Dec 2019 mama’s

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door brownie1992, 28 mrt 2019.

 1. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  420
  257
  63
  NULL
  NULL
  Hey, welkom!

  Dit is m'n eerste kindje en ik heb niet inwendig gevoeld, maar ze draait veel en haar hoofdje ligt nog boven, en zij zelf nu ook. Dus denk niet dat dit lukt, maar ik weet niet of het gek is. Wanneer moet je naar Controle?
   
 2. Avds

  Avds Lid

  15 jul 2017
  29
  18
  3
  Vrouw
  Over 2 weken pas controle. Laatste keer lag hij al met zn hoofd omlaag en heb weet bijna zeker dat dit nog steeds zo is aangezien hij steeds op de zelfde plek schopt.
  Wat ik me vooral afvraag is of je zonder verstrijking of onsluiting het hoofdje al kan voelen of dat dat onmogelijk is. Maak me niet perse heel druk maar vind het een beetje vroeg als dat wel zo is
   
 3. Fee89

  Fee89 Fanatiek lid

  23 aug 2013
  2.319
  790
  113
  Gent
  Ik zou vooral stoppen met voelen!! want toucheren kan wat op gang brengen / triggeren. Als je het niet vertrouwt, gewoon vk bellen. beter een keertje te veel van de weinig. Ze kijken vast niet raar op van je vraag;

  Ik voel het hoofdje ook... in mijn maag drukken en mij maagzuur bezorgen :D ik leef op rennie dezer dagen..
   
  Kikkertjekwak vindt dit leuk.
 4. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  420
  257
  63
  NULL
  NULL
  Kleine is weer goedgekeurd. Met voelen en hartje luisteren dan. Netjes in de curve. En... Volgens de vk is haar hoofdje toch echt al beneden in 't bekken en ligt ze er mooi klaar voor :). Blijf maar lekker zo liggen baby
   
  Fee89, MotherOfAnAngel en Sansaatje vinden dit leuk.
 5. Fee89

  Fee89 Fanatiek lid

  23 aug 2013
  2.319
  790
  113
  Gent
  33 weken en nog stuit, hier word het weer spannend :roflmao: komt goed, maar mijn kinderen houden van stuit blijkbaar
   
  Kikkertjekwak vindt dit leuk.
 6. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  420
  257
  63
  NULL
  NULL
  Oeh spannend! Je andere kinderen waren wel gedraaid op tijd nog toch? Zonder uitwendige versie?
   
 7. Fee89

  Fee89 Fanatiek lid

  23 aug 2013
  2.319
  790
  113
  Gent
  klopt eens tussen 33w en 35w. ander kind aan 35.6 w
   
 8. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  420
  257
  63
  NULL
  NULL
  Nou zeg ik heb eigenlijk helemaal niet zo last van verdrietige buien of huilbuien. Maaaaaaar..

  Komt me kat net aan met een roodborstje dat nog leeft! Zo zielig! Dus ik in paniek m'n man roepen, en die heeft 't beestje uit de bek gepakt en gelukkig leefde die nog. Wel gewond.ik de dierenambulance bellen (wat moest ik anders met een gewond vogeltje), gelukkig kwamen ze. Kennelijk vangen zij inderdaad vogels op. Had al gezegd dat het een grote vogel was want was bang dat voor een roodborstje ze zouden skippen.

  Ik een boterham ontdooien voor dat beestje (weet niet of dat zin had gehad of dat ze kruimels mochten) kom ik z'n avondmaal brengen...liggen z'n pootjes omhoog.

  Nou dat was janken voor mij :cry::roflmao:
  En toen moest ik nog de ambulance afbellen. Ik me tranen weggeveegd.. Die vrouw gebeld en me groot gehouden haha. Maar toen moest ik weten wat ik met dat dode beestje moest doen.

  Nou mevrouw een beetje oneerbiedig maar die mag u het beste gewoon in de kliko doen. Je kon me opvegen zo verdrietig was ik daarover :roflmao:. Gelukkig heb ik nu alles weer In perspectief en lach ik mezelf echt een beetje uit :D(al vind ik het oprecht wel nog zo sneu)
   
 9. Miekje86

  Miekje86 Actief lid

  24 mei 2019
  257
  237
  43
  Vrouw
  Paraveterinar
  :roflmao::roflmao: sorry moet stiekem wel lachen hierom. De meeste vogeltjes (en muizen) die worden gevangen door katten mankeren vaak al iets. Helaas als ze gebeten zijn, zijn ze bijna niet meer te redden en is het beste wat je kan doen ze uit hun lijden verlossen.

  Ik werk zelf op een dierenkliniek maar als 1 van de katten met een vogel aankomt zetten raak ik in paniek en mag mijn man opkomen draven :roflmao: Hij mag ze van mij ook uit hun lijden verlossen, als je dit niet zelf durft mag je altijd hiervoor maar een dierenarts gaan.
   
