kippenbout?!?

Discussie in 'De lounge' gestart door bernadet26, 6 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    Ik wil vanavond kippenbout in de oven klaar maken met zn lekkere knapperige korst maar heb geen flauw idee hoe dat moet.
    Eet echt nooit bout alleen de filet maar wil dit echt een keer proberen.
    Hoe maken jullie dit??
    Ik doe er voor man en kind aardappeltjes bij. Ik zit waarschijnlijk vol na een grote bout ( maagverkleining gehad)
     
  2. Oemie

    Oemie Actief lid

    6 sep 2009
    236
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik marineer het altijd naar smaak, met olie en kruiden en eventueel een geraspt uitje. en kipkruiden.

    leg het in een ovenschaaltje afdekken met folie lekker mals laten garen. en dan folie eraf om het lekker krokant te krijgen.

    jummie
     
  3. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    gewoon ovenschaal invetten met een beetje olijf olie
    kant en klare kipkruiden van de knor erover
    30 min in de oven, omdraaien en weer een minuut of 20 {ligt beetje aan hoe groot/dik het is}


    mmmm heb honger!
     
  4. Daantje85

    Daantje85 VIP lid

    10 nov 2007
    24.059
    0
    36
    limburg
    Idd naar wens kruiden en evt beetje insmeren met boter of olie (de bout) En dan zo'n 30-40 minuten in de oven op 180-200 graden.. Jummie! Krijg er spontaan trek in. Alleen is onze oven kapot :(. Maar goed denk dat je hier nu niks meer aan gaat hebben. Ben benieuwd of het je gelukt is en hoe het gesmaakt heeft.. ;)
     

Deel Deze Pagina