De taartdozen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Sas26, 19 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    15 sep 2007
    1.409
    0
    0
    nog een
     
  2. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    15 sep 2007
    1.409
    0
    0
    eentje nog hierna
     
  3. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    15 sep 2007
    1.409
    0
    0
    de laatste
     
  4. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
    wat een mooie taarten!!

    i love the pinguin taart!!
     
  5. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.445
    0
    0
    Wauw, mooi hoor.
    De pinguintaart is ook mijn favoriet.
    Hoe heb je trouwens die vlinders zo gedaan met verschillende kleuren?
     
  6. Skye

    Skye Niet meer actief

    Zeker hele mooie taarten zeg!!! Wow
     
  7. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Hey meiden,

    Heb ff een vraagje, eind volgende maand is die kleine jarig en ik wil heel graag zelf een taart maken ... Nou ga ik vandeweek ff oefenen maar mijn vraag is mocht hij nou lukken kan ik hem dan tot eind volgende maand bewaren of is die dan niet meer goed ?

    Ik weet dat een verse taart het lekkerst is maar mocht hij nou lukken dan vind ik het zonde om hem aan te snijden ...

    Dit was trouwens mijn eerste creatie, lekker gewoontjes ;) .. ben vooral trots op het schaapje hihihih

    Bekijk bijlage 50218
     
  8. Skye

    Skye Niet meer actief

    Oh, dat schaapje is liiieeef!!!
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Nathalie (ik doe het maar even zonder cijfertjes ;)): mijn favoriet is de koeientaart :)

    @Mammievanroy: hij is mooi geworden, je bruidstaart!
     
  10. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    jeetje wat een mooie taartjes komen er weer voorbij zeg !!

    ik ga zo bisq"s bakken in een siliconenhart vorm voor valentijn :D aan de overkant woont een vriendin en zei heeft een dochtertje dus wil graag een hart taartje maken in naam van mijn zoontje voor haar dochtertje :D
     
  11. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Chantal: je kunt de taart gewoon invriezen, dag van te voren in de koelkast laten ontdooien en paar uur vooraf op kamertemp zetten...
     
  12. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    15 sep 2007
    1.409
    0
    0
    Bedankt voor de reacties allemaal!

    Toen ik klaar was met de bloemen heb ik het overige fondant naast elkaar uitgerold en daar nog twee vlinders uitgestoken.
     
  13. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.445
    0
    0
    Hmm, ok bedankt. Ga ik ook eens proberen...
     
  14. Maia

    Maia Niet meer actief

    Lieve taartjes allemaal hoor!
    @Chantal: je kunt inderdaad invriezen.
     
  15. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Oke thanx voor de tips .. Dan ga ik vandeweek beginnen met de taart :D
     
  16. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    meiden even snel een vraag!
    kun je met zelfrijzend bakmeel ook een bodem maken?

    stuur je je vent naar de winkel voor bloem neemt hij zelfrijzend bakmeel mee
     
  17. cookiediva

    cookiediva Actief lid

    6 mrt 2009
    309
    1
    16
    O wat superleuke taarten komen er langs!! Hardstikke leuk allemaal :). Jullie zijn moeilijk bij te houden trouwens, net een weekendje weg geweest en heel wat in te halen, hihi! Ik ben nog druk bezig!

    Ondertussen heb ik nog een vraag: ik wil graag het recept voor de vulling met bonbonbloc maar kan het nergens vinden op deleukstetaarten.nl? Kan iemand me helpen?
     
  18. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
    @Amfy, heb even zitten kijken en kwam op dit recept om een kapsel te maken met zelfrijzendbakmeel

    eieren.................................. 5 stuks
    witte basterd suiker.............. 125 gram
    citroenrasp............................ 5 gram
    vanille suiker .........................10 gram
    zelfrijzend bakmeel............... 155 gram
    1. Doe de eieren met suiker, citroenrasp en vanille suiker in een grootte pan (ongeveer 3 liter).
    2. Zet de pan op middel laag vuur of in een andere pan met heet water, klop met een garde dit geheel warm tot een temperatuur van 37 graden Celsius (maar blijf goed kloppen).
    3. Als het deze temperatuur heeft bereikt haal het uit het water en klop met een mixer op de hoogste stand dit mengsel weer koud ( minimaal 10 minuten mixen op de hoogste stand).
    4. Als de massa klaar is (dit kan je zien als b.v. met je vinger of lepel door de massa gaat blijft dit zichtbaar het vloeit niet meer bij elkaar) dan doe je het gezeefde zelfrijzende bakmeel bij en spatel dit net zo lang door tot je een egale massa hebt (klont vrij), maar ook niet te lang blijven roeren anders roer je de lucht weer uit het beslag.
    5. Doe dit kapsel beslag in een beboterde bakvorm van 26 centimeter doorsnee of in een recht hoekige bakvorm van 18 bij 26 centimeter.
    6. Afbakken in een voorverwarmde hete lucht oven van 160 graden Celsius ongeveer 30 minuten.
    7. Stort het kapsel op een met suiker bestrooide vetvrij papier en laat hem afkoelen.
     
  19. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
  20. Zanoni

    Zanoni Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.646
    1
    36
    Administratief medewerkster
    Nijmegen
    1 reep bonbonbloc
    250 ml slagroom
    zakje klopfix

    Slagroom in pannentje doen samen met de in stukjes gebroken bonbonbloc.
    Langzaam verwarmen en goed roeren totdat alle bonbonbloc is opgelost. Niet laten koken!!!
    Het mengsel een beetje laten afkoelen en dan in een bakje verder in de koelkast laten afkoelen.
    Als het helemaal koud is het zakje klopfix erbij doen en dan mixen totdat het net zo compact is als slagroom.

    Zo moet het lukken!!
     

Deel Deze Pagina