Alleen bij echt hele dunnen vullingen spuit ik een dijkje. Verder gewoon goed afsmeren nog nooit iets mee gehad.
wauw, wat een mooie taarten weer!!!! Een vraagje meiden! Ik ga vrijdag met een aantal collega's taarten maken, ze vinden het zo leuk . Maar nu wil ik graag weten hoeveel botercreme vulling ik moet maken. Ik ben bang dat ik te weinig maak, maar als ik veel te veel maak is het ook zo zonde. Het is voor 6 taarten van 20 cm. Ik gebruik de mix. En doen jullie altijd afsmeren met 1:1?
aaliyah, nou ik heb 2 weken terug voor een oud collega en 3 vriendinnen van haar een 'workshop' gegeven en nu dus voor mn eigen collega's. Ik noem het dus geen workshop, maar gewoon lekker bezig zijn met vrienden/ collega's Vraag er ook niets extra's voor, gewoon wat het mij kost zeg maar.
Hoe lang kun je botercreme in de koelkast bewaren? Ik heb deze vanaf vrijdag in de koeling liggen. Kan ik het nu ook nog invriezen? xx
@ all mooie taarten allemaal weer. @Jolan ik geef op workshops zo ongeveer 450 gram merinque botercreme , dit is voor 1 laag en afsmeren van een 20 cm taartje. De ene houd over de andere heeft er teveel aan. @ nikkie80 Ik houd zelf 6 dagen aan om botercreme te bewaren in de koelkast. Dus je zou het nog kunnen invriezen. Alleen bij het eruit halen wel op letten dat het dan nog maar 2 dagen houdbaar is. Ik sta helemaal te stuiteren , heb eindelijk na veel werk mijn website online. Benieuwd Delicate Cakes taarten en cupcakes
Ik doe 1 portie BC (gemaakt met de mix) voor 2 personen om te vullen en dan houd ik nog over.. dus 2 personen, 250 gram boter, 100 gram mix, 100 gram sbpoeder en 200 ml water... Daarnaast maak ik wel altijd 1:1 bc voor het afsmeren..
Hallo, Ik schrijf nooit in dit topic maar ben een fanatiek lezer. Kijk mijn ogen uit op de mooie taarten die jullie maken. Zelf bak ik ook altijd marsepeintaarten voor verjaardagen (niet zo mooi als die ik hier zie hoor). Binnenkort wordt mijn meisje 2 en ik wil dan een taart maken van Finding Nemo (ze is helemaal weg van visjes). Lang verhaal kort: ik bak dus niet zo veel en heb nog kleurstof en marsepein over van een vorige keer (beide zijn al open). Tot hoe lang na openen kan ik dat bewaren? De houdbaarheid van de marsepein is nog niet verstreken, maar geldt die ook als de verpakking al open is? Liefs, Pinjo
Hey allemaal, ik breek even in met een vraagje. Voor een surprise heb ik heel licht huidskleurige botercreme nodig. Hoe krijg ik het in deze kleur? Wil niet veel geld uitgeven aan een flesje kleurstof die ik vervolgens nooit meer gebruik.... oja en het moet vegetarisch verantwoord zijn (dus geen E120). Alvast bedankt voor het lezen, ennehhh meer foto's plaatsen van die mooie taarten want heb net het halve topic zitten lezen om al die foto's die erbij horen Groetjes DeeLighT
phoe.. lastig hoor... kan me zo snel niet iets bedenken.. je kan eens proberen een klein lepeltje oploskoffie (dan wordt het wel mokka smaak) of een klein lepeltje stroop erdoor.. of iets anders dat je in huis hebt dat een beetje zo'n kleur heeft...