Daar zeg je me wat, mbt (sommige) soorten peulvruchten. Maar je hebt natuurlijk zelfs nog pinda's. Dit zegt het voedingscentrum daarover:
Oh die macaroni splitsen begin ik echt niet aan hoor, maar als ik die optie aan zou bieden, zou mijn zoon het ook willen. Maar dan eet hij maar wat minder, hij eet verder gezond en genoeg.
Ja precies waar is de misleidende informatie dat verse jus niet veel suiker zou bevatten of dat fruitsuikers gezonder zijn dan toegevoegde suikers? Ik zie daar helemaal geen informatie over. Dat mensen dat denken is meer hun eigen beperking.
Ik heb geen gewetensbezwaren tegen nepvlees, maar tegen echt vlees Ik vind het juist mooi dat er zo veel (en lekkerdere) alternatieven worden gecreerd. Dan wordt de overstap om geen vlees te eten ook veel makkelijker
Het misleidende is dat fruit per definitie als gezond tussendoortje wordt bestempeld. Denk dat we het eens zijn om oneens te te zijn.
Dochter eet ook zo. Alles apart. Dus met roti eet zij los boontjes, krieltjes, stukjes kip. Met macaroni of andere pasta ook los de saus en de pasta. AVG is alles op een eigen stuk op het bord. En geen sausjes of andere meuk erbij, haha.
Das toch geen moeite? Voordat ik alles bij elkar gooi, schep ik voor dochter schepje macaroni en schepje gehaktmetsaus eruit en klaar.
Ik heb voor mijn kinderen altijd billendoekjes van de Kruidvat gebruikt. Met 7 kinderen zijn dat heel wat poepluiers geweest. Ik associeer die doekjes echt met poep en vind ze serieus een poeplucht hebben. Ik heb op vakantie vaak wel een pak vochtige doekjes bij me, handig voor onderweg. Maar thuis gebruik ik gewoon een washand, vaatdoek of stuk keukenpapier.
Volgens mij is de soort marinade achtige troep die ik ervoor gebruik veel te dun om het op die manier te doen, is niet echt saus. En dan nog, ik vind het geneuzel. Het is ook niet dat hij anders niet eet, het is gewoon niet z’n favoriete eten en dat zal het zo ook niet worden. Maar aangezien hij verder goed en gezond eet, maakt het me echt niet uit als hij een dag wat minder eet. En hem zelf ook niet. Dan eet hij een scheutje yoghurt of wat fruit extra als toetje. Wel hilarisch dat ik me om zoiets onbenulligs zit te verdedigen hier, maar ja stel dat ik anders een luie, harteloze moeder gevonden wordt
Je hebt gelijk ook, je hoeft je ook niet te verdedigen. Stom eigenlijk dat ik dan die post postte om mezelf te verdedigen Iedereen doet het anders en dat is prima. Hier houdt ze gewoon echt niet van dingen door elkaar. Dus voor mij kleine moeite het zo te doen, haha. Ik heb namelijk ook geen zin een alternatief te geven of apart te koken, haha.
Niet bedoeld om vervelend te doen, maar echt uit interesse, wat moet ik me hierbij voorstellen? Ik kook pasta en maak een saus en doe dan een en ander bij elkaar (of niet). Dat is dus heel makkelijk uit elkaar te houden. Maar jij hebt het over een soort marinade, bewerk je daar de pasta dan mee of wordt de pasta daarin gekookt?
Het laatste hoeft echt niet, dat is puur afhankelijk van de manier waarop mensen koken en eten. Mijn ouders houden van goed vlees, maar gaan dan niet naar de slager waar je per minilapje een fortuin betaalt, maar gaan naar zijn leverancier: direct bij de boer. Ze hebben zich echt ingelezen in vlees en mijn vader weet precies welke delen van het dier hij nodig heeft voor zijn biefstuk, ovenstoofschotels of voor het gehakt. En ze betalen veel minder. Wij eten zelf bijna volledig 'vegetarisch'. Ik zet het expres tussen aanhalingstekens omdat ik vind dat juist dit soort termen iets duur en 'bijzonder' maken. Ik kook namelijk zonder vlees en gerechten waar van nature veel producten met vit B in zitten. Gerechten waar geen vlees in hoort. That's it. We proberen niet te koken alsof we wel vlees gebruiken. Want dat maakt het duur, en juist niet puur en natuurlijk.
Pasta kook je toch altijd af in de saus? Ik weet niet anders dan dat het zo hoort (al heb ik een Italianse oma, daarom misschien ). Bij dunne pastasoorten hoort dunne saus bij, hele lichte tomatensaus of puur gebaseerd op bijv knoflookolie. Alleen bij dikke pastasoorten eten wij wat dikkere sauzen, maar de pasta kookt daarin af zodat de saus goed wordt opgenomen. Anders krijg je toch alleen een homp gekookte deeg op je bord, en zou het pas op het bord de smaak uit de saus moeten opnemen?
Nee, ik gooi graag de pasta bij de saus als ik alleen voor mezelf en man kook, maar voor de kinderen kook ik apart pasta en ik zet saus en pasta apart op tafel. Ik ben duidelijk te Nederlands
Ik zag het meer als een suggestie waar (kennelijk) een ander niet was opgekomen. Soms heb je dat, heel simpele dingen waar je door een ander "achterkomt".
Haha wat een post over macaroni al niet teweeg kan brengen. Gewoon waterige drap waar ik de gekookte macaroni door roer en het dan droog kook/roerbak in een wok/hapjespan.