Mama32, ik denk dat ze dat heeft gedaan met de "sugarcraft gun". Is een handig tooltje om o.a hele dunne lijntjes te krijgen.
Toen k nog geen sugarcraft gun had heb k t ook wel eens met de hand en met de smoother gerold, wat een pokke werk zeg!
hahaha! Kan me voorstellen dat je daar dan even zoet mee bent! Ik heb nu ook een sugarcraft gun, maar ik moet zeggen dat ik me het toch anders had voorgesteld... Ik dacht dat het er veel soepeler uit ging. Gaat nog best zwaar.. Ik moet a.s vrijdag softbal-cupcakes maken voor iemand, met als "ondergrond" gras. Maar hoe haal je dat "gras" dan van de gun? Gewoon er af knippen/snijden ofzo?
Wat ik meestal doen ik kneed het eerst helemaal soepel met de hand en daarna leg ik het nog even 10 sec in de magnetron in een bakje. En dan glijdt het er zo uit!
Hallo, Ik zie nu pas voor het eerst dit topic. Ben zelf ook (hobby)taartenbakster. Vind het erg leuk om te doen, en wil er ook steeds meer mee gaan doen. Dus als jullie het niet erg vinden, lees ik even mee! Groetjes
Hihihi ik heb echt moeite om de fondant er dan uit te krijgen, maar ik onthou je tip even over in de magnetron doen kijken of het me dan beter lukt.
Heeft iemand van jullie ervaring met een airbrush? Ik heb voor mijn verjaardag een airbrush en eetbare verf gekregen en wil graag een keer gaan testen, maar weet nog niet zo goed hoe...
Ik zal ook eens wat laten zien, zag zoveel foto's voorbij komen! Deze was voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje. (het geboortebord waren 3 palmbomen en een aap ertussen, vandaar)
mooie taart MamaX. Ik ga binnenkort ook maar eens mijn eerste 4kante taart proberen. Vraagje Ik was van de week ff aan het oefenen met een puzzelplaatje. In principe ging het best goed.. moet even opletten dat ik al het marsepein even dik uitsteek. Hoe bewaren jullie hem.. hij was nl best kleverig. Leggen jullie het even in de vriezer of zo? Hoe lang kan je marsepein in de vriezer bewaren btw?
Je hoeft hem volgens mij niet in te vriezen hoor.. Folie er overheen en in een bakje is volgens mij al voldoende. De houdbaarheidsdatum die op je marsepein staat moet je gewoon aanhouden.
luchtdicht verpakken gaat idd oed komen.. dat doe ik met al mijn restjes marsepein. Het ging mij erom dat ik hem wat steviger wilde, maar denk dat ik dan gewoon wat meer suiker op t werkblad moet gebruiken. Bedankt voor het meedenken