De lekkerste pastarecepten!!

Discussie in 'De lounge' gestart door lillibit, 4 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. fafje

    fafje Niet meer actief

    fusilli of penne

    ui
    knoflook
    kookroom
    peper&zout
    nootmuskaat
    pesto
    cherrytomaatjes (op het laatst)
    spinazie(op het laatst)
    garnalen/gamba's
    parmezaansekaas

    nagemaakt van Vapiano pasta scampi ...echt TE heerlijk
     
  2. Inger1979

    Inger1979 Fanatiek lid

    Heerlijk! Bedankt voor de receptjes allemaal :) :)
     
  3. lillibit

    lillibit Fanatiek lid

    12 jul 2010
    2.348
    0
    0
    in de jeugdzorg
    Midden Nederland
    Verder niemand meer lekkere pastarecepten???
     
  4. Islah

    Islah Niet meer actief

    - Die pasta die op rijst lijkt (qua vorm) en dan als 'rijst'gerecht maken
    - Vermicelli, gestoomd, met tomaten/ui sausje met kaneel, poedersuiker, amandelen en rozijntjes

    Verder tsja, ik denk dat ik wel gewoon bepaalde standaardrecepten heb;

    - Pasta met zalm en room- of kaassaus (groenten verschillen nog wel eens, met kip kan trouwens ook i.p.v zalm)
    - Op z'n Nederlands, met tomatensaus en groenten
    - Je kan ook eens omeletreepjes erdoor doen i.p.v vlees
    - Zelfgemaakte tortellini, lekker gevuld met fetakaas
    - Pastasalade, in de zomer is het lekker met lente-ui en stukjes ananas erdoor.

    Denk dat dat het wel was.
     
  5. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Ja, ikke:

    nodig:
    spaghetti
    creme fraiche (125ml)
    monchou (200gr)
    spekreepjes
    knoflook
    cayennepeper
    bakje champignons

    Spekjes uitbakken
    Gesneden champignons erbij doen
    monchou toevoegen
    creme fraiche toevoegen
    op smaak brengen met knoflook en cayennepeper

    spaghetti er doorroeren en eten maar.

    Jummie
     
  6. Noeska

    Noeska Fanatiek lid

    22 jan 2007
    1.225
    0
    0
    Oh ik heb ook nog wel een lekkere! Fettuccine met kip-champignonsaus:

    400 gr fettuccine
    2 grote kipfilets
    olijfolie
    spekblokjes/reepjes
    2 tenen knoflook
    250 gr champignons
    80 ml witte wijn
    1,75 dl slagroom
    4 lente-uitjes
    1 el bloem
    2 el water
    parmezaanse kaas

    Fettuccine koken zoals op de verpakking staat. Kip in smalle reepjes snijden en in een koekenpan met olie goudbruin bakken. Spek, knoflook en champignons toevoegen en geheel 2 min. bakken.
    Wijn toevoegen en het vocht tot de helft inkokeen. Voeg de slagroom en lente-ui toe en breng het gehaal aan de kook. Meng de bloem met het water tot een glad papje en roer dit door de saus. Laat de saus nog 2 min. pruttelen.

    Eet smakelijk!
     
  7. lillibit

    lillibit Fanatiek lid

    12 jul 2010
    2.348
    0
    0
    in de jeugdzorg
    Midden Nederland
    @Noeska en Daan: Klinken allebei errug lekker en ga ze zeker proberen!! Krijg er nu al trek van!
     
  8. fafje

    fafje Niet meer actief

    @daan, met wat zou ik die spekreepjes kunnen vervangen??? of is dat juist de smaakmaker...ik eet geen varkensvlees namelijk...maar t klinkt zo lekker :D
     
  9. lillibit

    lillibit Fanatiek lid

    12 jul 2010
    2.348
    0
    0
    in de jeugdzorg
    Midden Nederland
    Ik ben Daan wel niet, maar bwstaan er bijv op de afdeling vegetarisch vlees geen vervangers voor spekreepjes? Kan me nl voorstellen dat hier wel een vervangere voor is......ik eet normaal ook zo min mogelijk varkensvlees, omdat ik dit niet heel gezond vind, maar gelukkig eet ik die spekjes wel! Ga dit recept dan ook proberen vanavond, ben benieuwd!!
     
  10. MissT

    MissT Niet meer actief

    Oh ik heb echt iets heel simpels wat ik ook vaak weleens tussendoor eet;

    Kook wat tortellini, als het goed gaar is doe er een bakje creme fraiche doorheen, voorzichtig roeren zodat je de pasta niet beschadigd, wat hamreepjes erdoor, voor de liefhebber wat kleine tomaatjes, en wat bieslook.
    Opdienen op een leuk bord, wat parmazaanse kaas erover... klaar :D! Easy, maar heel jammie!
     
  11. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.903
    9.426
    113
    Gelderland
    Ik heb ook nog een lekkere

    Koude pasta salade
    Nodig: komkommer,2 tomaatjes,feta kaas, rode ui, rucola sla, balsamico azijn en meng dit alles samen. Bestrooi met zout en grove zwarte peper. Voeg als laatste de afgekoelde penne door en hmmm smullen maar. Alles voeg ik toe op gevoel;)


    En vandaag maak ik: pasta ( maakt niet uit welke ) met gehakt,kaas,ui en heel veel kerrie poeder
    Hmm vind ik altijd erg lekker.
     
  12. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Hmm goeie vraag. Ik vind het lekker voor de bite en het zoute, maar de knoflook en cayennepeper zijn op zich wel zo sterk (ik gooi er altijd best veel van in) dat je de spekreepjes ook best weg zou kunnen laten.

    Nog even een toevoeging voor de mensen die het geprobeerd hebben. Mocht je saus nou te dik zijn geworden, een extra bakje creme fraiche helpt. Sorry, had ik misschien gisteren ff moeten vermelden.
     
  13. lillibit

    lillibit Fanatiek lid

    12 jul 2010
    2.348
    0
    0
    in de jeugdzorg
    Midden Nederland
    Nou, ik heb je saus geister geprobeerd, en hij was heerlijk, maar inderdaad wel wat aan de dikke kant, daardoor ook ontzettend machtig! Maar ik had juist minder crme fraiche gebruikt..... volgende keer dus wel doen!!! ;):D
     
  14. fafje

    fafje Niet meer actief

    oke thanks!!

    ik ga em echt van de week mken, vanavond ga ik gewoon normale spaghetti maken, verse bolognaise saus....daar nog iemand lekker variatie mee?
     
  15. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Yep! Sorry voor mijn late update nogmaals hihi.

    Leuk dat je het geprobeerd hebt en het lekker vond.
     

Deel Deze Pagina