De Taartdozen deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Natasja, 4 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Hij is leuk geworden Aaliyah ! Bij je letter G moet dat rondje er nog uit trouwens! :D
     
  2. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    tjeee mooie taarten weer zeg!

    Mamak hahaha weet nu ineens wie je bent op DLT
     
  3. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ja weet ik maar dat lukt me nooit...rot dingen ;)
     
  4. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Hahaha Aaliyah!
    Ik doe mijn lapje marsepein altijd tussen doorzichtig folie ( dus eropen en onder folie) Daar de tappit op en dan hard drukken en heen en weer schuiven tijdens het drukken. Dan gaat het heel makkelijk!
     
  5. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Oh dank je wel voor de tip!! Ga ik ook een keer proberen
     
  6. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    En dun genoeg uitrollen en even laten drogen, dan gaat het ook veel beter :)
     
  7. Lief

    Lief VIP lid

    26 sep 2007
    5.056
    2.861
    113
    Ja ik kwam daar per ongeluk achter.. ik had de fondant uitgerold en daarna werd ik afgeleid haha. Toen ik terugkwam dacht ik oh oh.. maar toen ging het als een tierelier, geen folie, crisco of wat ook nodig, en dan krijg je ook geen rafeltjes aan de zijkant en vervorming ofzo. Dus gewoon té lang laten liggen haha.

    Ik ga de taarten maken voor mijn moeders 50ste verjaardag. Het wordt een stapeltje van 2 taarten in delfts blauwe stijl (geen grote taarten hoor) en een mega cupcake in rood-wit en nog iets van 10 kleine cupcakes in leuke rood geruite cups met botercremetoef met caramelpatidess en een stroopwafeltje er op.
    De vullingen voor de taarten worden simpel ivm tijd (toetjes en slagroom enzo ;)).

    En het moet, behalve het bakken, allemaal op 1 zaterdag af (en tussendoor gaan we nog high-tea'en). Weet nu al dat dat stress en laat wordt ;)

    Kom ze tzt wel showen! Al aap ik ze allemaal na van internet voorbeelden hoor... ben nog niet zo goed in zelf ontwerpen verzinnen.. pas ze dan wel aan ofzo maar de basis is gewoon gejat..
     
  8. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Ik zag t op de foto ook, was me tijdens t decoreren niet eens opgevallen. te druk met andere dingen denk ik.
    Ik was zelfs zo stom om t vergeten dat ik mijn kapsel om moest draaien :x Tis dus niet echt vlak aan de bovenkant.
     
  9. girl21

    girl21 Niet meer actief

    hey meiden, welke kleurstof kan ik het beste gebruiken om mijn fondant mee te kleuren?

    ik heb nu vloeistof, maar lees er toch weinig goeds over voor fondant, aangezien het te nat blijft?

    welke moet ik dan gebruiken, en welk merk?
     
  10. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Ik gebruik americolor.. is een soort gel en werkt superfijn..
     
  11. girl21

    girl21 Niet meer actief

    oke thnx! :)
     
  12. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.074
    2.219
    113
    Brabant
    mag ik eventjes pronken?? Ben er best een beetje trots op, is mijn 5e taart nu. (in een jaar, haha, ga niet zo hard) had hier nog om voorbeeldjes gevraagd en zie hier het resultaat.
    Aldus manlief was het "de lekkerste taart ever"
     
  13. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    taliaa hij is heel erg mooi geworden
    je mag er trots op zijn
     
  14. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    Erg leuk geworden.
     
  15. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Mooi hoor.
    En zeker ook al veel gekleid met de kinderen?
    Ik kan dat dus echt niet.
     
  16. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    14 jan 2008
    3.291
    1
    36
    Zo gaaf zeg!!! Goed gedaan! was het moeilijk te maken? En was het te doen met snijden?

    Groetjes!
     
  17. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    14 jan 2008
    3.291
    1
    36
    @ Aaliyah is leuk geworden, moeilijk lijkt me!

    MamaK, geweldig zeg die taart en cc's van garfield!!

    vraag, als je cc's maakt, gebruik je dan rondjesuitstekers voor de bovenkantjes?
     
  18. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    14 jan 2008
    3.291
    1
    36
    En nog n vraag, vullen jullie de cc's meestal, of doe je gewoon naturel, of doe je iets door het beslag (stukjes choco of zo?)
     
  19. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    14 jan 2008
    3.291
    1
    36
    @ de bumbataart, ook erg leuk zeg, vrolijk!
     
  20. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.074
    2.219
    113
    Brabant
    @zuurtje, thnx!!! (en thnx voor je plaatjes!!!!!!!!!!!)
    @cris, nope kan echt niet kleien. ik kan ook alleen maar dingen namaken, en geen bekende figuren, want die lijken voor geen meter. maar een roze figuur met een stompe neus is al gauw een varken he? haha
    @sas, was echt SUPER makkelijk, en HEUL lekker!!! chocobiscuit gevuld met oreo-slagroom en bovenkant met gesmolten chocolade gesmeerd en de zijkanten met bc. Aansnijden ging nog wel, maar na de helft viel hij toch wel erg uit elkaar. En hij was heel, heel machtig!!!!!! (maar zooooooo lekker!!!!)
     

Deel Deze Pagina