diarree met 21 wk..

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door luca2504, 16 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Een beetje een vies verhaal misschien maar ik maak me er een beetje zorgen over..

  Al sinds het begin van de zwangerschap heb ik enorm last van obstipatie. Soms kan ik gewoon echt 4 dagen niet naar het toilet. Afgelopen week was dat dus weer zo, maar ik had het nog nooit zo erg meegemaakt; niks wat ik probeerde hielp, en heb echt uren op de wc gezeten om het toch te proberen. Ik voelde ook dat ik gewoon moest, maar het lukte echt niet. Zelfs na 2 grote koppen koffie (wat ik dus nauwelijks drink en altijd direct op mijn darmen werkt), lukte het nog niet :$ Eindelijk was het zondagavond wel gelukt, en ik dacht er dus weer vanaf te zijn.

  Maar maandagochtend moest ik weer naar het toilet, en maandag heb ik heel de dag last gehad van darmkrampen op mijn werk. In de avond ben ik wel 4x naar het toilet geweest, had opeens diarree. Het is al wel vaker gebeurd dat mijn darmen het niet meer aankonden na alle obstipatie, maar meestal was het dan na 1 avond ook wel weer over. Nu is het al drie dagen aan de gang en elke keer als ik iets heb gegeten kan ik meteen naar het toilet rennen (ook niet zo prettig als je in opleiding zit)..

  Die darmkrampen zijn ook erg pijnlijk, en nu ben ik dus ergens ook bang dat ik vroegtijdig ga bevallen ofzo :) Omdat ik wel veel lees over dames die last hebben van diarree in het begin en helemaal aan het eind ter voorbereiding op de bevalling, maar niks over diarree halverwege de zwangerschap..
  Of dat ik door mijn zwangerschap plots een of andere voedselallergie heb opgelopen..

  Zijn er meer die hier last van hebben gehad, en had het nog een speciale oorzaak - of gevolg?
  Kan het ook komen door de groei van de kleine, dat mijn darmen in de verdrukking zijn gekomen ofzo en daardoor zo raar reageren? Of toch nog steeds de darmen die in staking zijn na bijna een week obstipatie?

  Overigens zijn huis-tuin en keukentips om het te stoppen ook welkom :)
   
 2. blondi

  blondi Fanatiek lid

  3 sep 2010
  3.796
  0
  0
  Brabant
  Dag Luca!

  Kom maar op met die antwoorden want ik heb het van vrijdag t/m gisteren gehad. Vandaag nog niet *even afkloppen*
  Ik was bijna in staat om de vk te bellen want ik was ook bang dat ik al weeën zou krijgen of ontsluiting..:)

  Kon ook niet goed voelen of het nou mijn baarmoeder was die krampen had of mijn darmen.
   
 3. YellowButterfly

  YellowButterfly Niet meer actief

  Ik heb het ook al een aantal keren gehad maar zou me er niet druk om maken, van een beetje darmkrampen krijg je niet direct ontsluiting hoor.
   
 4. babysaluki

  babysaluki Niet meer actief

  Hier ook al de derde dag last van. Ik dacht dat het door de chilli con carne van de dag ervoor kwam, maar 3 dagen is wel lang. Ik kan me ook niet echt herinneren of ik het bij mn vorige zwangerschap ook had. Maar volgens mij kan het niet echt kwaad. Ik kijk het gewoon nog even aan, en mocht het niet ophouden trek ik aan de bel.
  Succes!!

  Liefss...
   
 5. Woefje85

  Woefje85 Fanatiek lid

  3 feb 2011
  3.396
  0
  0
  OV
  Ik heb ook heel veel last van diarree! Laatste tijd gaat het goed (ook ff afkloppen :p)

  Ik ben wat meer op mijn eetpatroon gaan letten en wat meer vezels gaan eten! Weet niet of dat het is, maar ik heb dus al een paar weken geen last.
  Ik denk btw niet dat diarree kan leiden tot een vroeggeboorte, mocht je je te ongerust maken gewoon ff je vk bellen hoor ;)
   

Deel Deze Pagina