Halve puntpaprika gevuld met fijn gesneden cherry tomaten, rode ui, creme fraiche en pesto. Aftoppen met een laagje geraspte mozzarella en oregano. Botersla met stukjes gegrilde perzik en halloumi. Dressing van gepureerde perzik, beetje olijfolie, peper en zout. En dan nog wat macedamia erdoor. Kleine dutch oven vullen met een willekeurige appeltaart vulling. Deeg kruimels erover heen, deksel erop en rustig laten garen. Natuurlijk serveren met een bolletje vanille ijs.
Pak een wrap, pleur daar geitenkaas, rode ui en oregano op. Vouw hem dubbel en gooi het dan op zo'n aluminium grildingetje en binnen een minuut heb je een lekker en licht hapje van de BBQ!
Tip er zijn nu heel veel bbq websites met recepten. Zoals bbqhelden, bbqjunkie, ralphdekok, jordy althuizen etc. Mijn vriend is inmiddels een fervent bbqer op een kamado en als ik vaak wat uitzoek zijn dat een beetje websites waar ik dan kijk. Je hebt er natuurlijk nog veel meer, maar de meeste toetjes zelfs appeltaart kan je op een bbq met deksel heerlijk maken.
Punt parika vullen met geitenkaas, honing en tijm. Spiesjes van champignon, paprika, rode ui insmeren met olijfolie en italiaanse kruiden erover Zalm in aluminiumfolie met beetje roomkaas en cherrytomaat Gepofte aardappel met kruidenboter of tzatiki Zoete aardappel poffen met mexicaanse vulling Sws altijd een pastasalade, rijstsalade of cowlsla
Mijn man is helemaal van het bbqen. Dessert; banaan met chocolade en karamel en vanilleijs. Groente; gevulde paprika met kaas, rauwe ham, tomaat, pesto, rode ui.