Dec 2019 mama’s

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door brownie1992, 28 mrt 2019.

 1. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  388
  234
  43
  NULL
  NULL
  O nee haha! Je hebt hem er niet op aangesproken toen hij wakker werd?
   
 2. Miekje86

  Miekje86 Actief lid

  24 mei 2019
  186
  150
  43
  Vrouw
  Paraveterinar
  Even een kleine juig van mijn kant. Afgelopen week moest ik iedere dag nuchter meten omdat ik zo vaak boven de waardes zat, als er maar 1 afweek moest ik starten met insuline. Volgens mij heeft mijn lichaam die dreiging gehoord en de helenweeknwas ik netjes :). Mag voorlopig verder zonder insuline maar sta wel onder strenge controle van mijn suiker. Hopelijk blijft mijn lichaam nu goed luisteren naar wat ie moet doen
   
  Kikkertjekwak, Johanna18, Geel en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. jvsd92

  jvsd92 Actief lid

  12 apr 2019
  286
  459
  63
  Vrouw
  @Miekje86 Wat fijn!! Duimen dat het zo blijft.
   
  Miekje86 vindt dit leuk.
 4. Geel

  Geel Lid

  25 okt 2016
  59
  42
  18
  Zorg
  @Miekje86 ; wat fijn! En terecht een kleine juich, hopelijk blijft het zo. Zou fijn zijn!

  @ gekke dromen; Yes, hier ook volop aanwezig. Maar ook nadat ik wakker ben geweest dat ze dan gewoon weer doorgaan. Zo apart. Kan ze de volgende ochtend nog tot in detail na vertellen. Meestal veel moord en doodslag, gezellig onderwerp wel voor dromen :|

  Afgelopen week antagel gekregen tegen maagzuur. En tot nu toe lijkt het te helpen. Wilde er eerst niet aan beginnen, want ‘moest nog zo lang’. Nu was ik er klaar mee dus maar eens wat gevraagd. Hopelijk blijft het helpen.
  Aankomende week weer controle bij de VK. Nu 1x in de 2 weken begreep ik. Ennnnn, nog 4 weekjes werken en dan verlof! Nou ja, heb eerst 2 weekjes vakantie voor m’n verlof begint. Lekker hoor. Kijk er wel een beetje naar uit!

  Fijn weekend allemaal, geniet van het lekkere weer!
   
 5. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  388
  234
  43
  NULL
  NULL
  Hmm ik krijg geen standaard dm test volgens mij maar ik hou het zelf soms bij. Eergisteren suiker met zoon vinger prik 7,9 (2.5 uur na 't eten), gisteren 8,1 (niet nuchter) en net 8 niet nuchter. nuchter niet gemeten vergeet ik steeds. Nu weet ik niet hoe betrouwbaar die vinger glucose testen zijn en of dat die echt licht verhoogd is of echt al teveel, maar is dit reden om de vk te bellen of kan ik nog wel 3 weken wachten tot de volgende afspraak?
   
 6. Miekje86

  Miekje86 Actief lid

  24 mei 2019
  186
  150
  43
  Vrouw
  Paraveterinar
  Als ik mijn lijstje aan hou zit je te hoog, maar ik weet ook dat zwangerschapdiabetis andere waardes (lager) aan moeten houden dan gewoon diabetis. Met mijn standaard vinger prik via lab moest ik tussen de 4.0-6.0 zijn, dit nuchter. Mijn waardes die ik nu moet aan houden zijn:

  Nuchter: <5.3
  2 uur na ontbijt: <6.7
  2 uur na lunch: <6.7
  2 uur na diner: <6.7
  Voor het slapen: <7.0

  Ik meet mijn suiker waardes doormiddel van een vingerprik. Mij is wel verteld dar iedere 2 jaar je glucose meter moet laten eijken. Zou eerst even na kijken hoe oud je meter is, mogelijk daardoor hoge waarde.

  Als je twijfeld zou ik gewoon even je verloskundige bellen om te overleggen. Mocht je toch suiker hebben dan is het beter om er zo vroeg mogelijk bij te zijn. En mijn verloskundige zegt altijd tegen mij ik heb liever dat je 10x voor niks bel dan 1x te laat
   
 7. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  388
  234
  43
  NULL
  NULL
  Hmm hij is 2 jaar oud! Heb toch de vk gebeld, ze is me alleen vergeten terug te bellen, morgen nog een x. Bedankt voor deze waardes en je reactie. Denk dat 't toch handig is als ik het laat testen als ik zo kijk, ook al val ik niet in een risicogroep. Dan kan ik beter zoon "superleuke" suiker test gaan doen.... Maar hoop dan dat dat wel snel kan, of is dat net als elk andere bloedtest binnenlopen, prikken suiker drankje en weer 2 uur later prikken zonder afspraak?
   
