De taartdozen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Sas26, 19 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    vraagje ,
    als ik een grote strik wil maken is het dan noodzakelijk om tylose toe te voegen aan het marsepein ?
     
  2. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    hoe krijg fondant snel droog?
     
  3. Amfy

    Amfy Niet meer actief


    die weet ik niet haha.

    was jij trouwen snog wezen wegen deze week?
     
  4. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Romaira: ik dekn het wel, dat er tylose door moet, want zal ws anders inzakken...

    @Amfy: is het te nat dan? In dat geval wat poedersuiker erbij.
     
  5. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    rayn bedoel je ? nee kon de auto niet in deur dicht gevroren :) :)hahahaha
     
  6. Amfy

    Amfy Niet meer actief


    nee hij houd zijn vorm niet tis te soepel,( de calla's zakken in elkaar)
     
  7. Amfy

    Amfy Niet meer actief


    ja die bedoel ik. haha
     
  8. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Hoi

    Ik wil binnenkort ook een taart gaan maken. reageer nu even zodat ik dit topic makkelijk terug kan vinden.

    Even een vraag; hoelang kun je marsepein bewaren? Ik maak natuurlijk niet elke dag een taart. En is het makkelijker om al gekleurde masepein te nemen of het zelf te mengen met kleurstof?
     
  9. Maia

    Maia Niet meer actief

    @amfy: even een tijdje in de oven op 40 graden.

    @marsepein & tylose: geen succes. Dan moet je het echt ruim een week van tevoren maken wil je het fatsoenlijk hard krijgen. Als je een strik maakt (vooral een lussenstrik) raad ik echt fondant aan.

    @rianne: marsepein kan redelijk lang bewaard worden. Maar als je maar 1 taart wilt beginnen heb je aan 1 kg genoeg. Dan kan je een fatsoenlijke taart maken en dan heb je nog wat over om mee te decoreren. Op zich is voorgekleurd wel makkelijk, alleen duurder en dan moet je veel verschillende kleurtjes kopen. Ik zou persoonlijk gewoon blanke marsepein kopen en een startersset wilton icing colors.
     
  10. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    thx maia heeft fondant dan geen tylose nodig ? morgen eerst maar eens fondant halen dan
     
  11. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    jawel heb het al gelezen :D
     
  12. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    goed excuus om naar zevenaar te gaan
     
  13. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    mijn ouders wonen in zevenaar dus moet er toch naar toe (erwtensoep eten ) :D
     
  14. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    oja hahaha mooi op de route
     
  15. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    zo he ik zit me hier dus dood te ergeren aan mezelf haha.
    ik kijg de taart niet mooi af gewerkt zit me zo te bedenken wat ik fout doe. in ga dus echt niet slapen voor dat hij klaar is want hij moet morgen mee!grrrrrrr
     
  16. Amfy

    Amfy Niet meer actief

  17. Amfy

    Amfy Niet meer actief

  18. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    en de laatste een detail foto ;) Bekijk bijlage 51098


    moet zeggen dat ik niet helemaal tevreden ben hoor.
     
  19. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    ik vind hem wel mooi hoor amfy !
     
  20. Boets

    Boets Niet meer actief

    @ amfy, Ik vind hem echt super mooi gemaakt!!! Heb je de bloemkelken met tylose gedaan?

    @ romaira, Voor een strik heb je zeker tylose nodig. Ik heb er pas 2 gemaakt. Zie foto. Let niet op de taart want het ging eveom de stik.
     

Deel Deze Pagina