De Taartdozen deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Natasja, 4 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    Mama32, ik denk dat ze dat heeft gedaan met de "sugarcraft gun". Is een handig tooltje om o.a hele dunne lijntjes te krijgen. :)
     
  2. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Toen k nog geen sugarcraft gun had heb k t ook wel eens met de hand en met de smoother gerold, wat een pokke werk zeg!
     
  3. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    hahaha! Kan me voorstellen dat je daar dan even zoet mee bent! :p
    Ik heb nu ook een sugarcraft gun, maar ik moet zeggen dat ik me het toch anders had voorgesteld... Ik dacht dat het er veel soepeler uit ging. Gaat nog best zwaar..
    Ik moet a.s vrijdag softbal-cupcakes maken voor iemand, met als "ondergrond" gras. Maar hoe haal je dat "gras" dan van de gun? Gewoon er af knippen/snijden ofzo?
     
  4. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Wat ik meestal doen ik kneed het eerst helemaal soepel met de hand en daarna leg ik het nog even 10 sec in de magnetron in een bakje. En dan glijdt het er zo uit!
     
  5. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ik moet ook zeggen dat ik het makkelijker vind met marsepein dan fondant in de sugergunn.:)
     
  6. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Oh, ik vind fondant juist makkelijker, die Zeelandia marsepein die blijft zo plakken in de gun.
     
  7. MamaX

    MamaX Niet meer actief

    Hallo,

    Ik zie nu pas voor het eerst dit topic.
    Ben zelf ook (hobby)taartenbakster. Vind het erg leuk om te doen, en wil er ook steeds meer mee gaan doen.
    Dus als jullie het niet erg vinden, lees ik even mee!

    Groetjes
     
  8. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Hihihi ik heb echt moeite om de fondant er dan uit te krijgen, maar ik onthou je tip even over in de magnetron doen:) kijken of het me dan beter lukt.
     
  9. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Welkom MamaX!
     
  10. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Moet je t niet te lang doen in de magnetron, anders issie helemaal gesmolten haha
     
  11. MamaX

    MamaX Niet meer actief

    Heeft iemand van jullie ervaring met een airbrush?
    Ik heb voor mijn verjaardag een airbrush en eetbare verf gekregen en wil graag een keer gaan testen, maar weet nog niet zo goed hoe...
     
  12. MamaX

    MamaX Niet meer actief

    Ik zal ook eens wat laten zien, zag zoveel foto's voorbij komen!
    Deze was voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje.
    (het geboortebord waren 3 palmbomen en een aap ertussen, vandaar)
     
  13. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Leuke taart zeg! Hier geen ervaring met een airbrush....
     
  14. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    mooie taart MamaX.

    Ik ga binnenkort ook maar eens mijn eerste 4kante taart proberen.

    Vraagje
    Ik was van de week ff aan het oefenen met een puzzelplaatje. In principe ging het best goed.. moet even opletten dat ik al het marsepein even dik uitsteek. Hoe bewaren jullie hem.. hij was nl best kleverig. Leggen jullie het even in de vriezer of zo?

    Hoe lang kan je marsepein in de vriezer bewaren btw?
     
  15. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    Je hoeft hem volgens mij niet in te vriezen hoor.. Folie er overheen en in een bakje is volgens mij al voldoende. :) De houdbaarheidsdatum die op je marsepein staat moet je gewoon aanhouden.
     
  16. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Maar inderdaad wel luchtdichtverpakken!
     
  17. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    luchtdicht verpakken gaat idd oed komen.. dat doe ik met al mijn restjes marsepein. Het ging mij erom dat ik hem wat steviger wilde, maar denk dat ik dan gewoon wat meer suiker op t werkblad moet gebruiken.

    Bedankt voor het meedenken :)
     
  18. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Als je em even open laat liggen dan wordt ie wat steviger/harder....
     
  19. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    12 nov 2009
    4.847
    2
    0
    Wervik- Belgiƫ
    zou je daar niet ook tylose tussen kunnen mengen? of poedersuiker?
     
  20. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Natuurlijk is Tylose ook een oplossing!
     

Deel Deze Pagina