 8. Miekje86

  Miekje86 Actief lid

  24 mei 2019
  186
  150
  43
  Vrouw
  Paraveterinar
  Dat hangt van het lab bij je in de buurt af. Bij ons in het dorp kan ik de suikertest niet doen maar dorp hier naast wel. Kan daar zo binnen lopen, wel met verwijzing van de verloskundige. Je word eerst nuchter gemeten door middel van een vinger prik, als die netjes is mag je het o zo lekkere drankje drinken en mag je 2 uur wachten. Je mag dan amper bewegen (dus ijsberen in de wachtkamer mag niet ;)) ook niet eten en ik mocht als ik wilde 1 glaasje water. Na 2 uur nemen ze een buisje bloed af en word de test in gezet. Ik had de dag erna de uitslag van.

  Het kan denk ik geen kwaad om de test doen, beter voor niks dan in twijfel blijven zitten of er te laat achter komen
   
  Kikkertjekwak vindt dit leuk.
 9. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  388
  234
  43
  NULL
  NULL
  Bedankt voor de informatie! Ik ga morgen bellen weer. Kan geen kwaad zoon test in ieder geval (behalve voor je brein en smaakpapillen)
   
  Miekje86 vindt dit leuk.
 10. Sansaatje

  Sansaatje Fanatiek lid

  3 okt 2018
  1.095
  1.127
  113
  Vrouw
  Ik heb ook een suikertest gehad. Was allemaal in orde maar wat een vieze bedoening en wat duren twee uur laaaaaaaaang in die situatie. :confused:

  Ik zit inmiddels thuis. Bekken niet in orde en veel pijn, daarnaast staat bij mij de boel al scheef (stuit) en is dat enkel erger geworden. :cry: ik merk wel dat de mentale rust die ik nu heb (veel stress op werk) me erg goed doet. Helaas niets kunnen afronden op locatie dus nu van huis uit wat overdrachten geven en zorgplannen schrijven. Minimaal hoor.
  :|

  Ik krijg geen meldingen en ik vergeet gewoon steeds dat ik hier ook even moet kijken. Ik hoop dat voor allen de komende weken soepel verlopen (voor zover dat kan ;)) en dat de verloven snel starten! Inmiddels 29 weken hier, gaat snel!
   
 11. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  388
  234
  43
  NULL
  NULL
  Suiker test ga ik nu vrijdag krijgen, even kijken wat eruit komt! Goed je rust nemen inderdaad als je veel last heb, vervelend al die bijkomende kwaaltjes! Gelukkig mogen we rustig aan gaan.. Aftellen!!
   
 12. Miekje86

  Miekje86 Actief lid

  24 mei 2019
  186
  150
  43
  Vrouw
  Paraveterinar
  Fijn dat je de suikertest vrijdag al krijgt, ik hoop voor je dat de uitslag goed is. Voel je je verder wel goed?
   
 13. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  388
  234
  43
  NULL
  NULL
  Ja echt nergens last van. Ik drink plas wel veel maargoed dat hoort ook gewoon bij de zwangerschap volgens mij! En ik voel me nu een soort van schuldig dat ik een grote avond maaltijd op heb:oops:. Maar probeer nu sowieso overdag wel op te letten en portie te verdelen. Begreep net van m'n moeder dat ze ook zwangerschapdiabetis gehad had. Alleen 9nder controle met eten en toen werd het goed, tis maar goed dat ze 't controleren. Met de groei zat ze vorige week wel nog gewoon op gemiddeld zei de vk. Dus afwachten weer en gelukkig kan je bij ons elke door de weekse dag testen :thumup:
   
 14. Miekje86

  Miekje86 Actief lid

  24 mei 2019
  186
  150
  43
  Vrouw
  Paraveterinar
  Ja dat drinken en plassen hoort ook bij je zwangerschap maar ook bij suiker. Mij is verteld als iemand in de eerste bloedlijn (moeder/zussen) zwangerschapssuiker heeft gehad dat je dan ook een groter risico heb om het te krijgen. Mijn zusje en onze dochter hebben dus nu door mij een groter risico er op en daar voel ik me soms wel schuldig om.

  Je moet je niet schuldig voelen om je grote maaltijd. Ik vlieg soms ook echt uit se bocht. Vandaag kon ik mezelf ook niet inhouden en heb een stroopwafel op en ik kan je vertellen vond hem niet eens echt heel lekker maar schuldig voel ik me er niet om. Ik weet nu gewoon een luxe koek is het allemaal niet waard om te zondigen, maar een patatje daar geniet ik op het moment (als ik het uberhoud eet) heel erg van.
   
