Even gauw, want manlief staat te koken, dus de goeie laptop is vrij Geinspireerd op mijn oude servies
Oooh wat leuk weer jullie taarten Ik ga straks beginnen met oefenen van roosjes van marsepein, heb ook meer marsepein besteld met kleurstoffen dus ga van de week maar weer beginnen
Hoi meiden, Wat is een barbietaart maken moeilijk zeg. Wat hebben we afgezien. WE hebben het ook met fondante gemaakt en ook bij ons scheurde het. Echt vreselijk. Ik was niet heel tevreden. Maar goed. Al het begin is moeilijk. @ Rozemarijke: wat is jouw barbietaart mooi geworden zeg. @Dees68: je hebt pb
Moet je echt een oven hebben hiervoor? Ik heb wel een combimagnetron. Maar ik ga er nog maar even niet aan beginnen, aan taarten maken. Eerst maar eens afvallen. Ik weet namelijk zeker dat ik er niet vanaf kan blijven De dames van de pb's hebben antwoord terug
@ taartjes , mooi hoor zie weer verschrikkelijke mooie taarten voorbij komen ! @ boets , gaaf hoor vind hem heel mooi geworden ! @ dees, tja dat probleem heb ik ook dat ik er niet vanaf kan blijven .........heb me dan ook voor genomen als ik 18 feb weer ga werken dan ook meteen ga afvallen @ scheuren ....... ik gebruik altijd marsepein en het scheurd nooit ! als ik een plak heb uitgerold dan pak ik de plak op draai hem om , rol weer wat verder uit pak de plak weer op draai hem weer om enz enz enz net zo lang tot ik de gewenste grote heb en op deze manier is het bij mij nog niet gescheurd en krijg ik hem ook altijd makkelijk los .
@Romaira: met marsepein heb ik dat scheurprobleem ook nog niet gehad, maar moet zeggen dat een platte of bolle taart bekleden ook nog wel even een ander verhaal is dan zo'n prinses die EN de hoogte in gaat EN helemaal rondom moet.... Maar 't is gelukt, m'n eerste prinsessentaart en ben tevreden voor nu @Boets: die van jou is ook mooi! Volgens mij veel strakker dan de mijne @Dees: ik heb ook gewoon een combi hoor Het bakgedeelte is niet zo moeilijk, kwestie van beslag in de vorm en bakken maar. Daar hoef je geen enorme keukenprinses voor te zijn. Voor het bekleden, daarvoor moet je een klein beetje crea zijn
Rozemarijke, Bedankt voor de info over koemelkvrij. Kan niet wachten totdat ze bijna jarig is. Verder weer hele mooie taarten gezien van iedereen. Vind vooral het oude servies-taartje erg leuk geworden. Hoe krijg je die verschillende kleuren blauw? Meer kleur toevoegen of zijn het echt twee verschillende kleuren?
@Imani: heb witte en blauwe fondant in verschillende hoeveelheden gemengd 't Zijn dus van oorsprong 2 kleuren
ik heb de roosje via de "how to "gemaakt De Leukste Taarten Maak Je Zelf! Ik rol het uit op het aanrechtblas ingesmeerd met crisco
hoi meiden vanmiddag lekker deze taart eindelijk bekleed! ik kreeg het groen alleen niet donkerder maar ik vind het toch aardig gelukt! Bekijk bijlage 49887 ik heb echt een hobby gevonden!