De Taartdozen deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Natasja, 4 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nikkie80

    Nikkie80 Fanatiek lid

    9 aug 2007
    2.252
    0
    0
    Zuid-Oost Brabant
    Ik kan dus gewoon de Wilton kleurstof door de botercreme (als laatst?) mixen?

    xx[/QUOTE]
     
  2. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    ja gewoon de kleurstof er als laatste bijdoen
     
  3. Nikkie80

    Nikkie80 Fanatiek lid

    9 aug 2007
    2.252
    0
    0
    Zuid-Oost Brabant
    oke, thankx!
     
  4. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Mn taart is toch nog oke geworden maar niet wat ik wilde. Kijk even of ik een foto kan plaatsen en anders doe ik dat later.
     
  5. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    Als ik het zo hoor rol je het niet dun genoeg uit.

    Welke cutters zijn het? Fondant iets aan laten drogen wil ook helpen.
     
  6. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    Ja hoor geen probleem tot 30kg vaste prijs.
     
  7. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    het kan zijn dat je te heet bakt hierdoor krijg je een vulkaan effect.
     
  8. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    Je kan het makkelijker doen in een niet verwarmede oven zetten.;)
     
  9. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    Pas hier wel mee op want zal kan hij vast plakken omdat hij daar niet goed uit kan luchten. rooster is beter.;)
     
  10. Maia

    Maia Niet meer actief

    zo, goedenavond! laat ik ook weer eens mijn neus zien ;)

    ik ben net klaar met een taart, maar ik heb geen mooi licht thuis dus ik zal hem morgen even fotograveren en dan show ik wel meteen even al m'n taartjes van de laatste weken (donderdag ;))
     
  11. Nikkie80

    Nikkie80 Fanatiek lid

    9 aug 2007
    2.252
    0
    0
    Zuid-Oost Brabant
    Sonja, bedankt voor je antwoord. Het zijn van die kunstof bloemcutters. Als ik deze dan uitsteek (dus indruk) blijft hij plakken aan mijn cutter, heel irri.
    Waar bewaren jullie de fondant en marsepein (en gebruikte). Ik heb ze uit de koelkast bewaard. EN de botercreme, wel in de koelkast? Hoe lang is deze nog houdbaar?

    Ik ga vrijdag cc maken met een toefje botercreme, dan een rondje fondant er daar bovenop sintjes en pietjes. Iemand nog tips??

    Joyce, misschien eerst bakpapier en dan de snijplank erop?

    Aaliyah, foto!!!

    Mijn workshop puzzelen ging niet door..gggrrr Over 3 weken moet ik een taart hebben met een puzzelplaatje. Is dat moeilijk? Iemand in omgeving Deurne/Eindhoven die zo'n workshop nog geeft???

    xx
     
  12. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    hoe bak jij dan? Welke temp en hoe lang?
     
  13. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    wat wil je gaan puzzelen? Heb je een plaatje?
    Als je een makkelijk plaatje hebt is het echt niet moeilijk hoor.
     
  14. Maia

    Maia Niet meer actief

    puzzelen is niet heel moeilijk, gewoon nu al beginnen, dan kan je evt. nog opnieuw gaan maken ;)

    gebruikte marsepein bewaar ik in folie ingepakt en dan in mijn taartbakken en die staan weer donker in de berging.
     
  15. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    op 150 gr het eerste biscuit gata gewoon in een koude oven en warmt dus langzamer op.

    Hoelang kan ik niet zeggen want dat hangt echt van je oven af elke oven is echt anders je meot dus je oven leren kennen.
     
  16. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    Ik bewaar alles in dikke zakjes en dan in een bakels emmer. botercreme kan ook goed in de vriezer na ontdooien weer even opkloppen. het is goed tot de datum van de boter inprincipe.
     
  17. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ik doe hetzelfde als Sonja gewoon in een koude oven en op 150 beginnen en dan langzaam opwarmen...

    Nou ben net terug van de verjaardag van mn vader en de taart was een succes:D
    Iedereen vond hem lekker en leuk. Het is geen meesterwerk maar dat hoeft ook niet hij is toch nog beter geworden dan hij eerst was.
     
  18. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    leuk aaliyah, en super dat hij goed in de smaak viel.

    Mag ik 1 tip geven? Klopt het dat je de taart op pakpapier hebt gezet? Je kan er doorzichtige folie overheen doen, dan blijft het netjes. (misschien heb ik het verkeerd gezien, dan moet je de tip maar negeren ;))
     
  19. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Yep klopt maar dat was nu niet erg want normaal doe ik hem in een taart doos (als het geen stapel is dan) en deze was voor bij mijn ouders dus die ging meteen op een plateau toen we daar waren....
     
  20. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    ah ok :D
    Ik zou bang zijn dat het aan elkaar gaat plakken, maar dat zal dan vast niet gebeurd zijn :D
     

Deel Deze Pagina