De ultieme tip voor de lekkerste gehaktbal!

Discussie in 'De lounge' gestart door lovelyme, 11 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Alita

    Alita Niet meer actief

    en idd gewoon op gevoel..kijk altijd wat we van kruiden hebben staan...;)
     
  2. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Ik kreeg laatst de tip om een saus te maken met de boemboe Ajam Paniki van Conimex. Daarin de ballen laten sudderen en dan schijnen ze heerlijk te zijn.

    Ik ga het binnenkort proberen!
     
  3. esmeralda76

    esmeralda76 Actief lid

    1 nov 2010
    345
    0
    0
    Helaas werkeloos
    Hillegom
    Ik gooi er altijd een uitje door, paneermeel,een eitje en gehaktkruiden.
    En als ik er erg trek in heb ook wat ketjap manis.
    Zeker een aanrader!
    Oh ja ik gebruik altijd half om half gehakt.
     
  4. pijman

    pijman Niet meer actief

    op 300 gram gehakt doe ik dit erdoor:
    - 25 gram parmezaanse kaas
    - paplepel mosterd
    - eidooier
    - theelepel chilipoeder
    - paplepel oregano
    - halve rode ui
    - beschuitje of handje cheese onion chips :D

    zooitje in de hakmolen fijnmalen, gehakt kruiden met peper en zout en dan het fijngemalen spulletje erdoor kneden ballen van maken, et. in de koelkast laten staan en bakken in een mengsel van olijfolie en roomboter!

    lekker joh!
     
  5. Yelice

    Yelice Niet meer actief

    gehakt

    Maggie
    aromat
    kruidenpaneermeel
    ei
    knoflook teentje
    uit

    ik doe alles op smaak en gevoel.
     
  6. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    9 jun 2010
    4.556
    0
    36
    Vrouw
    Gehakt, een beschuitje erdoor,een ei, een lepel mosterd, wat gehaktkruiden en een perfecte bal !
    Wel goed bereiden....eerst even bakken kort tot het korstje mooi is. Daarna in een mager jus zakje een tijdje laten pruttelen op heeel zacht vuur. Kleinste pitje en dan aller zachtst...beter dan deze bal kan het niet worden :D
     

Deel Deze Pagina