ik vries t biscuit altijd eerst even in voor ik het doorsnijd. En dan half bevroren doorsnijden, vullen, randjes maken en afsmeren, dan in een pedaalemmerzak in de kk tot je hem gaat afwerken. je kunt ipv dijkjes ook gewoon zorgen dat je vulling niet bij de bekleding kan komen, dus de randjes vrijlaten.
Hey meiden, oke Sas ziet af van de kersen! Want vooral niet te veel risico zo'n eerste keer! Maar, nu heb ik wel weer nieuwe vragen hoor hahaha! kan ik dan banketbakkersroom met mandarijntjes doen die ik goed uit laat lekken, en dan de 3de laag jam met slagroom er op? En dan maak ik dijkjes met botercreme. En als dat niet kan, iemand dan simpele ideetjes voor vullingen? Eventueel met kant en klare combi's erbij Vraag 2, ik maak een taart in een ronde vorm, die wil ik 2 keer doorsnijden en dan bak ik een bol taartje voor er op. Het wordt dus een redelijk hoge taart. Maarrrrrrr..... hoe moet dat dan eigenlijk met op de bordjes verdelen, ik bedoel een brede punt is beetje overdreven want de taart is vrij hoog..... Hoe doen jullie dat met gestapelde taartjes? Zo, weer nieuw vragenvoer hihi!
uhm de combi hou ik voor het laatste oke? het snijden, gewoon eerste de bovenste laag, tussen de boven en onderstelaag doe je een 'plaatje' {geen karton zou ik doen!} Je snijd dan gewoon met een scherp mes {ik gebruik graag een vleesmes} blokjes van de taart, zo groot of klein als jij wil. mocht jou die combi lekker lijken moet je het zeker doen, ik zou dan alleen dijkjes maken en afstrijken met botercreme, vind het anders echt té veel smaken. laat anders ook de jam weg.... wat ik lekker vinde... 1 laag chocolademouse 1laag slagroom 1laag bokkenpootjesvullig 1 dunne laag chocolade vulling uhmmm aardbeien mouse aftereightevulling chocoladebotercreme bananenbaverois chcoladebotercreme tobleronemouse laagje aardebeienjam mmmm jummie, ben ziek kan niks binnenhouden maar de kwijl loopt me in de mond! suc6!!! {oja en ik hou niet van chocolade wahahah }
ik gebruik deze als vulling :De Leukste Taarten Maak Je Zelf! - Champagnecrème de champagnecreme dus , ik vind het aardig wat werk om te maken maar oh mehn die is echt onmundig lekker !!!!!!!!!
wat hier bij hubbie trouwens érg goed in de smaak viel was de altijd goede sinterklaas vulling: chocopaste met kruidnootjes, hmmmmm. let erop dat je je vullig niet te zoet maakt, want de marsepein is al zoet genoeg!! Wat ook kan: de luchtige pudding van MONA, bv citroenkwarktaart, dan hebje meteen een tegenhanger voor het zoete
Dank je wel.. Alleen met een drupje water blijft het al plakken. Hmmm.. dast klinkt niet zo heel erg moeilijk. En voor de botercreme, de roomboter laten smelten, of eventjes uit de koelkast zodat het wast zachter wordt??
Ik las wat over kersen: uit laten lekken en het vocht inbinden. Maar je kan ook een blik taartvulling kersen kopen toch? Datgene wat je (ik iig ) ook op een monchou-taart doet. Dat hoef je niet in te binden, en is al gelei achtig.
Ik maak mijn eigen botercreme zelf. 200 gram roomboter mixen met 200 gr gezeefde poedersuiker en wat essence vanille toevoegen. Succ6
Je kan beter de taart niet smeren met botercreme en deze dan bedekken met fondant,dat blijft constant bewegen. het beste wat je hiervoor kan gebruiken is icing kan je ook de deleukstetaartenshop.nl bestellen.
josianne maar dat is wel stukken duurder en ik moet zeggen, met botercreme is het goed te doen! ik heb nooit last van bewegen. je moet ok niet te dik smeren, je moet het meer zien als een kleine oneffenheid wegwerken en erop smeren om te plakken. aanvulling van de bakker; elke bakker zal foundant vastzetten met botercreme! Waarom niet met icing? icing smelt en is stukken duurder. EMYD beetje boter wil ook helpen taliaa *proest* lui wijf
Weet niet of je hier al reactie op had gehad, maar op www.deleukstetaarten.nl kun je in de webshop alle ingredienten bekijken van de producten (even vanaf de lijst doorklikken naar het product zelf). Dan moet je er wel achter kunnen komen of er wel of niet lactose inzit toch?
Doe ik dus ook, eventueel even boven een bak warm water, zodat de boter lekker zacht wordt (en smeerbaar ).
En dan heb ik zelf nog ff een vraagje... weet iemand of ik ook ergens biscuitmix kan krijgen die koemelkeiwitvrij is? Die van de leukstetaarten en de taartenfee (belgische site) zijn het iig niet En ik heb van de leukstetaarten dus wel een recept om het zelf te maken, maar een mix zou wel eens handig zijn voor de luiere dagen Dus, als iemand iets weet....
Zat trouwens te denken: is het handig om hier een club van te maken? Hoeven we niet steeds zo te uppen, want in algemeneclubs gaat het wat minder hard met steeds nieuwe topics...
Volgens mij is daar niet een mix voor rozemarijke. Bij mijn weten maakt iedereen die dat wil hebben zelf. Ik heb het nog nooit ergen gezien althans.
Vanmorgen mijn bestelling geplaatst en vrijdag zal het binnenkomen. Spannend!!! Haha heb al zoveel ideetjes!!! Ga als 1e een hello kitty taart maken voor mijn dochter....