Fondue???

Discussie in 'De lounge' gestart door monkeylove, 20 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. monkeylove

    monkeylove Niet meer actief

    Ik heb zo'n leuk fonduesetje gekocht :)
    Nou heb ik een overlekkere kaasfondue gevonden, Enrico's Kaasfondue: Steengoed recept ! - YouTube (voor de liefhebbers), maar doen jullie wel eens vleesfondue?
    Hoe gaat dat in zijn werk? Haha iets met olie, dat weet ik nog niet. Iemand tips voor me?
     
  2. citroen

    citroen Fanatiek lid

    23 jan 2012
    2.993
    0
    36
    droomland
    als je fondue met vlees doet moet er volgens mij olie in dat pannetje... en dan heb je kleine stukjes vlees op die lange prikkers en die doe je dan in de olie.
    soort van frituren bedenk ik me terwijl ik dit typ :p
     
  3. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    of chinees fondue dat is met boullion geloof ik
    ff googlen want dit lijkt mij lekkerder dan met olie:)
     
  4. monkeylove

    monkeylove Niet meer actief

    Ja inderdaad, vleesfondue met bouillon klinkt ook wel goed.
     
  5. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Olie er in en gaan, heerlijk! Ik vind met die boullion achtige olie niet lekker!
     
  6. monkeylove

    monkeylove Niet meer actief

    Oke, dus dat is niet zo'n gefrituurde vleeshap wat je dan zit te eten?
     
  7. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Nee, zeker niet. Wij fonduen biefstukjes, gehaktballetjes, sate, van alles. Ik vind het helemaal niet naar frituur smaken maar dat ligt misschien wel aan de olie die je gebruikt?
     
  8. monkeylove

    monkeylove Niet meer actief

    Wat voor een olie gebruik je dan?
     
  9. wonderbaby1

    wonderbaby1 VIP lid

    9 jan 2010
    7.063
    90
    48
    Noord-Brabant
    Daar moet gewoon bouillon in, das heel lekker, wel goed kruiden zeg maar anders is het flauw
     
  10. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Met olie krijg je fondue bourgignon, dan eet je inderdaad stukjes gefrituurd vlees, met lekkere sausjes, stokbrood en salades.
    Ik vind het niet zo handig met kleintjes in de buurt.
    Met bouillon krijg je fondue chinois of steamboat. Dan doe je stukjes vlees en groente aan een vorkje of in een klein zeefje (hebben ze bij de toko) in de hete bouillon. Aan het einde van de maaltijd eet je dan de bouillon met wat noedels of rijst op.
    Ook erg lekker!
     
  11. Peace

    Peace Fanatiek lid

    24 okt 2009
    2.553
    245
    63
    Wij gebruiken zonnebloemolie. Hmmm lekker krijg er gelijk trek in, lekkere sausjes, stokbrood kruidenboter, salades erbij!
     
  12. Peace

    Peace Fanatiek lid

    24 okt 2009
    2.553
    245
    63
    Btw smaakt ook zeker niet naar frituur!
     

Deel Deze Pagina