Deel je slowcooker recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Deedee91, 30 okt 2019.

  1. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    9.880
    2.922
    113
    Zulema en mariska165 vinden dit leuk.
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    7.782
    7.923
    113
    #2 Adje, 30 okt 2019
    Laatst bewerkt: 30 okt 2019
    https://www.onehandinmypocket.nl/2014/11/01/slowcooker-recepten/ (Thaise kippensoep)

    https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/

    https://www.eetspiratie.nl/sambal-gehaktballen-uit-de-slowcooker/

    https://www.eetspiratie.nl/kip-met-zwarte-peper-en-noedels-slowcooker/

    https://www.eetspiratie.nl/gehaktballetjes-ketjap-pindasaus-slowcooker/

    https://www.eetspiratie.nl/slavinken-in-kruidige-tomatensaus/

    https://www.eetspiratie.nl/kruidige-drumsticks-uit-de-slowcooker/

    https://www.eetspiratie.nl/indo-pulled-chicken/

    https://www.eetspiratie.nl/carnitas-krokant-varkensvlees-slowcooker/

    https://www.eetspiratie.nl/indo-pulled-pork/

    https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/frietje-zwolsche-stoof/

    https://simoneskitchen.nl/stoofvlees-van-hugo/

    https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R665982/limburgs-zuurvlees

    https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/kip-ketjap-met-nasi-goreng/

    https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/babi-ketjap-uit-de-slowcooker/

    En in de foto’s nog de recepten van boeuf bourguignon (incl. een kruidenmix), runderstoof met stout en massaman rundvleescurry en om ze tot slowcooker recept te maken, laat ik simpelweg de bouillon weg en voeg alleen het bouillonblokje toe.
    En dan ben ik vast nog wel recepten vergeten :roflmao:
     

    Bijgevoegde bestanden:

  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    7.782
    7.923
    113
    https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R767224/kip-gestoofd-in-witte-wijn

    Maar dan in de luie slowcookerversie. Oftewel de kippenpoten vervangen voor kipfilets (600 gram) , al het water weggelaten en maar 1 ipv 2 bouillonblokjes was genoeg voor ons.

    Kip even aangebakken en in de slowcooker, daarna de prei en knoflook even aangebakken en in de slowcooker (ik was bang dat de prei anders nog niet gaar genoeg zou zijn na 4 uur) en daarna afblussen met de wijn, even flink koken en daarbij het bouillonblokje oplossen. Dat ook in de sc en daarna 4 uur op low.

    Daarna heb ik de kip eruit gehaald en in blokjes gesneden en weer terug gedaan in de pan en de crèmefraîche erdoor geroerd. Nog even op high om de crème fraîche te verwarmen en klaar. Was heerlijk!
     
  4. Krtek

    Krtek Actief lid

    21 aug 2019
    154
    121
    43
    Vrouw
    Adje vindt dit leuk.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    7.782
    7.923
    113
    En bolognesesaus is goddelijk uit de slowcooker. Ik gebruik altijd het recept van Matt Preston uit zijn eerste kookboek. Op deze link staat hij ook: https://www.firmamama.nl/pasta-zelfgemaakte-bolognese-saus/

    Alleen dan voeg ik wel meer ontbijtspek toe dan hier staat, ik laat de bouillon weg (alleen weer bouillonblokjes) en ik bervang de tomatenblokjes voor passata. Dan is de saus heerlijk dik en stevig en blijft goed aan de pasta ‘plakken’.
     
    Deedee91 vindt dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    7.782
    7.923
    113
    Gedaan! Wordt wel een hele lange lijst zo :roflmao::D
     
    Krtek vindt dit leuk.
  7. mariska165

    mariska165 Fanatiek lid

    4 jan 2009
    3.770
    352
    83
    groningen
    Leuk topic! Ik volg. Krijg morgen mijn slowcooker :D
     
  8. mariska165

    mariska165 Fanatiek lid

    4 jan 2009
    3.770
    352
    83
    groningen
    Ik krijg vandaag mijn slowcooker en wil morgen een goulash soep maken. Dit is een recept die ik eerder heb gemaakt maar dan in een gewone soeppan. Kan ik dezelfde hoeveelheid water voor de soep aanhouden van normaal recept of in de slowcooker?
     
