De Taartdozen deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Natasja, 4 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Cool! Gefeliciteerd man!
     
  2. silvia009

    silvia009 VIP lid

    13 feb 2009
    6.514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
    @Vlinderbloem mooie taart zeg super!!!!

    @Mamak van harte gefeliciteerd met je master :D
     
  3. Smiley24

    Smiley24 Fanatiek lid

    1 jun 2008
    4.093
    1
    38
    Hoi dames,

    Ik plaats mijn berichtje ook hier even.

    Ik heb onlangs een taart besteld bij een meisje, maar vanwege familieomstandigheden kan zij geen taart voor mij maken . En wij hebben de taart namelijk morgen (13 juni) nodig. Het is een simpele vierkante taart voor de verjaardag van mijn vader voor 15 personen.

    Wie o wie zou me kunnen helpen.

    Alvast bedankt!! (Omgeving Rotterdam)
     
  4. Smiley24

    Smiley24 Fanatiek lid

    1 jun 2008
    4.093
    1
    38
  5. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Mamak: Was het de moeite waard ? IK zit er ook aan te denken om iets van een langdurige cursus te gaan volgen maar vind het nogal veel geld ;)
     
  6. lilsuz

    lilsuz Actief lid

    5 mrt 2011
    267
    0
    0
    telefonisch adviseur ABN Amro
    Noord-Brabant
    Dames gefeli!! en nu kunnen we dus allemaal naar Mamak voor een workshoppie :D
     
  7. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    @rnate heel mooi voor een eerste taart!!

    @vlinderbloem mooie stapel!

    @mamak gefeliciteerd geweldig joh

    @kleintje mamak doet dit natuurlijk voor haar bedrijf;) ik zou als ik jou was gewoon eerst wat workshops gaan volgen of je moet er ook een bedrijf van maken dan haal je het er ook echt uit, uiteindelijk...
     
  8. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Mijn proeftaartje is af :) chocoladebiscuit met moccacrème en mandarijnslagroom. Ook voor het eerst zo'n reliëfmat gebruikt. Ging tot mijn verbazing meteen goed.

    Dadelijk bbq bij mijn broer, de ouders van mijn sz zijn over uit Berlijn. Neem dit mee als toetje :)

    Verder heb ik nu een chocoladebiscuit en een gewone biscuit klaar staan. Straks afmaken voor de verjaardag morgen.
     
  9. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Mooi Angelbaby, ik vind het echt IDEAAL zo'n structuurmat!

    Ik ben vandaag weer bezig geweest: boltaartje van citroenbiscuit, gevuld met lemon curd en chocoladebotercreme.
    Voor mijn oudtante, die is morgen jarig. Helaas zie je de zijkant niet goed, daar zitten nog allemaal bloemetjes en vlinders.
     
  10. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Hier nog een fotootje, iets beter zichtbaar:
     
  11. mm7

    mm7 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    2.801
    28
    48
    Hoi, gevonden! Haha.. ik heb zelf laatst een workshop gevolgd, en een hele leuk taart gemaakt. En daarna zelf thuis natuurlijk ook nog taarten gemaakt, maar nu vroeg ik mij af, bestellen jullie wel eens vanuit Amerika, of Duitsland?
     
  12. mm7

    mm7 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    2.801
    28
    48
    Oh en nog een vraagje, waar kan ik een bakvorm voor een boltaart vinden?
     
  13. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Ahhh wat een leuke taarten weer :)

    Mm7: ik heb nog nooit wat uit Duitsland of Amerika besteld! Ben wel laatst in Duitsland geweest en het leek wel alsof daar de taart benodigdheden juist veel duurder waren!!

    Wat betreft je vraag over de bol taarten: je kan bij de Ikea blanda schalen halen in verschillende maten die worden vaak gebruikt voor het bakken van boltaarten!


    Hier: net bezig geweest met een mini mouse puzzel maar wat een werk zeg :O Pffff denk dat ik nog wel het een en ander ga aanpassen uiteindelijk....
     
  14. mm7

    mm7 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    2.801
    28
    48
    Thnx voor het antwoord, ik neem aan dat jullie dan de rvs bedoelen ipv de glazen?
     
  15. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Hoi Kleintje88..

    Ik vind het wel de moeite waard... in de module sugarpaste niet zo heel veel meer geleerd maar in de module bloemen en de module piping des te meer... als ik zie wat ik nu, na een half jaar, kan dan is dat ongelooflijk..
    Maar.. daarentegen leef, adem en eet ik taart... haha.... het is natuurlijk wel mijn bedrijf waarmee ik verder wil dus ja.. investeren moet ook... het is de bedoeling dat ik uiteindelijk ook mijn teachers degree in Engeland ga halen maar dat wordt pas volgend jaar waarschijnlijk...

    Al met al leuke opleidingen en omdat ik nu zoveel kan kan ik ook onwijs veel leuke nieuwe workshops aanbieden... omdat elke module 5 weken duurt waarbij je per week ongeveer 20-25 uur huiswerk hebt ben je er heel intensief mee bezig en leer je het super goed..
     
  16. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    Mooie taartn komen weer voorbij !

    Gefeli met ht behalen van je PME:D

    Ik heb mijn ronde vorem bij de xenos gehaalt gewoon glas, maar de meeste halen de blanda schalen bij ikea zowel d metalen als de glazen kunnen, alleen zijn de metalen helemaal rond volgens mij en de glazen op de boven een beetje vlak..

    Danku voor julli complimenten:D Borsten waren idd wel wat groot uitgevallen, had er een te dikke laag botercreme opgedaan:p

    Gister ook nog een ronde vorm met tieten erop gemaakt, maar die is in de haast gebeurt n helaas bij de randen, bij het uitdrogen van de fondant, wat scheuren ontstaan, mn vader vond het zo leuk dat hij hm niet wil aansnijden haha, vind ie zonde.

    Weet iemand trouwens nog iets anders om af te smeren wabnt ik vind botercreme dus ECHT niet lekker (fondant eigenlijk ook niet zo:))
     
  17. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Ganache. (gesmolten chocolade met room. wordt in de koelkast ook zo mooi hard dat je het met een heet paletmes heel glad kunt maken, en als je het opklopt is het ook heerlijk als toef. Als je van chocola houdt echt een aanrader)
     
  18. mm7

    mm7 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    2.801
    28
    48
    Mamak, zou je mij je website willen pb-en?

    Kunnen jullie nog leuke workshops aanraden, omgeving gooi-utrecht etc?

    Ik hoorde trouwens dat je met een normale stempel (inktstempel) ook kan stempelen voor een werkje? Ik heb namelijk een leuke stempel gezien, en die kan ik niet vinden als taartdecoratie, vroeg me af of dat dus echt kan of niet? Uiteraard wel zonder inkt;)!
     
  19. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis

    ik pb je even...

    ja hoor dat kan... de vraag is of het altijd voedselveilig is... maar in princupe kan het geen kwaad..
     
  20. mm7

    mm7 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    2.801
    28
    48
    Ja ik koop een nieuw, en dan kook ik die voor de zekerheid even uit, denk dat dat best kan in mijn flessen steralisator... en gaat het mis, jammer dan voor die 80ct. Dan kan ik dat stempelen op een stukje fondant voor cupcake's.
     

Deel Deze Pagina