Alhoewel ik nog niet alle webshops geprobeerd heb... @Sonja: heb jij douwels? En kan ik die voor woensdag in huis hebben?
op de tv deden ze het pas met gewone rietjes (ja die waar je kids mee drinken) niet eetbaar dus maar misschien ist wat voor jou of iemand anders?
@Natas, misschien heb je hier iets aan: Blanda schaaltjes (Pagina 1) - Bakken & Vullen - Het "DeLeuksteTaarten" - forum
Hmm, was van plan hard aan de slag te gaan. Slaapt m'n oudste niet meer dan een uur.... Heb in ieder geval 1 taart en de cupcakes kunnen vullen. Voor de marsepein op de cupcakes heb ik de rollers van Xenos gebruikt. Geeft een erg leuk effect. Als alles klaar is zal ik wel wat foto's neerzetten. Heb ook de slagroom met schuimpjes gemengd. Even kijken wat het wordt. Als het nou over een uur helemaal gesmolten is en het smaakt voor geen ene meter, dan ga ik een bokkepootjesvulling maken. Manlief moet vanavond alle andere dingen maar regelen (lees schoonmaken ), zodat ik de taarten kan afmaken.
hhahahah Imani, herkenbaar! Ik zat ook als een gek bumba te puzzelen toen meneer op bed lag die was ook al weer wakker na een uur.. Thanks mamakitty, was daar al aan het zoeken maar kreeg zooooveel topics!
@Imani, herkenbaar Maarruh schuimpjes door de slagroom? Bedoel je de snoepjes??? @Natas, you're welcome
Imani, hoe ga je die schuimpjes door de slagroom heen doen dan ? het lijkt mij overigens wel erg lekker!
Nee, ik bedoel die schuimkransjes. Heb ze een beetje verbrokkeld en toen er doorheen gedaan. Heb net even gekeken. Er zitten nog steeds stukjes in, maar ben toch echt bang dat alles gaat smelten. Op zich smaakt het wel lekker. Ach, ik kan vanavond pas verder. Als het dan echt niks meer is gaan we voor de bokkenpootjes. Natas, Alsof ze het aanvoelen, mama is met iets lekkers bezig.
@ Romaira: Nee niks meer gebakken! Misschien volgende week eens kijken. Ik weet niet of ik het al wel eens gevraagd had, maar welke uitstekers voor letters moet je nemen voor marsepein?Kun je daar die tappits voor gebruiken?
Ik krijg de tappits ook gewoon uit de marsepein hoor 't Is even prutsen met een prikkertje, maar als ik voorzichtig doe, krijg ik die letters er zo uit. Maar gisteren op de beurs werd me verteld dat het allerhandigste is om wat tylose door je fondant te doen, lekker dun uitrollen en dat even laten drogen en dan uitsteken...
Ik heb 2 soorten tappits. En grbuik altijd huishoudfolie over de marsepein, dan de tappit erop en voila! Van de tylose had ik idd ook gelezen Rozemarijke op DLT...lijkt me ook een goeie...
Met welke kleur maak ik blanke huidskleur? Dit kan je zelf mengen met een beetje rood & geel, of bruin & roze, maar je kunt ook kiezen voor: Coppertone van Wilton Ivory van Wilton Creamy Peach Paprika/flesh van Sugarflair De Leukste Taarten Maak Je Zelf! JA DUS RIANNE
ja dat vond ik dus echt een super tip met dat huishoud folie ! heb het nog niet uitgeprobeerd maar ben het zeker van plan !!! thx voor de tip om huidskleur te maken mss ook een tip om leger groen te creeren ?
dat ga ik ook eens proberen! Nou heb 2 blandaatjes in de ovenstaan 12 cm.. ziet er nu wel echt hoog uit! ik is blij! Nu nog hopen dat ze gaar zijn!
@Natasja, yeah!! Goed zo! @Romaira, leger groen? Echt dat donkere? Dan zou ik groen met IETS bruin mengen denk ik??
temp langzaam opvoeren en de verhoudingen van de mix iets anders.. het was echt te weinig wat ik op DLT had gelezen.. nu heb ik 200 gram mix, 80 ei en 10 ml gebruikt..(voor 2 schaaltjes) had ik ook op DLT gelezen.. maar vond het beslag zo dik, niet echt vloeibaar.. Ik ben benieuwd wat daar uit komt..