sjucht.. k had al gemeld dat ik een chocoholic ben he.. ga je nog meer lekkere chocorecepten melden..sjucht.. moet ik die ook weer een x uitproberen
Espresso-mascarponetruffels +/- 20 stuks 200 gr pure choco ( fijngemaakt) 50 mnl gloeiend hete espresso ( 3 zakjes gebruik ik) 2 eetl grappa of cognac ( ik doe t zonder) 125 gr mascarpone ( kamertemp) cacao poeder ( ongezoet) schaaltje bekleden met huishoudfolie. chocolade in een kom smelten met de hele koffie. sterke drank erdoor en goed mengen. met een spatel mascarpone erdoor spatelen in t schaaltje doen en gelijkmatig verspreiden. Min 2 uur laten afkoelen UIt t bakje storten en in blokjes snijden de blokjes door de cacao wentelen en klaar tot gebruik in de koelkast bewaren. Smakelijk
ow..met sinterklaas bij ons in de familie altijd een grote hit de speculaasrotjes pure choco smelten 200 gr pak schuddebuikjes er door heen roeren ( zoveel als je zelf leuk vind) op bakpapier *klodders* mengsel storten en laten drogen. sjummiesjummie ( ik maak ze dus ook met wit en melk)
Ja er zit ook een grote kook winkel.. daar ben ik geweest. maar zag dat de bakpannen op internet goedkoper zijn... dus bestel lekker online. heb wel veel fondant gekocht... was 5 halen 4 betalen. De kleuren van Fondant zijn mooier voor een bruidstaart... maar nu heb ik dus een mand vol met EN marsepein EN fondant. dus ik weet nou niet meer wat ik ga doen haha. ik ben zo chaotisch in mn hoofd. Ik lees alleen net op internet dat je weer wat door het fondant moet doen als je er figuurtjes mee maakt... en dat heb ik dus nu niet... en ik wou net beginnen met alle decoratie grrr... moet dit perse? Ga voor mn zoontje een woezel en pip taartje maken. heb een luchtig mona toetje gekocht (brownies) om een mini taartje te vullen, die maak ik voor Tom zelf. En voor de grote taart heb ik iets met vruchten gedoe... Kan je trouwens ook fondant EN marsepein gebruiken? of ziet dat er niet uit?
Dat hangt er een beetje vanaf. Wat wil je gaan maken? Grote dunne letters die rechtopmoeten staan, of bijvoorbeeld lieveheersbeestjes die op de taart zitten? Die laatste kun je gewoon laten uitharden door ze een dag/nacht aan de lucht te laten drogen of eventueel eventjes in de oven te doen op 40 of 50 graden. Voor echt dunne/breekbare dingen heb je dat "spul" (tylose heet dat ) wel nodig, maar daar wordt je fondant niet lekkerder op heb ik me laten vertellen.
Oke, twijfelgevalletje dus. Ik wil voor mijn zoontje een taart maken met daarop een woezel en pip..... niet heel groot..... dus ik denk dat ik het maar gewoon ga proberen. En voor de bruidstaart van mijn schoonzus... die wordt 3 lagen..... en niet te druk... er komen alleen wel veel roosjes op. ik denk dat ik gewoon 1 roosje maak, even laat drogen en dan kijken hoe hij er over 2 dagen bij ligt hihih
Muis: Je mag best hier een keer komen zodat ik kan helpen met het maken? Na jullie winkel is het ong vanaf hier 20/25 min rijden. Woezel en pip is trouwens niet zo heel moeilijk!
aargh, net nu ik was wil vragen opt leukste taarten forum doet de site et niet haha! Weet iemand of ik vanavond al een taart kan bakken en dan vullen en afsmeren en dan morgen pas bekleden?
dames..help.. Ik heb nu 3 taarten gebakken en elke keer loop ik te rotzooien met t kapsel. Overal staat.. taart uit de vorm halen als hij klaar is en laten afkoelen ergens anders. poging 1. op een houten plank gestort.. resultaat.. halve bovenkant zat nog op de plank poging 2: op een rooster gestort nav een tip...resultaat...halve taart tussen t rooster .. erg ieuwww schoonmaken btw) poging 3.. op een foliepapier gestort.. resultaat.. halve bovenkant eraf . Voordat ik ze uit de oven haal check ik altijd met een prikker of die schoonblijft... zodra hij schoonblijft is hij gaar.. dus eruit.. en dan toch als ik hem gestort heb blijft de helft dus hangen en voelt de binnenkant vochtig aan. wat doe ik fout?
En toch voorzichtig op een rooster storten. Dan kan het vocht van de damp ook aan de onderkant weg. Als hij erdoor sijpelde was 'ie toch echt niet goed gaar.
Wat voor rooster gebruik je? Ik gebruik een speciaal rooster dat bedoeld is om baksels af te laten koelen en heb nooit probleem dat het er door valt. Is van dun ijzer wat redelijk dicht bij elkaar zit.
ah kijk daar zit denk ik het probleem.. ik liet hem afkoelen op het oven rooster Ik meen me te herinneren dat mijn moeder zo een taart rooster had... nu Rosao het zo zegt.. meen ik me te herinneren dat we die thuis hadden. Bedankt voor de hulp.. volgende keer beter..