  9. Marre1985

    Marre1985 Actief lid

    1 mei 2017
    402
    303
    63
    Vrouw
    nee, omdat het water niet verdampt moet je minder water gebruiken. Ik zou even een vergelijkbaar recept googelen voor de slowcooker en dan kijken hoeveel water ze daar gebruiken.
     
  10. Marre1985

    Marre1985 Actief lid

    1 mei 2017
    402
    303
    63
    Vrouw
    Ik wil morgen dit recept gaan maken (denk ik, of een ander Indiaas recept).
    Alleen ik twijfel over de hoeveelheid. Er staat ‘serves 6-8’. Maar bij andere recepten in dit boek staat dan ook serves 6-8 en dan ‘serveer dit met de bloemkoolcurry van blz x en de kip van blz y ‘ die dan ook allemaal voor 6-8 zouden zijn. Maar dan denk ik al die gerechten samen voor zoveel mensen? Van dit recept alleen kan je toch niet met z’n 8en van eten?

    wij zijn twee volwassenen en een peuter. Het is niet erg als het wat teveel is, dan is het lunch of avondeten voor een andere keer. Maar het moet niet zoveel zijn dat we er de hele week van moeten eten.

    wat denken jullie?
     

    Bijgevoegde bestanden:

  11. mariska165

    mariska165 Fanatiek lid

    4 jan 2009
    3.770
    352
    83
    groningen
    Ik heb even gekeken op internet daar schrijft iemand dat je bij soep in de slowcooker het beste eerst de ingrediënten in de pan kan doen en dan de bouillon toevoegen tot ongeveer 1cm boven de ingrediënten.
    Ik denk dat ik dat maar aanhoud en kan evt anders altijd nog wat water erbij doen.

    Is er ook iemand die al stoofperen in de slowcooker heeft gemaakt?
     
  12. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    5.749
    3.213
    113
    Vrouw
    Geen stoofperen, maar wel gestoofde appels. Alleen geen idee meer hoeveel vocht ik erbij had gedaan, wel minder dan normaal en ze waren erg lekker.

    Bij tomatensoep doe ik zo'n 250-500cc water erbij in de slowcooker. Beetje afhankelijk van hoeveel overige ingrediënten er in zitten.
     
  13. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    9.880
    2.922
    113
    #14 Deedee91, 2 nov 2019
    Laatst bewerkt: 2 nov 2019
    Deze ga ik deze week maken, wat at jij er bij dan?

    En bij de bolognese saus doe jij dus geen water extra?
     
  14. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    7.782
    7.923
    113
    Krokant geroosterde aardappeltjes en doperwtjes, maar aardappelpuree en een salade zou er ook wel goed bij kunnen.
     
    Deedee91 vindt dit leuk.
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    7.782
    7.923
    113
    Nee, echt alleen een bouillonblokje (op 500 gram gehakt, of 2 op het hele recept van 1 kg gehakt) en dus de passata. Ik heb wel eens iets aan vocht toegevoegd, maar dan werd de saus te nat en dat vocht liep dan uit de saus, als je het over je pasta schepte. En dat ging ook ten koste van de smaak. Maar zonder dat vocht, blijft de saus heerlijk dik en hangt ook beter aan de pasta.
     
  16. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    9.880
    2.922
    113
    Ja precies! Ik doe er nooit water bij eigenlijk.
     
    Adje vindt dit leuk.
  17. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    13.188
    772
    113
    Ik wil zwolsche stoof maken, maar wat eten jullie daarbij?
     
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    7.782
    7.923
    113
    Meestal zoete aardappel hutspot, oftewel hutspot maar dan de gewone aardappel vervangen voor zoete aardappel. Lekker zoet en zacht van smaak bij het kruidige van de Zwolsche stoof.
     
  19. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    9.880
    2.922
    113
    vraagje, ik maak deze nu. Maar is 500 ml rode wijn niet te sterk? Ik had laatst dat gerecht met prij en kipfilet gemaakt en de wijn smaak vond ik te overheersend.
     

Deel Deze Pagina