Lekkere pastasaus zonder pakje/zakje

Discussie in 'De lounge' gestart door Pelikaantje, 15 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pelikaantje

    Pelikaantje Bekend lid

    22 okt 2008
    917
    2
    18
    Utrecht
    Wie weet hoe ik lekkere pastasaus kan maken zonder pakje/zakje?

    Mijn dochter eet ook mee, dus ook zij moet het lekker vinden ;)
     
  2. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Ik rul altijd gehakt..
    Kleine stukjes paprika (alle 3 de kleuren)
    Champignons
    Courgette
    Tomaat
    Alles samen bakken.
    (Champignons als laatst)
    Dan een blikje tomatensaus
    knoflook
    Italiaanse kruiden
    En dan kruiden naar keuze.

    Wij vinden het heerlijk :D
     
  3. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    Selderij, wortel, uitje in een beetje olie bakken, schepje tomatenpuree met een beetje water erbij. Gehakt rullen erbij gooien en dan zachtjes laten inkoken.. Hoe langer hoe beter..

    Je kunt ook een verse worst binnenstebuiten keren i.p.v gehakt.. Is weer eens wat anders
     
  4. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    3 Grote uien kleinsnijden
    3 Winterpenen kleinsnijden
    3 Stengels bleekselderij kleinsnijden
    Dit alles aanfruiten en dan in een grote pan doen met 4 blikken gepelde tomaten erbij. Ongeveer 3 a 4 bouillonblokjes erbij en anderhalf uur laten sudderen.

    Dit is een vegetarische variant, je kunt er uiteraard ook nog gehakt door doen!
     
  5. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    bovenstaande met halfe kilo gehakt en wat wijn en je hebt bijna een traditionele bolognese
     
  6. miran336

    miran336 Fanatiek lid

    Ik doe meestal:

    500 gr gehakt rulbakken
    zout, knoflook en gesnipperde ui toevoegen
    pakje gezeefde tomaten erbij
    op smaak maken met italiaanse kruiden en een beetje chili
     
  7. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik pak gewoon tomaten.

    Die doe ik in de blender, met daarbij kruiden en geakte knoflook. Dan uit de blender en in een bak, dan champigonons, paprika en ui erbij.
     
  8. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Ik maak de pastasaus zoals hij beschreven staat in dit lasagnarecept: heerlijk! Maak vaak in het weekend een grote pan vol en vries het dan in porties in.

    Familiedinerrecept Lasagna op Smulweb.nl
     
  9. blinky

    blinky VIP lid

    11 feb 2010
    8.249
    2
    38
    huisvrouw
    ossendrecht
    gehakt rulbakken
    ui erbij
    lekker veel paprika erbij
    prei erbij
    blikje gepelde tomaten erbij
    italiaanse kruiden erdoor en knoflook en een klein beetje chili
    blikje tomaten puree met water erdoor

    grote hit hier
     
  10. fafje

    fafje Niet meer actief

    ongeveer als eerste reactie....ik doe altijd lekekr veel knoflook en pas als de saus klaar is erin uitpersen....dus nie meebakken met groente....geeft veel meer smaak en wordt het ook niet bitter!

    En ik gooi er vaak al geraspte kaas doorheen :D

    soms lepel pesto voor de variatie of schep sambal oelek ;) (eet mijn zoontje geowon mee)
     
  11. blinky

    blinky VIP lid

    11 feb 2010
    8.249
    2
    38
    huisvrouw
    ossendrecht
    wij doen er ook weleens sambal doorheen, maar dan brandal hmmmmmm. vanavond eten we pasta hahaha
     
  12. fafje

    fafje Niet meer actief

    haha lekker heh blinky!

    ik doe trouwens ook vaak verse blaadjes basilicum erin!
     

Deel Deze Pagina