De taartdozen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Sas26, 19 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Alhoewel ik nog niet alle webshops geprobeerd heb...
    @Sonja: heb jij douwels? En kan ik die voor woensdag in huis hebben?
     
  2. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    op de tv deden ze het pas met gewone rietjes (ja die waar je kids mee drinken) niet eetbaar dus maar misschien ist wat voor jou of iemand anders?
     
  3. imani

    imani Bekend lid

    6 nov 2006
    926
    0
    0
    Hmm, was van plan hard aan de slag te gaan. Slaapt m'n oudste niet meer dan een uur....

    Heb in ieder geval 1 taart en de cupcakes kunnen vullen. Voor de marsepein op de cupcakes heb ik de rollers van Xenos gebruikt. Geeft een erg leuk effect. Als alles klaar is zal ik wel wat foto's neerzetten.

    Heb ook de slagroom met schuimpjes gemengd. Even kijken wat het wordt. Als het nou over een uur helemaal gesmolten is en het smaakt voor geen ene meter, dan ga ik een bokkepootjesvulling maken.

    Manlief moet vanavond alle andere dingen maar regelen (lees schoonmaken :D), zodat ik de taarten kan afmaken.
     
  4. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    hhahahah Imani, herkenbaar!
    Ik zat ook als een gek bumba te puzzelen toen meneer op bed lag die was ook al weer wakker na een uur..

    Thanks mamakitty, was daar al aan het zoeken maar kreeg zooooveel topics!
     
  5. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    @Imani, herkenbaar ;)
    Maarruh schuimpjes door de slagroom? Bedoel je de snoepjes???

    @Natas, you're welcome ;)
     
  6. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    Imani, hoe ga je die schuimpjes door de slagroom heen doen dan ? het lijkt mij overigens wel erg lekker!
     
  7. imani

    imani Bekend lid

    6 nov 2006
    926
    0
    0
    Nee, ik bedoel die schuimkransjes. Heb ze een beetje verbrokkeld en toen er doorheen gedaan.
    Heb net even gekeken. Er zitten nog steeds stukjes in, maar ben toch echt bang dat alles gaat smelten. Op zich smaakt het wel lekker. Ach, ik kan vanavond pas verder. Als het dan echt niks meer is gaan we voor de bokkenpootjes.

    Natas,
    Alsof ze het aanvoelen, mama is met iets lekkers bezig.
     
  8. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    @ Romaira: Nee niks meer gebakken! Misschien volgende week eens kijken.

    Ik weet niet of ik het al wel eens gevraagd had, maar welke uitstekers voor letters moet je nemen voor marsepein?Kun je daar die tappits voor gebruiken?
     
  9. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    ja kan je tapits voor gebruiken.. wel goed invetten anders is het moeilijk ze eruit te krijgen
     
  10. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Okee dank je wel.
     
  11. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik krijg de tappits ook gewoon uit de marsepein hoor :) 't Is even prutsen met een prikkertje, maar als ik voorzichtig doe, krijg ik die letters er zo uit.
    Maar gisteren op de beurs werd me verteld dat het allerhandigste is om wat tylose door je fondant te doen, lekker dun uitrollen en dat even laten drogen en dan uitsteken...
     
  12. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Weet iemand of de

    Wilton Icing Color Creamy Peach

    huidskleur is?
     
  13. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Ik heb 2 soorten tappits. En grbuik altijd huishoudfolie over de marsepein, dan de tappit erop en voila!

    Van de tylose had ik idd ook gelezen Rozemarijke op DLT...lijkt me ook een goeie...
     
  14. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Met welke kleur maak ik blanke huidskleur?

    Dit kan je zelf mengen met een beetje rood & geel, of bruin & roze, maar je kunt ook kiezen voor:
    Coppertone van Wilton
    Ivory van Wilton
    Creamy Peach
    Paprika/flesh van Sugarflair
    De Leukste Taarten Maak Je Zelf!

    JA DUS RIANNE ;)
     
  15. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    ja dat vond ik dus echt een super tip met dat huishoud folie !
    heb het nog niet uitgeprobeerd maar ben het zeker van plan !!!

    thx voor de tip om huidskleur te maken :D

    mss ook een tip om leger groen te creeren ?
     
  16. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    dat ga ik ook eens proberen!

    Nou heb 2 blandaatjes in de ovenstaan 12 cm.. ziet er nu wel echt hoog uit! ik is blij!

    Nu nog hopen dat ze gaar zijn!
     
  17. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    23 mei 2008
    4.067
    0
    0
    natasja doe je nu de temp langzaam opvoeren of heb je gewoon langer geklopt ?
     
  18. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    @Natasja, yeah!! Goed zo!

    @Romaira, leger groen? Echt dat donkere? Dan zou ik groen met IETS bruin mengen denk ik??
     
  19. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    temp langzaam opvoeren en de verhoudingen van de mix iets anders.. het was echt te weinig wat ik op DLT had gelezen.. nu heb ik 200 gram mix, 80 ei en 10 ml gebruikt..(voor 2 schaaltjes) had ik ook op DLT gelezen.. maar vond het beslag zo dik, niet echt vloeibaar..
    Ik ben benieuwd wat daar uit komt..
     

Deel Deze Pagina