De Taartdozen deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Natasja, 4 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Dank je Sonja, ga het proberen !

    ja de baby is ietsje te roze haha, ga er de volgende keer minder kleurstof in doen. Ik vind de haartjes wel echt lijken !!
     
  2. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    um wat zijn dat?
     
  3. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    zure kersen
     
  4. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    Ja ik vind dat wel lekker maar of jij het lekker zou vinden?
     
  5. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    in pure chocolademouse is het wel lekker maar met witte zal ik dus eens moeten proberen
     
  6. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    grrr krijg het niet voor elkaar. Het zijn zulke dunne dingen van die snowflake !
     
  7. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    Heb je er al wat tylose doorheen gedaan?

    Maar hij is zo mooi
     
  8. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Nee dat niet. Dan wordt hij hard toch?
    Als ik de marsepein aandruk en ik laat mijn vinger los dan komt het marsepein steeds los uit de mold. En het lukt niet om alleen de snowflake te bedekken, daar is het veel te smal voor..
    Dus ik druk dan gewoon een rondje marsepein erop. Heb hem even in de vriezer gelegd en probeer hem dan los te snijden met een spatel. Maar dan maak ik de hele snowflake kapot omdat het te dun is.

    Damn.. hij is inderdaad zo mooi !
    Heb al gekeken op google of er how-to filmpjes opstaan, maar helaas..
     
  9. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    wat is mp?
     
  10. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    Aan je vinger crico doen met het er in drukken geen spatel gebruiken gaat je mold ook kapot. beetje tylose er in dan word het steviger. Maar probeer ze anders van fondant met tylose te maken.
     
  11. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    MP= marsepein
     
  12. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    Ik zal morgen eens even kijken om er zelf een te maken.
     
  13. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    rianne, je baby is super leuk :D (maar dat had ik al gezegd :D)
    Hoe en waarmee heb je nu de haartjes gedaan?
     
  14. Adnalie

    Adnalie VIP lid

    24 jul 2008
    11.311
    0
    36
    aha :D dacht dat je het over een vulling had dus dan vond ik marsepein wat raar, maar ik heb het denk ik verkeerd gelezen haha
     
  15. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Wauw Rianne je baby is echt mooi geworden joh!

    Ik heb ook altijd zeelandia van mp werkt erg fijn.
     
  16. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Dank je Sonja, ga het morgen eens met fondant proberen.

    Thnx Jolan en Aaliyah. Heb de haartjes met chocolat milk dust gedaan, met een kwastje.
     
  17. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Ik pb je nu ff
     
  18. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    nog een vraagje: als ik bouverois of mouse van iets doet als vulling moet ik dan eerst ook afsmeren met botercreme zodat het biscuit niet aantast?
    Dat moet wel in de koelkast blijven he. Hoe lang is zo een taart houdbaar?
     
  19. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    wow wat een gave taarten!!
    Zeker dat fruitkistje! Was het een beterschapstaart?

    Vind de prinsessen taart ook gaaf! Niets mis met je boetseren hoor. Superrr gedaan! (heb geen ervaring maarre...hee als ik als leek het leuk vind)

    En de barbapappa is ook gaaf. hij is zekers groot!
    Trouwens hoe doe je die zwarte lijnen? Met fondant of spuit je dat?
     
  20. Maia

    Maia Niet meer actief

    @sweetlakecity: dank je!

    de lijntjes van barbabenno ;) zijn gemaakt een sugarcraftgun.

    en bavarois en mousse zijn op basis van slagroom. Dat gebruik ik nooit in mijn taarten want het is inderdaad niet heel lang houdbaar. Een dag of 3? Inderdaad afsmeren met botercreme want marsepein/fondant en slagroom gaan niet goed samen, dan smelt het. In de koelkast bewaren en niet langer dan een paar dagen.
     

Deel Deze Pagina