Het inlevingsvermogen van sommigen is ook echt om te janken. Jeetje wat een nare opmerkingen worden er gemaakt. Ik kan zelf even niets bedenken.. Oh ja, maar dat was meer een compliment afhankelijk van hoe je het bekijkt haha. Ik was 33, 2 kinderen.. een kleuter en peuter. En iemand zei tegen me: zo, kinderen krijgen kinderen... Ik zie er wel jonger uit maar come on.. toch niet als een kind denk ik. Ik word nog steeds trouwens nu (40+), midden/eind 20 geschat.
Ik heb ooit een keer een vriendin geverfd, ik moest het van haar ontkleuren en daarna van donker naar blond. Ik vroeg nog? Weet je het echt zeker? Want ik had nog nooit haren geverfd. En zij zei; ja doe maar dat gaat vast goed! de volgende ochtend ( s avonds geverfd toen leek het best mooi bij het lamplicht) belde ze me huilend op: het zag er niet uit! Alle kleuren was het: blond, oranje, paars, groen echt heel erg! Ik schoot in de lach en zei: gelukkig is het dit weekend carnaval! Kon ze zelf ook om lachen, maar was een dure rekening bij de kapper om het goed te krijgen
J Ja precies dat alleen wij vieren geen carnaval dus het zag er echt niet uit droeg thuis toch maar een kapje .
Ik begrijp echt de opmerkingen over moslima's niet ,ik kom al jaren bij vrouwen met verschillende achtergronden thuis (Syrië, oeigoeren, Marokkaanse, noem maar op) en 1 ding wat me altijd opvalt is de gastvrijheid.Altijd wat te drinken en te eten aanbieden, nog wat lekkers mee geven voor thuis....En ja, thuis is de hoofddoek af en de (lange) haren los (kom ik aan met mijn dunne blonde haar).Paar jaar geleden toen ik het zelf echt slecht had kwam mijn buurvrouw een tas met boodschappen brengen (ook moslima). Jaren geleden heb ik naast een moskee gewoond maar de mannen waren altijd aardig, deur openhouden, mijn zoon begroeten... Ik heb zelf een hoofddoek nooit als onderdrukking gezien, ik ken alleen dames die het zelf willen.Een egyptische moeder droeg altijd hoofddoekjes met typisch nederlands motief. Vele mensen kunnen ,in mijn ogen , echt wel een voorbeeld nemen aan de gastvrijheid die bij deze culturen hoort .
Dankjewel ❤ W.b dikgedrukte: Voor mij is het gastvrij en liefdadig zijn wel echt een geloofsding, ik ben een Nederlandse dus qua cultuur ligt dat bij mij net wat anders. En hoewel ik in een Arabisch land woon, ben ik op sommige vlakken altijd nog heel Nederlands. Maar dus tegelijkertijd wel praktiserend moslima.
Toen ik nog single mama was van mijn oudste zoon, schreef ik mij eens in op zo'n online dating site. Kon mij het schelen. In het eerste gesprek met een of andere gozer, vroeg hij of hij mij een -misschien rare- vraag mocht stellen, namelijk of ik erg vruchtbaar was. Echt.. doe effe normaal, mafkees
Je berichtje doet me echt goed❤️ Ik kreeg zelfs een glimlach op mijn gezicht ervan. Heel erg bedankt echt waar❤️
Ik heb hier al veel geleerd i.v.m. moslima's, waarvoor oprechte dank, nog even een vraagje: stel er komt thuis bezoek, doe je dan de hoofddoek weer op?
Graag gedaan❤️ Bij vrouwen onderling niet maar als er mannen zijn dan idd hoofddoek op. De enigste mannen waarbij wij onze hoofddoeken niet opmoeten zijn je vader, je oom aan vaderskant je oom aan moederskant je broer je opa en je schoonvader. De rest draag ik mijn hoofddoek. Ik geef persoonlijk ook geen hand dus alleen bovenstaande geef ik een hand de rest niet Dus mijn neven etc niet. En ik vind het oprecht leuk dat je het gewoon vraagt. Ik antwoord ze met liefde en plezier ❤️
Zeker interessant om te lezen! Misschien een rare vraag, maar wat doe je dan als je bijvoorbeeld boven bezig bent, je beneden komt en er ineens een man (buurman, neef, etc) in je woonkamer staat terwijl jij dus geen hoofddoek op hebt? Is dat dan echt heel erg? Of is dat een soort zonde? Of is het dan meer een, sorry/oeps/ kan gebeuren ding? En zou je je neven bijvoorbeeld wel een knuffel geven of een arm om hen heen slaan als er iemand is overleden? Dus puur om te troosten? Als dit te persoonlijke vragen zijn moet je het zeggen hoor.
