De Taartdozen deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Natasja, 4 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    meiden nog een keer mijn vraag:
    wat heb ik nodig om te starten met taarten te maken??
    en gebruiken jullie liever marsepein of fondant??

    groetjes
     
  2. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    vivi, wat heb je nodig?
    Als je op deleukstetaarten.nl kijk staan in het forum tal van deze vragen.

    Hier even een paar dingen:
    - biscuitmix
    - marsepein of fondant op kleur of kleurstoffen erbij kopen
    - uitstekers, maar je kan ook dingen gebruiken die je in huis hebt
    - botercreme om af te smeren (1 deel roomboter, 1 deel poedersuiker)
    - vulling
    - bakblik
    - roller

    Er zijn natuurlijk nog meer dingen die je kunt kopen, maar daar zou ik pas later over na gaan denken als je dit echt vaker gaat doen. Dan zijn de volgende dingen wel handig:
    - taartzaag
    - sugargun (geweldig ding)

    Op verschillende sites zijn tabellen te vinden hoeveel je van alles moet gebruiken. Ik ben vast nog wel iets vergeten.
     
  3. girl21

    girl21 Niet meer actief

    oke meiden bedankt voor de 'waarschuwingen'wat betreft de bbr!

    maar is het wel te doen om de taart in de koelkast te zetten met mmf? gaat het niet zweten?

    denk dat ik anders toch moet veranderen van vulling namelijk... weet iemand een lekkere vulling voor buiten de koelkast, voor een 1e taart! (niet te moeilijk dus haha)


    en ik heb een combi-oven.. nu wil ik eens proberen een cake te maken op de combistand (magnetron en hetelucht in 1)
    kan ik dat gewoon met mijn metalen bakblik doen? en hoe lang moet het er dan in? de tijd gewoon halveren?
     
  4. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    girl21, vulling van botercreme kan je buiten de koelkast bewaren. Die kan je combineren met een laagje jam.
     
  5. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Je kunt eventueel ook n smaakje aan je bc toevoegen.

    Ik zou t niet durven om metaal te gebruiken in combinatie met de magnetron. Kun je beter iets van glas pakken denk ik.
     
  6. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    Wauw wat een mooie assepoester!

    VIVI kijk eens op de leukstetaarten nl daar staat een FAQ vol met tips.
     
  7. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    hey meiden,

    Ik wil een witte taart maken. Maar ik hoor verschillende verhalen over het wit maken van marsepein. Hoe doen jullie dat? GEbruiken jullie dan altijd fondant? En moet ik de fondant (heb pettinice) dan nog op smaak brengen?
     
  8. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    Ik gebruik eigenlijk altijd witte marsepein van funcakes. Nu ga ik er 1 maken met witte marshmellow fondant voor iemand die geen marsepein lust.
     
  9. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    De voorgekleurde marsepein? Ik hoor daar allemaal verhalen over dat dat troep is. Jij hebt niet die ervaring?
    De pettinice is volgens mij niet op smaak toch? Moet ik die dan nog op smaak brengen?
     
  10. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    Ja voorgekleurd.. werkt prima hoor.. wel goed kneden maar verder gaat het goed.

    Pettinice smaakt gewoon naar suiker.
     
  11. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    oh ok, en dat die uithardt maakt niet uit?niet dat ik straks een harde taart heb ;)
     
  12. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    geen idee, ik gebruik dat nooit op een taart hahaha
     
  13. Maia

    Maia Niet meer actief

    fondant zit niet echt een smaak aan. Ja een suikersmaak maar that's it.

    voor wit gebruik ik of voorgekleurde marsepein (heb ik geen problemen mee) of ik gebruik marsefond 1:1.
     
  14. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    thanks meiden!!
     
  15. LovingMom

    LovingMom VIP lid

    12 nov 2008
    8.094
    0
    0
    Secretaresse
    Gelderland
    Ik gebruik alleen maar pettinice fondant op mijn taarten. Nog niet gehad dat het uitharde eigenlijk. Zet hem in de koelkast en vlak voor hij aangesneden wordt haal ik hem eruit (15 min) zodat ie weer iets zachter wordt.
     
  16. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    en bij marsefond gebruik je dan voorgekleurd wit of heb je die dan zelf gekleurd, of gewoon blank?
     
  17. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    Voor wit gebruik ik alleen bakels fondant.
    Marsepein wit alleen bij hoge uitzondering.
     
  18. Maia

    Maia Niet meer actief

    @jolan: ik gebruik gewone blanke. door de fondant wordt de marsepein wit.
     
  19. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
  20. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    ik heb net een taart voor mn vaders werk gemaakt.
    Hij werkt bij bp en heb dus het logo nagemaakt.
     

Deel Deze Pagina