De lekkerste salade

Discussie in 'De lounge' gestart door Anias, 11 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Salade van gekookte penne
    Daarbij doe je ansjovis, tonijn, groene of zwarte olijf in reepjes, mayo, zout, peper, paprika en kappertjes hmmmm
     
  2. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    Deze is lekker bij de BBQ: Fussili met courgette en zalm

    Ingr:
    pasta fussili
    1 courgette
    1 rode ui
    blikje zalm
    augurken, ongeveer 5 of 6
    2 eieren

    dressing:
    balsamico azijn
    mosterd
    olijfolie
    peper en zout

    Bereiding:
    pasta koken vlgns verpakking en deze koelen in water.
    courgette in blokjes: bakken in de pan, peper, zout toevoegen en als de courgette glazig is, een scheutje balsamico azijn erdoor en dit even wegzetten.
    eieren koken en in stukjes snijden, augurken in stukjes, rode ei in ringen of snipperen en de zalm erbij.
    Dan alles door elkaar mengen

    dressing maken met 2 el olijfolie of pl. olie en dan 1 el balsamico azijn, tl mosterd erdoor en dit mengen. peper en zout toevoegen naar eigen smaak. Erboven op doen en alles nog even mengen...

    Heerlijk! Niet alleen lekker bij de bbq, maar ook gewoon op een zeer warme dag :)
     
  3. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    2.321
    1.421
    113
    Vrouw
    En hier de lekkerste salade:

    rucola sla
    olijfolie
    peper en zout naar smaak
    gerookte zalm
    appel
    rode ui

    Heel simpel, maar wel lekker...
    gerookte kip met radijsjes en appel is ook lekker met rucola sla.

    variant van dressing = 2 el olie 1 el mayo 1 el citroensap en peper en zout...
     
  4. Anias

    Anias Bekend lid

    25 mei 2011
    855
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik krijg er trek van! Lekkere nieuwe ideeën weer.
    Nog een heerlijk recept vind ik zelf. Tip maak het jezelf gemakkelijk in dit recept door de nectarines te vervangen door perzik in blik (als je haast hebt :))

    Zomersalade met Hollandse geitenkaas

    Ingrediënten 200 g Hollandse geitenkaas
    1/2 zakje verse munt (a 15 g)
    3 nectarines, in partjes
    4 eetlepels walnootolie
    1/2 citroen
    1 eetlepel honing
    versgemalen zwarte peper
    1 zakje veldsla (75 g)
    1 zak rucolasla (75 g)
    1 zakje walnoten (55 g)


    Bereiden

    Korstjes van kaas snijden en kaas in plakken schaven. Plakken in lange repen van 1 cm breed snijden. Blaadjes munt van takjes plukken. Grillpan verhitten. Nectarines dun met 1 el olie bestrijken en aan beide zijden 1 min. grillen. Citroen boven slaschaal uitknijpen. Honing, rest van olie en zout en peper naar smaak toevoegen en tot lichtgebonden dressing kloppen. Kaasrepen, veldsla, rucola, munt en walnoten losjes door dressing scheppen. Salade in vier diepe borden leggen en partjes gegrilde nectarine erover verdelen. Serveren met donker stokbrood.
     
  5. kipjetok

    kipjetok Bekend lid

    21 jul 2011
    715
    0
    0
    NULL
    NULL
    Salade met gerookte kip en mango

    zak veldsla
    gerookte kipfilet in repen
    avocado in stukjes
    mango in blokjes
    honing/mosterd dressing
    handje cashewnoten
     
  6. kipjetok

    kipjetok Bekend lid

    21 jul 2011
    715
    0
    0
    NULL
    NULL
    Salade met meloen, garnalen en krab

    galia meloen in blokjes
    bakje garnalen
    krabsticks in stukjes
    klein scheutje whiskey cocktailsaus
    eventueel met veldsla
     
  7. caromama

    caromama VIP lid

    23 jan 2007
    9.017
    5
    38
    Pastasalade met tonijn

    Blikje tonijnsnippers op water
    Pasta (penne, tagliatelle of zo)
    Zongedroogde tomaatjes,
    Komkommer
    Appel
    Kappertjes
    Augurk
    Zilveruitje
    Pijnboompitjes (even geroosterd)
    Whiskeycocktail saus
    Mayonaise
    Peper
    Zout

    Echt heerlijk, bijvoorbeeld bij de bbq of lekker met een ciabatta!
     
  8. Anias

    Anias Bekend lid

    25 mei 2011
    855
    0
    0
    Zuid-Holland
    Witlofsalade :)

    Ingrediënten

    3 stronken witlof
    150 gram pittige (30+) kaas
    1 blikje annanas
    150 gram rozijnen
    1 appel
    100 gram div. ongezoute noten
    slasaus
    annanassap
    peper
    citroensap

    Bereiden

    Wel de rozijnen in een klein bakje met warm water.
    Was de witlof en ontdoe deze van de bittere kern en het buitenste
    blad. Snij de witlof in fijne ringen.
    Voe de in kleine blokjes gesneden kaas,(verse) annanas en appel toe.
    Als laatste de rozijnen en noten toevoegen.
    Maak je dressing van een beetje slasaus, annanassap een snufje peper en een klein drupje citroensap.
    Meng dit alles vlak voor het opdienen door elkaar zodat de noten lekker knapperig blijven.
     

Deel Deze Pagina