Salade van gekookte penne Daarbij doe je ansjovis, tonijn, groene of zwarte olijf in reepjes, mayo, zout, peper, paprika en kappertjes hmmmm
Deze is lekker bij de BBQ: Fussili met courgette en zalm Ingr: pasta fussili 1 courgette 1 rode ui blikje zalm augurken, ongeveer 5 of 6 2 eieren dressing: balsamico azijn mosterd olijfolie peper en zout Bereiding: pasta koken vlgns verpakking en deze koelen in water. courgette in blokjes: bakken in de pan, peper, zout toevoegen en als de courgette glazig is, een scheutje balsamico azijn erdoor en dit even wegzetten. eieren koken en in stukjes snijden, augurken in stukjes, rode ei in ringen of snipperen en de zalm erbij. Dan alles door elkaar mengen dressing maken met 2 el olijfolie of pl. olie en dan 1 el balsamico azijn, tl mosterd erdoor en dit mengen. peper en zout toevoegen naar eigen smaak. Erboven op doen en alles nog even mengen... Heerlijk! Niet alleen lekker bij de bbq, maar ook gewoon op een zeer warme dag
En hier de lekkerste salade: rucola sla olijfolie peper en zout naar smaak gerookte zalm appel rode ui Heel simpel, maar wel lekker... gerookte kip met radijsjes en appel is ook lekker met rucola sla. variant van dressing = 2 el olie 1 el mayo 1 el citroensap en peper en zout...
Ik krijg er trek van! Lekkere nieuwe ideeën weer. Nog een heerlijk recept vind ik zelf. Tip maak het jezelf gemakkelijk in dit recept door de nectarines te vervangen door perzik in blik (als je haast hebt ) Zomersalade met Hollandse geitenkaas Ingrediënten 200 g Hollandse geitenkaas 1/2 zakje verse munt (a 15 g) 3 nectarines, in partjes 4 eetlepels walnootolie 1/2 citroen 1 eetlepel honing versgemalen zwarte peper 1 zakje veldsla (75 g) 1 zak rucolasla (75 g) 1 zakje walnoten (55 g) Bereiden Korstjes van kaas snijden en kaas in plakken schaven. Plakken in lange repen van 1 cm breed snijden. Blaadjes munt van takjes plukken. Grillpan verhitten. Nectarines dun met 1 el olie bestrijken en aan beide zijden 1 min. grillen. Citroen boven slaschaal uitknijpen. Honing, rest van olie en zout en peper naar smaak toevoegen en tot lichtgebonden dressing kloppen. Kaasrepen, veldsla, rucola, munt en walnoten losjes door dressing scheppen. Salade in vier diepe borden leggen en partjes gegrilde nectarine erover verdelen. Serveren met donker stokbrood.
Salade met gerookte kip en mango zak veldsla gerookte kipfilet in repen avocado in stukjes mango in blokjes honing/mosterd dressing handje cashewnoten
Salade met meloen, garnalen en krab galia meloen in blokjes bakje garnalen krabsticks in stukjes klein scheutje whiskey cocktailsaus eventueel met veldsla
Pastasalade met tonijn Blikje tonijnsnippers op water Pasta (penne, tagliatelle of zo) Zongedroogde tomaatjes, Komkommer Appel Kappertjes Augurk Zilveruitje Pijnboompitjes (even geroosterd) Whiskeycocktail saus Mayonaise Peper Zout Echt heerlijk, bijvoorbeeld bij de bbq of lekker met een ciabatta!
Witlofsalade Ingrediënten 3 stronken witlof 150 gram pittige (30+) kaas 1 blikje annanas 150 gram rozijnen 1 appel 100 gram div. ongezoute noten slasaus annanassap peper citroensap Bereiden Wel de rozijnen in een klein bakje met warm water. Was de witlof en ontdoe deze van de bittere kern en het buitenste blad. Snij de witlof in fijne ringen. Voe de in kleine blokjes gesneden kaas,(verse) annanas en appel toe. Als laatste de rozijnen en noten toevoegen. Maak je dressing van een beetje slasaus, annanassap een snufje peper en een klein drupje citroensap. Meng dit alles vlak voor het opdienen door elkaar zodat de noten lekker knapperig blijven.