  Kikkertjekwak vindt dit leuk.
 10. Kikkertjekwak

  Kikkertjekwak Actief lid

  5 jan 2017
  420
  257
  63
  NULL
  NULL
  Haha ahhwww een nek omdraaien kan ik echt niet :p al weet ik dat het beter is, ik kan amper een mug doodslaan haha! Mijn man is er ook niet heel goed in... Die ging een paarjaar geleden de goudvis beademen (en dat terwijl een vis geen longen heeft hahahaha).

  Ik heb net een babyshower gehad! Super lief. 6 weken hebben m'n vrienden het geheim gehouden en woensdag kreeg ik een berichtje van een Peruaanse vriend (die kennelijk het concept niet kende) dat hij dit weekend niet bij de babyshower kon zijn in verband met een trip naar het buitenland:D. Had het daarvoor helemaal niet verwacht, maar daardoor wist ik het natuurijk wel al.

  Al met al super lief :D. Heb nu een aftel kalende rhier liggen... Elke dag een kadootje joepie haha
   
 11. Miekje86

  Miekje86 Actief lid

  24 mei 2019
  257
  237
  43
  Vrouw
  Paraveterinar
  :roflmao::roflmao::roflmao:. Ik kan zelf ook niet zomaar de nek om draaien van een vogeltje of muis. Mijn man gelukkig wel, ik denk dan wel altijd we verlossen ze snel uit hun lijden. Op het werk geven we ze netjes een spuitje (net zoals met een hond of kat)

  Super leuk een babyshower. Ik krijg hem niet (gok ik) vorige keer ook niet maar is wel een beetje mijn verzoek. Bij andere vind ik het heel leuk maar niet bij mijzelf. Mijn excuses is dat ik toch amper mag eten :p
   
 12. Fee89

  Fee89 Fanatiek lid

  23 aug 2013
  2.319
  790
  113
  Gent
  36 weken ondertussen en nog volkomen stuit. Voeten beneden. 1 week geleden heeft de gyn mijn kz ingepland al, ik moest er 2 dagen van huilen nadien en was een wrak. Ondertussen gaf ik het een plaatsje en ben ik weer rustiger.

  De gyn gaf 1week geleden 10% kans dat deze baby nog spontaan draait en dat we de kz weer afzeggen voordat hij plaatsvindt. Meer niet.

  Aan 35.1w was de baby opeens tegen de 3 kg bijna, een paar weken voor qua groei. Daardoor geen toelating en geen wens tot stuitbevalling. Mijn andere kinderen wogen bij de geboorte maar midden de 2kg namelijk. Een heel verschil dus en niet verantwoord om nu een risico te nemen met een 4kg stuitbevalling.

  Verder krijg ik geen uitwendige versie doordat de navelstreng rond de nek ligt en dit slecht kan aflopen door te draaien. Ik durf hierdoor dus zelf ook niks van acties te ondernemen om de kans op draaien te vergroten.

  Binnen 2 weken nog een liggingsecho. Kz is tamelijk laat ingepland. Enkele dagen voor de uitgerekende datum. Vooral dat maakt mij onrustig. Als ik in arbeid ga voor die datum, wordt het reppen naar het zh en een kz door de gyn van dienst/wacht ipv rustige geplande kz met eigen gyn. Als de baby draait de komende weken, wordt alles terug afgeblazen. Zelfs op de dag van de kz kan hij me terug naar huis sturen om spontane bevalling af te wachten als de baby de laatste momenten nog draaide. Dat lijkt me erg zuur o_O Heeft hij 1 x gedaan in het verleden.

  Gyn heeft normaal een afwachtende houding en leidt enkel in bij echte noodzaak, idem kz. Dus dat kwam ECHT onverwacht die kz die vorige week al meteen werd ingepland. Had hooguit verwacht dat het snel 2 seconden aan bod ging komen, in het geval deze baby niet meer zou draaien, maar dat dit dan totaal nog niet aan de orde zou zijn.

  Alles werd dus ingepland, kreeg een berg papierwerk mee van de gyn, moest meteen langs de preoperatieve consultatie om nog meer vragenlijsten te overlopen, een uur afgesproken waarop ik me aanmeld op d-day, kreeg al medicatie mee voor die ochtend tegen overgeven.

  Ondertussen 1 week verder, 36w, en geen verandering. Nog zo een 3,5 weken heb ik, duimen dat beeb draait! Ondertussen helemaal vrede met kz en het herstel, alleen de ganse onzekerheid die ermee samenhangt, dat knaagt.

  Heb ook helemaal niks gezegd hierover tegen vrienden en familie omdat ik hen niet op voorhand wil inlichten in geval van geplande kz. Wil graag de geboortedatum geheim houden en zo, dan blijft het magischer :rolleyes: betekent wel dat ik niet echt mijn bezorgdheden kan bespreken natuurlijk, daarom deze lange post :o:
   

Deel Deze Pagina