dank je maar in de ove ga ik denk ik toch doen ik heb namelijk beloofd dat ik een foto zou doorsturen vanavond van de figuurtjes iemand heeft een bestelling geplaatst en ik heb eerlijk gezegd dat ik nog nooit figuurtjes heb geboeteerd maar het wel wilde doen vandaag en een foto zou doorsturen vanavond
O, dan gewoon even een uurtje in de oven zetten Laagste temp aanhouden, 't hoeft enkel warm te zijn om te kunnen drogen, het hoeft niet te bakken
dat moet ik even zien of dat kan in mijn microgolfoven mijn gewone oven laat heel de elektriciteit uitvallen in huis
zouden jullie die figuurtjes die ik vandaag ga maken volgende week nog op de taart zetten of opnieuw beginnen de taart wordt de 4de afgehaald
thx voor de antwoorden. Ik heb nog heel veel te leren. Geen idee wat Mamak bedoelt met 1:1 boter En fondant heb ik ook nog nooit gezien, zie t wel voorbij komen in webshops. Heb altijd gedacht dat dat ook zoiets is als marsepein. Ik heb wel eens ergens gelezen dat iemand er bokkepotjes vulling in had gedaan. Zoals ik t mij voorstel moet je dan de botercreme maken en daar bokketpootjes doorheen kruimelen. Heb ik dit goed gedacht? (ik vind bokkepotjes heerlijk ) Ik ga over een poosje toch maar eens de nodige workshops volgen in den bosch. Dat is voor mij, denk ik, de dichtsbijzijnde waar je vanalles kunt leren.
goed zo dan steek ik ze wel in een plastic potje dan probeer ik al zoveel mogelijk te toen zodat ik dan enkel moet vullen en bekleden ze had een foto gestuurd van een taart hoe ze in gedachten had daar ga ik dan een bumba, bumbalu en de zeehond van maken alle figuurtjes die erop stonden gaan niet op een taart voor 14 personen dus heb gezegd dat ze er 3 mocht kiezen bumba en bumbalu moesten er zeker op staan, de derde mocht ik dan zelf kiezen en omdat ze er de 1 op wilde heb ik gezegd dan maak ik de zeehond maar in plaats van een bal krijgt ie de 1 op zijn neus
@Crisje: 1:1 is idd boter mengen met een zelfde hoeveelheid in gewicht aan poedersuiker. Eerst de boter zacht laten worden (op kamertemp) en dan even goed mixen, en dan in gedeelten de poedersuiker erbij mixen. Fondant is net zoiets als marsepein, maar dan zonder amandel: suikerpasta wordt het ook wel genoemd Bokkepootjescreme kun je maken door ze idd te verpulveren en dan door de botercreme, maar als je nog niet teveel wilt aanschaffen, kun je ze ook door slagroom doen en dat in de taart.
Ik heb al vanalles gekocht. Ben even goed los gegaan in de webshop van de leukstetaarten en ben een paar honderd euro armer. Dus vriendlief verwacht nu minstens elke week een prachtige taart zodat hij m op kan eten (tja, dat is mijn mankement, ik moet dan vanalles hebben Zo kan ik de komende jaren sieraden gaan maken zonder iets te hoeven kopen, ach...handig voor als dochterlief iets groter is en samen met mama wil knutselen) Ik heb ook een goed merk naaimachine en lockmachine, doe ik ook tot mn dood mee )
ik vind ze leuk!! ik zou alleen bumba wat minder dik maken nu is het echt een kleine prop zeg maar! zou hem dan iets hoger en slanker maken! verder super gedaan!
hij is ineengezakt in de oven vandaar dat ie zo dik is daarom staan ze nu alle drie te drogen op een bord
zuurtje, leuk hoor. Idd bumba iets langer, maar ja inzakken heb je niet in de hand. hier, volgende week moet ik me eerste borsten taart leveren. Ik heb van kleursto wilton Ivory, is die geschikt voor huidskleur? Of heeft iemand een andere tip??
ik gebruik peach ( heeeel ietsjes) voor huidskleur moet zelf toevallig dinsdag een t**tentaart maken!
Ik vind die (.)(.) taarten zo leuk. Zit eraan te denken die voor mijn mans verjaardags te maken. Maar twijfel of dat niet te hoog gegrepen is voor mij. Hoe die (.)(.) gemaakt worden kan ik wel bedenken, maar hoe wordt dat stukje lijf gemaakt? Gewoon n rechthoekig kapsel bakken en dat op maat snijden denk ik. En hoe moet dat dan bekleed worden? Ik denk alles afzonderlijk en dan tegen elkaar aan leggen. Ik moest wel lachen om die dikke Bumba. Vind de rest wel goed gelukt. Waarmee wordt geboetseerd? Is dat een kwestie van een hoopje marsepein pakken en kleien maar?
de bumba is met fondant gemaakt eerst verschillende kleuren gemaakt en dan idd boetseren maar vond het wel jammer dat hij ingezakt is als ik terug nieuwe fondant in huis heb ga ik nog wat oefenen maar dan gewoon met witte fondant die kan ik dan terug samen kneden als ie niet lukt of om nogmaals te oefenen
(.)(.) taart heb ik zelf nog niet gemaakt maar hier zijn wel meiden die je daar wat meer over kunnen vertellen
@boetseren: ik zou wel tylose gebruiken @crisje: ik zou op deleukstetaarten even de FAQ lezen. Daar vindt je alle informatie over wat wat betekent. @bumba: hij is een beetje dik inderdaad @huidskleur: ik gebruik peach