Deel je slowcooker recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Deedee91, 30 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.274
    113
  2. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Gembersiroop heb ik er wel in gedaan, gebruik ik bij veel recepten. Appelcider niet. Net voor geproefd en het is heerlijk. De kip valt echt zo uit elkaar.
     
  3. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.274
    113
    Dan bestel ik de gembersiroop wel. En ben je bij met je slowcooker? :D :p
     
  4. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik doe het er wel altijd in, maar ik gebruik beide ingrediënten ook voor andere recepten. Vooral gembersiroop gaat hier vrij hard! Die zou ik zelf ook echt niet weglaten, is heerlijk! Appelcider kan je denk ik ook wel door azijn vervangen.
     
  5. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Jaaa die kip zo mals, viel met 1 prik van de vork.
    Ben nu allemaal recepten voor volgende week aan het opzoeken
     
    Salentein en Adje vinden dit leuk.
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Nog een vraagje. Voor sommige gerechten is het beter om het vlees van te voren even aan te bakken.
    Ik gebruik de slowcooker ook veel als gemak. Ik hoef het er alleen in te gooien, aanzetten en op werkdagen (als ik dus tussendoor geen tijd heb om te koken) zet ik hem aan en kunnen we eten als alle kinderen weg zijn.
    Maar voor dat aanbakken/voorbereiden heb ik tussendoor ook vaak geen tijd en ga er niet extra vroeg voor op staan:roflmao:.
    Doen jullie dat wel eens de avond van tr voren?? Of wordt het vlees dan taai?

    Snijwerk doe ik vaker in de avond hoor. Maar het gaat mij nu om dat aanbakken eigenlijk.
     
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.492
    24.368
    113
    Aanbakken doe ik nooit de avond van tevoren. Kip gaat sowieso regelmatig rauw in de pan hier. Rul rundergehakt bak ik altijd helemaal voor en ik denk eigenlijk dat dat nog wel de avond van te voren zou kunnen.
    Runderlappen/hamlappen braad ik wel altijd even aan op hoog vuur zodat ze een beetje kunnen karamelliseren, dat geeft eigenlijk ook meer smaak. Maar mocht ik daar echt geen tijd voor (of zin in) hebben, dan gaat het vlees gewoon rauw in de pan en dan is de smaak uiteindelijk ook prima.
    Dus ik zou dan eerder kiezen voor het weglaten van het aanbraden, dan het de avond ervoor aan te braden en dan weer in de koelkast te doen.
     
    tuc vindt dit leuk.
  8. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ja dat was mijn idee ook. Kip had ik er rauw in en dat ging super. Het ging nu om hamlappen idd. Heb het even gauw voor elkaar gekregen net maar was niet handig.
     
    Adje vindt dit leuk.
  9. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.285
    3.527
    113
    Ik gooi ook bijna al het vlees er rauw in en tot nu toe smaakt het heerlijk!
    Alleen gehakt bijvoorbeeld bak ik eerst in de pan als het door bijv. pastasaus heen moet.
    Maar hamlappen, runderlappen, kipfilet, gehaktballetjes (voor de soep), gaat allemaal zo in de pan, juist ook omdat ik er het gemak van veel hebben.
    Dacht toen, ik probeer het eerst gewoon zo en als het niet werkt of niet smaakt kan ik het altijd nog aan gaan bakken.
     
    tuc vindt dit leuk.
  10. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ik wil binnenkort eens gevulde paprika's in de slowcooker proberen. Maak ze normaal in de oven, maar las dat dit nog lekkerder schijnt te zijn.
     
  11. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.911
    15.355
    113
    Ik vond het helemaal niks! De paprika’s waren véél te zacht, terwijl ik het er maar kort in gehad heb.
    Ik maak het liever uit de oven :)
     
    tuc vindt dit leuk.
  12. Lafayette

    Lafayette Fanatiek lid

    13 okt 2012
    1.377
    1.562
    113
    Dit heb ik laatst gemaakt,

    Stoofvlees met bier en ontbijtkoek

    Het is geen echt slow cooker gerecht, maar ik heb de vloeistof gehalveerd door alleen het bier toe te voegen en dan het bouillonblokje te verkruimelen in de pot.
    Dat ging perfect en het was echt het heerlijkste stoofvlees in tijden. Ik had het overigens met riblap gemaakt want die was in de aanbieding.
     
  13. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.274
    113
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    O die gehaktballetjes ga ik mijn gezinsleden heel blij mee maken!
    Die site kende ik ook nog niet:thumup:
     
  15. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Mijn kinderen hebben gisteren fudge gemaakt in de slowcooker. Helaas is het een cadeautje voor de leraren, anders was het nu al op geweest :D.
     
    Louise11110 vindt dit leuk.
  16. Linda86

    Linda86 VIP lid

    De butter chicken van die site is ook lekker! :)
     
    tuc vindt dit leuk.
  17. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    O das ook een goed idee zeg!
     
    Linda86 vindt dit leuk.
  18. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ja vond ik nou ook, heeft zoon bedacht ;).
    Supersimpel te maken en toch erg leuk. We doen het in een mooie pot, leuk kaartje eraan met een lintje en een kerstballetje, persoonlijke boodschap erop en klaar :).
     
    tuc vindt dit leuk.
  19. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Hoelang doen jullie meestal drumsticks in de slowcooker?
    Zie een recept waar 4 uur bij staat en een recept van 6 uur. Beiden op low. Ik vond het nogal een verschil.
     
  20. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.225
    3.670
    113
    Dat is precies wat ik me afvraag. Ik heb hem ook gekocht voor de drukke werk/sport dagen maar als ik dan in de ochtend nog alles moet gaan snijden, bakken etc dan verplaatst de avond stress naar de ochtend stress
     

Deel Deze Pagina