op de hoogste stand (250° C). Leg de boterhammen tegen elkaar aan op de ingevette bakplaat en schuif de bakplaat 1 richel onder het midden van de oven. De baktijd is 10-15 minuten. Tips: 1 Turkse pizza (gemaakt van een doorgesneden en opengeklapt Turks brood) is met hetzelfde recept toch net weer iets anders. Lekker als afwisseling! Heeeeeerlijk echt waar....! do it....! 8)
Hhhmmmm, lekker! Bedankt voor de tip, ga het morgen gelijk maken dan is de kleine van mijn vriend hier. Gezellig met z'n alle pizza maken. Groetjes, Mirelle.
Het klinkt lekker! Ik doe 's avonds als ik lekkere trek heb wel eens een boterham met plakjes tomaat, kaas, en pizzakruiden een paar minuutjes in de oven, is een beetje hetzelfde idee, maar in de pan heb ik nog nooit geprobeerd. Ik ga het eens proberen!
vind ze in de oven lekkerder, heb ze vaker in de pan gemaakt maar de oven is toch net een beetje meer hmmm
Zo maken wij (bij gebrek aan een tosti-ijzer) altijd tosti's in de pan! En nu onze combi-magnetron kaduuk is, is dit voor een lekkere pizza geen verkeerd idee!
klinkt idd lekker, ik doe ook altijd tosti's in de pan maken, veel lekkerder dan zo een machiene. Beetje vet wel maar goed op zijn tijd moet dat kunnen
Je moet ook geen boter in de pan doen bij zo'n tosti.. alleen de boterhammen aan de boven en onderkant insmeren met wat gewone smeerboter tegen het aanbakken/vastkleven.. niks vet hoor!