Gezocht: gerecht voor Kerst

Discussie in 'De lounge' gestart door EnBee, 22 dec 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. EnBee

    EnBee Fanatiek lid

    20 aug 2009
    1.147
    9
    38
    Tweede Kerstdag komen mijn schoonouders gezellig eten. Nu zoek ik dus een lekker gerecht. Het moet iets zijn dat 's middags al gemaakt of in ieder geval voorbereid kan worden, het moet geen uren werk zijn, liefst iets zonder vlees. Het hoeft niet heel speciaal te zijn, maar net iets anders dan "normaal".
    Gerecht voor een lekker toetje is ook welkom ☺️.

    Deel je Kerstgerecht😁!
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    wel met vis??? Visstoofschotel of ovenschotel met vis?

    Als toetje is ijstaart heel makkelijk en simpel. Allemaal schuimkoekjes pletten en dan een halve liter slagroom opkloppen en op smaak maken en dan de schuimkoekjes er doorheen spatelen. In de diepvries laten bevriezen en klaar. Als garnering kun je hele schuimkoekjes bovenop leggen.
     
  3. jessi

    jessi Fanatiek lid

    15 mrt 2011
    2.304
    13
    38
    Vrouw
    thuis mama
    Tiel
    een hartige taart. Kun je van te voren voorbereiden en afbakken als je gaat eten. Als toetje een trivel heel simpel maar wel super lekker en feestelijk ik zou anders even op de site van 24kitchen kijken.
     
  4. citroen

    citroen Fanatiek lid

    23 jan 2012
    2.993
    0
    36
    droomland
    Als toetje zijn wentelteefjes van suikerbrood erg lekker.
    Bolletje ijs erbij, klaar ☺
     
  5. jijenikke

    jijenikke Niet meer actief

    Lekker ( maar wel machtig toetje ) :

    4 personen:

    - 2 bananen
    - beker slagroom ( van tevoren geklopt )
    - 2 M.ars ( die chocolade repen )
    - melk achter de hand

    - Verdeel de 4 bananen over 4 kommetjes of mooie glazen
    - Schep er wat slagroom overheen ( of aan het eind mag ook )
    - Smelt de M.ars Au.Bain.Marie ( klein pannetje in grotere pan met
    water, dan brand het niet aan )
    Als het wat dik is, dan kun je er water of melk aan toevoegen totdat
    het ietsjes meer vloeibaar is ( niet teveel ! )

    Verdeel het geheel over de glazen/kommetjes en smullen maar..
     
  6. Gemma79

    Gemma79 Fanatiek lid

    19 feb 2011
    1.105
    2
    0
    NULL
    NULL
    Het sinaasappel toetje op de AH site is ook erg lekker.
    Met monchou en chocolate chip cookies wel een caloriebommetje.
     
  7. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    22 nov 2011
    1.068
    0
    0
    Wij maken 2e kerstdag zalm uit de oven met een citroen, knoflook, parmezaankorst. Super simpel en lekker. Met de allerlekkerste geroosterde aardappels er bij van Jamie en een salade. Ik ben nog wel op zoek naar een lekker groentegerecht.
    Dit is het recept van de zalm.
    Gebakken zalm met Parmezaanse kaas recept - Recepten van Allrecipes
     
  8. Luja

    Luja Niet meer actief

    Misschien als voorgerecht een garnalencocktail met avocado.

    Hoofdgerecht iets van gemarineerde zalm uit de oven zoals eerder genoemd. Of juist iets simpels met stoofpeertjes erbij! Ik ben gek op stoofperen :D

    En als toetje doe ik vrijwel elk jaar óf zelfgemaakte tiramisu óf als ik weinig tijd heb monchou taart met oreo koekjes bodem en kersen bovenop. Erg makkelijk maar iedereen lust het.
     
  9. Luja

    Luja Niet meer actief

    Of als toetje zelfgemaakte flensjes met zelfgemaakte karamel!
    Flensje op t bord, karamel erop, dichtflappen, beetje rum erover en flamberen :) eventueel wat slagroom ernaast met een paar aardbeitjes of chocolaatjes
     
  10. Zoyefa

    Zoyefa Actief lid

    3 sep 2014
    175
    0
    16
    NULL
    NULL
    Of panna cotta als nagerecht, simpel, lekker en heel veel variaties mogelijk! Kijk maar eens op allerhande...
     
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    #11 SushiLover123, 23 dec 2015
    Laatst bewerkt: 23 dec 2015
    Misschien vind je iets naar je smaak in een van de 'kerstmenu'-topics.

    http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/603730-staat-op-jullie-kerstmenu.html
    http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/602675-kerst-gourmetten-fonduen-eten-uitgebreid-koken.html
    http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/552480-eten-jullie-kerst.html
    http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/553046-kerst-toetjes.html
    http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/479448-komt-jullie-kerst-op-tafel.html
    http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/324124-zelfgemaakte-ultieme-kersttoetje.html
    http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/323573-gaan-eten-kerst.html

    Gevulde kalkoen kun je ook al 's middags maken. Moet een paar uur in de oven, namelijk. Of voor 4 personen dan gevulde kip ;)
    Ijstaart als toetje, kun je ook overdag al maken.
    Of een trifle.
     
  12. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    ik heb kleine glaasjes die ik vul met snelle tiramisu en een andere met monchou met kersen. Ik maak ze donderdag en dan alleen nog wat slagroom op de monchou voor we eten
     

Deel Deze Pagina