  Kikkertjekwak vindt dit leuk.
 15. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  388
  234
  43
  NULL
  NULL
  Bedankt voor je bericht! net weer gemeten met de vingeprik thuis, suiker is 8,5 :(. Vrees 't ergste. Vind het ook weer eng omdat ik er nu pas met 29 weken achterkomt,alhoewel 't kindje dus niet heel groot was met 27 weken echo. Zijn er nog meer gevaren van die wisselende suikers? Behalve hoog geboortegewicht en complicatie tijdens de geboorte (niet dat dat niet niks is, maar omdat ik. Bv heb gelezen dat als je een doodgeboorte hebt gehad je sowieso wordt geprikt op suiker) . Ik wil eerst de uitslag afwachten natuurlijk (en hopen dat mijn glucose meter fout is) maar ik maak me meer zorgen om m'n kindje nu:oops:
   
 16. Miekje86

  Miekje86 Actief lid

  24 mei 2019
  186
  150
  43
  Vrouw
  Paraveterinar
  Ja er zijn meer gevaren en nee ik weet ze niet allemaal. Ik Google bewust niet op de gevaren om mijzelf niet gek te maken. Ik weet sinds deze zwangerschap dat je een groter risico heb op een kindje met een afwijking, vooral als het voor de 20 weken word ontdekt. Ook hebben vrouwen met zwangerschapdiabetis een grote kans op een postnatale depressie of zwangerschapsvergiftiging en als je de overgang in gaat heb je een grote kans dat je diabetis type 2 ontwikkelt. Voor het kind heb ik verder niet gekeken omdat ik mijzelf niet gek wil maken.

  Ik ken iemand waarbij ze het pas met 35 weken hebben ontdekt en zij heeft een super gezonde dochter gekregen. Als je bijvoorbeeld nu toch suiker blijkt te hebben dan kan je er met een dieet of zelfs evt met insuline aan doen. Als je bijvoorbeeld klachten heb of weet dat je hoge waardes heb en dit gewoon negeert dan ben je slecht bezig (vind ik) maar beter laat er iets aan doen dan niets er aan doen. En wat je nu niet weet is dat als je de test toch had gedaan met 24 weken was er ook een zeer grote kans dat je toen nog geen suiker had.

  Nog 1 tip voor je morgen de test in gaat (al is die denk ik lastig op te volgen) ontspan probeer relax de test in te gaan want stress kan veel doen met je suiker (Oké alleen lichte verhogingen geen mega verhogingen) ik ziet het vooral bij katten (ik werk op een dierenklineik) dat daar de suikerwaardes eigenlijk standaard een beetje verhoogd zijn door de stress van bij ons zijn/vervoer/vreemde dieren om hun heen.

  Ik ga duimen voor je dat de test morgen goed gaat en dat er geen suiker uit komt. Als je meer wil weten/vragen Mag dat altijd (Mag ook prive)
   
  Kikkertjekwak vindt dit leuk.
 17. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  388
  234
  43
  NULL
  NULL
  Bedankt voor de informatie, denk dat ik nog heel slaperig ben morgen en zal beetje rustig aan doen. Wellicht valt het allemaal mee. Inderdaad ik weet ook niet hoe suikerwaarde zijn met 24 weken (eigenlijk niet eens hoe ze nu zijn want ik heb dus alleen zelf gemeten, en zoals je aangaf misschien moest die wel geeikt worden en heeft die een standaard afwijking)

  Stomme is, voor mme zwangerschaps ben ik opgenomen in het ziekenhuis nadat ik bewustzijn verloor tijdens de skivakantie. (was sowieso al een nare skivakantie veel gebeurd). Werd toen met de trauma heli naar de kliniek gebracht en na een half uur suiker infuus was m'n suiker 3,2 of 3,4 (gemeten in zkh) Thuis daarna getest op insuline en suiker functie door huisarts, die goed bleken. Kon me dan ook niet echt voorstellen dat me suiker ooit verhoogd zou zijn. Blijf 't apart vinden.maar wie weet is het vals alarm. Jou suikerwaarde es nog goed?
   
 18. Miekje86

  Miekje86 Actief lid

  24 mei 2019
  186
  150
  43
  Vrouw
  Paraveterinar
  Snap helemaal als je zo'n lage suiker heb gehad dat je er niet over nadenkt dat die te hoog kan worden. Lijkt mij wel eng wat je toen allemaal is overkomen. Ik hoop ook voor je dat jou apparaat niet meer klopt.

  Met mijn suiker gaat het op het moment weer goed. Ik hoop dat dit zo blijft gaan. Succes strakjes
   
  Kikkertjekwak vindt dit leuk.
 19. Johanna18

  Johanna18 Bekend lid

  2 jun 2015
  687
  193
  43
  NULL
  NULL
 20. Johanna18

  Johanna18 Bekend lid

  2 jun 2015
  687
  193
  43
  NULL
  NULL
  Ik heb ook een onzekerheidje... is het voor jullie een groot verschil of je de baby onder of boven in je buik voelt bewegen? Ik heb een dunne baarmoederwand rond het litteken van de keizersnede en als de kleine onderin beweegt heb ik soms het gevoel dat er nauwlijks wat tussen zit. Alsof t bijna naar buiten komt. Maar kan ook zijn dat ik er teveel op gefocust ben. Hoe is dat bij jullie?
   

Deel Deze Pagina