Verkleinen maakt het niet mooier meiden. maar hij is verder strak hoor! Pioen, hij is mooi! Laceflowers maak ik met de laceflower cutters en met gumpaste.
MIss een hele stomme vraag maar ik ben nog een leek dus vandaar mijn vraag Kan je de kleur blauw krijgen door andere kleuren te mengen ? Zo ja welke ?
heb het even opgezocht maar blauw is een basis kleur en die kun je dus niet krijgen door te mengen , kijk maar : Primaire kleur - Wikipedia
ehhh blauw is een primaire kleur niet? dus volgens mij kan dat niet. misschien iets met groen/geel/paars door elkaar, maar denk dat dat dan eerder bruin of grijs wordt.
zo ik gta van het weekend even naar de ikea. weet iemand of die uit steker set wat is? ik heb nog veel maar gezien daar. ook een spuitzak en taartzaag set heeft iemand die?
ik ken die uitstekerset niet. btw, over kleuren. Kennen jullie dit schema?: Color Mixing for Cake Decorators misschien wel handig
maia , ik had die al eens eerder gezien maar snap er niet heel veel van hahaha had je trouwens een pb gestuurd
ja die moet ik nog beantwoorden maar komt goed wat snap je er niet aan? Als je een hele kleurset van wilton of americolor of sugarflair of wat dan ook heb, kan je dmv het mengen van bepaalde basiskleuren andere tinten krijgen. Vind hem erg prettig.
Zo mijn 1e bestelling afgeleverd net, ze vond hem mooi! Gelukkig! Maia, bedankt nog voor je mailtje..... Ik heb de swirls texture mat binnen! Whiehoeeeeee en nu natuurlijk zin om hem uit te proberen hihi
Ik heb die taartzaag set. Hij werkt wel gewoon (net voor het eerst in mn leven een taartje doorgesneden dus geen idee hoe het hoort te zijn hoor ) Het is gewoon simpel een staaldraadje wat je op verschillende hoogtes kunt zetten. De spuitzak werkte ook prima, al kwam het vettige van de botercreme dus wel door de spuitzak heen dus je handen worden vettig.. er zitten 2 zakken bij en wat spuitmondjes die je er goed op kunt zetten.
@Mamakitty en Pioen: lieve taartjes weer @MammievanRoy: ja... die is echt niet helemaal fijn gelukt. Ach nouja, iedereen heeft gelukkig z'n goeie en minder goeie momenten Marmeren doe je trouwens het beste door de kleuren die je wilt uit te rollen tot een rol (gewoon een dikke rol), tegen elkaar aan te leggen, weer uit te rollen tot een mooie rol, dubbelvouwen en opnieuw rollen, dubbelvouwen en opnieuw rollen. Bij elke keer rollen marmert ie wat meer en mijn ervaring is dat je zeker een keer of 4 wel nodig hebt voor je echt marmereffect krijgt. Hoe vaker je dubbelvouwt en opnieuw rolt, hoe meer het gemarmerd wordt, (tot je op een gegeven moment de kleuren echt helemaal egaal door elkaar hebt natuurlijk). @kleuren mengen: je kunt het beste eens een kleurencircel opzoeken op internet. Daarvan wordt je vaak het wijste wat betreft kleuren mengen, de basistechniek ervan iig Blauw, rood en geel zijn niet te mengen: dat zijn de 3 primaire kleuren. Dan krijg je de secundaire kleuren: dat zijn de kleuren die je krijgt door 2 van de 3 primaire kleuren te mengen. Dat zijn dan: rood+blauw wordt paars, baluw+geel wordt groen, geel+rood wordt oranje. Hoe meer je van het een en minder van het ander neemt, hoe meer het qua tint ligt bij de kleur waarvan je het meeste hebt. Rood is overigens een heel dominante kleur, (dus vaak weinig van nodig) en geel is een heel besmettelijke kleur (dus vaak veel van nodig). Daarna krijg je nog de tertiaire kleuren: die krijg je door van alledrie de primaire kleuren wat te nemen. Bruin is daarvan de belangrijkste, maar je kunt bijvoorbeeld ook allerlei nuances aanbrengen in je drie secundaire kleuren, door er nog een heel klein beetje van de derde kleur in te mengen, (bijvoorbeeld rood+blauw is paars. Met een klein beetje geel erbij kun je dat toewerken naar aubergine). @spuitzak: ik heb van de week eentje bij de hema gekocht, die aan de binnenkant gecoat is en dus niet doorlaat
Hallo allemaal! Wat een leuke club!!! Ik ben ook helemaal weg van al die mooie taarten,en wilde het steeds eens zelf gaan proberen! Vandaag alles gekocht...ga zo beginnen ermee!Spannend! Liefs Debbie
Nou, ik laat even mijn taartje zien. Maar die letters (aan de zijkant), jeetje, wat een priegelwerk zeg! Weet iemand waar je grote metalen uitstekers kan kopen van letters. Waarmee je dus echt wat groter op een taart kan schrijven. Tis nu zo klein. Nou ja, hier is ie dan!
Leuk! en ik heb het mezelf weer eens veeeeeeeeeeeel te moeilijk gemaakt voor mn eerste taartje na de workshop 2 keer een vulling en dan toch net teveel er in willen doen... pfff. Heb hem nu maar wat dikker met botercreme afgesmeerd en hij staat nu op te stijven in de koelkast. Straks nog ff met warme spatel eroverheen en zo moet t dan maar. Dan maar iets dikkere botercreme helaas.. Hopelijk valt t mee als ik em vanavond wil gaan bekleden want dat kan wel eens een ramp worden als hij zo instabiel enzo blijft. Ik ken mezelf en toch doe ik zulke dingen weer he
Goed koel houden dan blijft de botercreme hard en is hij heel stabiel. Gewoon af en toe terug in de koelkast als je je decoraties maakt of je marsepein uitrolt.
Thanks voor de tip! Ik ga het mezelf verder ook niet meer moeilijk maken.. gewoon 1 kleur erover, en heb al een mooie strik gemaakt, dus verder niet al te veel gepriegel meer Maar als hij lukt.. dan gaat ie wel zaaaaalig zijn 8) Was al verbaast dat mijn biscuit zo supergoed gelukt was voor het eerst haha. Moest hem nog wel tussentijds openen.
owjee mijn eerste vraag: ik wil met zo'n blanda schaal maken (12cm) in tabel staat 50 gr biscuitmix....maar hoeveel eieren dan? 40 gram....maar is dat gewoon eiwit en eigeel en dan afwegen? Thnx