even mijn 2e taartje als opdracht showen ze waren er onwijs blij mee en kreeg net nog weer een mailtje dat iedereen hem erg lekker en mooi vond en dat ik in augustus weer een taart voor ze mag maken
Meiden mijn eerste stapel is een feit, ik ben trots Gevuld met bokkepootjesvulling, slagroom en kersenjam:
Romaira jouw Hello Kitty is erg leuk! Ik wil ook graag leren puzzelen, wordt mijn volgende doel haha..
Pioen en romaira, supermooi zeg! daar kunnen jullie echt trots op zijn joh! Romaira, waarmee heb je de lijntjes gemaakt? Groetjes, Sas!
1eiwit gemixt met 250gr poedersuiker en daarna een kleurtjes er door heen gegooid . ( is trouwens een aantal dagen goed te houden in de koelkast met een vochtige doek over het schaaltje heen ) @ pioen hihihi leren puzzelen beetje laat mss ?
Haha hoezo laat? Ja legpuzzels kan ik wel maken, maar nu nog op taart puzzelen, heb ik nog nooit gedaan
nee ik heb de huidkleur niet zo gekocht. ik heb gewoon blanke marsepein gekocht en die gekleurd met de kleur paprika/flesh
Meiden mooie taartjes weer! Ik wil vandaag gaan bakken, maar ben doodmoe, dus weet niet of ik het ga redden...
hallo medemama's! Hier een drukke mama die het ook erg leuk vindt om taarten te maken. Meestal voor mezelf, soms voor vriendinnen / collega's (met kinderen). Rijst meteen een vraag. Mijn dochter is zaterdag jarig en ik wil voor het eerst een vulling maken met mona-toetje. Ik heb de aardbeienkwark-variant in huis gehaald. Dacht dit dan te combineren met een botercreme met aardbeiensaus erdoorheen. (ik neem aan dat ik dit ook kan gebruiken om af te smeren, de marsepein smelt niet doordat er aardbeiensaus doorheen zit toch??) mijn vraagje: kan ik de kwark zo als vulling gebruiken, of is het beter/handiger en een zakje klopfix door te mixen?? of is het misschien een lekkerder combi om de kwark niet icm botercreme te doen, maar juist icm jam?!? Verder "wenst" madame een stapeltaart. die wilde ik "stutten" mbv stukjes kitkat of van die chocoladesticks ipv deuvels. Jullie ervaring mee?? thanks alvast en zal het resultaat zeker komen posten hier.
Ik heb laatst het aardbeienkwarktaarttoetje gecombineerd met jam. Ik heb begrepen van de ontvanger dat dat erg lekker was. De kwark er dus zo op gesmeerd, wel met een klein laagje botercreme eronder, zodat het niet teveel in de biscuit zou trekken. Bc met aardbeiensaus en dan afsmeren zou gewoon moeten kunnen. En met stapelen met die chocosticks nog geen ervaring... Mooie taartjes weer meiden!
stapelen met chocosticks moet kunnen...... Nou ik heb toch een taartje gemaakt, een kleintje voor onszelf: (hmmmm foto verkleinen maakt hem weer niet zo mooi)
Nee dit is een 16cm doorsnede... heb wel een blanda schaal gekocht, een grote en 1 kleine....dus kan wel aan de gang, maar niet genoeg eieren voor de grote, dus maar een 16cm taartje gemaakt. zal verhaal ff kopiëren van DLT: Toch taartje snel gemaakt vanmorgen toen zoonlief sliep.....ik heb er zo'n zin in. Een kleintje, chocolade biscuit, gevuld met roombotercreme en toblerone vulling. Mijn kapsel kwam helemaal gebobbeld uit de oven, maar ik had geen zin om hem bij te snijden nadat ik het nieuws over het overlijden van een familielid had gehoord, dus zo gelaten en maar snel bekleed en gedecoreerd.....dus niet zo strak.
@skye: dan denk ik dat hij in gaat storten als je er bolletjes op wilt doen. Maar waarom niet gewoon zulke decoraties van fondant maken? weet je zeker dat het goed gaat en dit soort decoraties worden vaak toch niet opgegeten. @stutten met chocstiks doe ik altijd. Gaat prima. @kitty: ziet er lief uit.
Moet er dan ook van dat tylose in ofzo? Ik heb er namelijk nog nooit mee gewerkt, vandaar. En wat houdt dat stutten in mbt stapeltaarten?