Ik vraag me altijd het volgende af: Bij ons in de wijk wonen heel veel Marokkaanse gezinnen. Die mensen hebben echt allemaal van die led verlichting, van dat blauwige licht in de woonkamers. Is daar een reden voor?
Wat dacht je van de liefde voor hun familie. Ze zorgen allemaal voor elkaar, voor altijd. Oma komt in huis als het niet meer gaat om alleen te wonen. Op feestjes, verjaardagen etc is iedereen bij elkaar. Ze helpen elkaar altijd. Kunnen wij nog veel van leren. Onze cultuur is vaak heel egoïstisch in dat opzicht .
Nee hoor leg het graag uit❤️ Mochten er mannen bij ons thuis komen ben ik daarvan op de hoogte zodat ik mijn hoofddoek aan kan doen. Hier is wat makkelijker omdat grotendeels van de familie in Marokko woont en daar de huizen eens stuk groter zijn dan hier. Er is een mannen gedeelte en vrouwengedeelte dus we zitten apart niet gezamelijk. Ik zit ook niet met mijn neef etc. De enigste waar ik bij zit zijn bovenstaande. Als ik mijn neven of zwagers zie dan groeten we elkaar gewoon en thats it. Bij overlijden condoleren we elkaar gewoon mondeling maar knuffelen niet of een arm om elkaar heen. Vele zien het als iets heel vreemds en kunnen zich er heel weinig bij voorstellen. Maar voor mij persoonlijk is dit my way of life en zou ik het ook niet anders willen. Over handen geven aan andere mannen het enige coronamaatregel waar ik superblij mee was geen handen geven, want het scheelde me steeds mezelf verontschuldigen en vaak ook echt hele negatieve ervaringen gehad als je geen hand wilde schudden.
Dat zijn die hele grote plafondlampen die geven idd of blauwe of geel licht die hebben wij ook haha. Bedoel je deze?
Dat is iets sierlijks bij de marokaanse banken meestal alleen ik heb zelf gewoon normaal led dus wit geen blauw maar wel zo een glasding. Misschien beetje romantisch hahaha
Dank je wel voor je antwoord! Zo'n huis met verschillende ruimtes lijkt mij heel bijzonder en ook best handig in dit geval. Mogen de kinderen tot een bepaalde leeftijd wel heen en weer lopen? Niet voorstellen is een groot woord hoor, het is gewoon anders en maar net wat je gewend bent denk ik dan. Wat betreft geen hand geven, dat vond ik tijdens corona (bij bepaalde mensen) ook heel fijn. Is dat geen hand geven iets uit de cultuur of het geloof? Want sommige moslima's geven wel een hand. Of heb je, net als bij het christendom, meerdere stromingen? En mag jouw man mij bijvoorbeeld wel een hand geven? Vind het allemaal erg interessant en leerzaam om te lezen.
Ja is echt heel handig die ruimtes. Kinderen mogen tot ze de pubertijd hebben bereikt gewoon over heen weer lopen. Betreft het geen hand geven is islamitisch maar idd niet iederen praktiseerd even veel. Net zoals het christendom de 1 gaat iedere week naar de kerk de 1 zegt alleen ik ben christen bij wijze van. Mijn lichaam mag alleen aangeraakt worden door mijn man en geen "vreemde" man daar word mee bedoeld iemand waar je mee zou kunnen trouwen. Vandaar dat je vader ,broer en de rest die ik had genoemd je wel hand mogen geven knuffelen etc. Dat geld andersom ook mijn man geeft ook geen handen aan een vrouw en zit ook niet met mijn zus en zijn schoonzussen etc. Voor hem dus zijn moeder,oma ,zus ,en tante's aan beide kanten. Als wij dus bij een gesprek komen en iemand reikt zijn hand uit dan zeg wij het is niets persoonlijk bedoeld maar ik geef geen handen vanwege mijn geloof. Niet altijd word er fijn op gereageerd maar dat is een ander verhaal. Mocht je nog meer vragen hebben gewoon stellen❤️ Geld voor alle leden❤️