hellow dames, hier ff de taart voor de doop van mn dochter Ik heb de bovenste en onderste laag met schokomousse gevuld en de middelste met advocaatroom, wat jammer genoeg daartoe geleid heeft dat de middelste laag in elkaar zakte en uitliep... maar toch is het ontzettend goed aangekomen en heeft het iedereen erg goed gesmaakt (de meesten hebben nog een goed stuk mee naar huis genomen ) is by the way mijn eerste etagentaart op 3 etagen
Ik wil ook een taart maken als ik al die mooie taarten zie!! Denk dat ik vanmiddag ook maar eens een eertste poging ga wagen...
Deze heb ik laatst gemaakt. Hij stond al in de doos toen ik bedacht dat ik nog een foto wou maken. Niet een erg duidelijke foto dus
Nou dat is toch een leuk taartje zo om mee te beginnen. Ik ga vanavond maar even een taartje maken(maar dan in een cakevorm) deze heb ik laatst gemaakt Bekijk bijlage 168356 Samen met nog 1
En nog eentje voor de buurtjes die terugkwamen van een vakantie uit Italie. Simpel maar ik wilde iets doen. Bekijk bijlage 168358
@ ariel Ik heb voor deze taarten een ovenschaal gebruikt. De ronde taarten doe ik ook nog in een springvorm,maar binnenkort ga ik de officiele bakvormen aanschaffen. Vind het zo leuk dat ik ook opdrachten wil gaan doen
Dat heb je goed gezien ja. Maar ik had zoiets van ik kan heel impulsief alles aanschaffen en dan doe ik er straks niets meer mee,omdat het niet lukt. Moet me ook nog inschrijven voor een workshop,want heb nu alles zelf aangeleerd merk dat ik het marsepein er niet goed strak omheen krijg. En voor opdrachten moet het perfect zijn he(perfectionist geloof ik)
Dan moet het inderdaad perfect zijn Goed strak afsmeren is een goed begin! Ik smeer altijd eerst af met een dunne laag botercreme, zet hem dan in de koelkast en smeer en dan weer een laag op, in de koelkast en dan afstrijken met een warm paletmes.
Hallo allemaal, wat leuk dat er een club is voor mensen met deze hobby. Ik ben nog wel een beetje een leek, maar heb ook een paar taartjes gemaakt. Die wil ik wel even showen... ben er zelf wel trots op, maar weet dat ik nog veel moet leren. Mijn eerste puzzel-taart (Khoop dat ie het doet)
zoon 1 jaar! (dit was trouwens mijn allereerste marsepein taart) In het gele wagonnetje heb ik een kaarsje gestoken. Hij glimt nog een beetje omdat ik hem net met een nat borsteltje had afgeborsteld
Leuke taarten! Mag ik vragen waarom je hem met een natte borstel hebt afgenomen?? Regel 1 bij taartdecoratie is dat zowel fondant als marsepein beide absoluut niet tegen water kunnen.