Inderdaad een heel onbeschofte reaktie! Bij twijfel gewoon nog een keer bellen! Wij zijn in mei twee keer afgewimpeld door de HAP, zaterdagavond en zondag nog een keer. Het voelde echt niet goed maarja ik had ook zoiets van ik zal me wel aanstellen dan.. Maandag bij eigen HA bleek ze dubbele oorontsteking te hebben..
nou ja wat belachelijk! hier vragen de assistentes NOOIT wat er aan de hand is.Ze maken een afspraak met me en klaar is kees. ZOu er bij moeten komen dat ze een afspraak weigeren. Ongeacht of het nu voor jan L is of niet als jouw gevoel zegt dat jouw kindje ziek is moet je gewoon een dokter kunnen zien. Me mond valt echt open over de zorg in Nederland!
Ik lees dat sommige vinden dat TS te snel de HAP heeft gebeld maar ik denk dat je als moeder zijnde wel aanvoelt of je een dokter nodig heb voor je kind of niet. Als mijn kinderen 40 graden koorts krijgen sta ik bij de dokter. EEn tijd terug was me zoontje erg ziek veel overgeven en de hele dag tegen de 40 graden koorts hier in Belgie kan je gelukkig gelijk door naar de spoed want met kinderen lopen ze geen enkel risico. IK zou niet gerust kunnen slapen als mijn kind 3 dagen lang hoge koorts heeft.
Bij de HAP vragen ze als het goed is altijd naar de klachten! Het gaat hier niet om de gewone huisarts (daar vragen ze er idd nooit naar).
HAP is toch huisartsen post of niet? ik ben te lang uit NLD weg om al die afkortingen nog te weten In ieder geval blijf ik het raar vinden dat je aan een assistente moet vertellen wat jij of je kind mankeert. Ik vind dat prive.
Kijk eens met een lampje in zijn keel. Mijn dochtertje heeft 39.2 graden koorts, wou ook nauwelijk eten en drinken vandaag. Vanacht slecht geslapen en veel gehuild. Toen met lampje in de keel gekeken omdat ik dacht dat het misschien lag aan het doorkomen van kiezen, omdat ze ook diaree had. Maar toen schrok ik best, ze heeft een rode keel met allemaal witte stippen. Dus morgenvroeg ook hier even langs de ha!
Ik snap dat het vervelend is als je kindje hoge koorts heeft en lusteloos is. Maar dat zijn gewone ziekteverschijnselen, een huisarts kan dan ook niets doen. Zelfs bij oorontsteking, hier willen ze het lichaam 3 dagen de tijd geven (en dus ook 3 dagen koorts) om zelf te herstellen. Daarna krijgen ze pas antibiotica. En dat is heel vervelend, maar wel logisch. Eva heeft het een half jaartje geleden gehad, ze heeft in 5 dagen tijd alleen maar appelsap gedronken, 1 hapje ontbijtkoek en een paar snoepjes gehad, verder was ze aan het huilen, of lag lusteloos/te slapen in bed of op de bank. Wij zaten trouwens toen ze 3 dagen koorts had bij de huisartsenpost en ze konden niets vinden, alleen een beetje een rood oor. Twee dagen later bij onze eigen huisarts bleek ze een fikse oorontsteking te hebben, dus ik denk dat de huisartsenpost ernaast heeft gezeten.
Ik vind het goed dat je gebeld hebt. Idd moedergevoel zegt echt genoeg toch! Als je je eigen kind niet herkend zo en je je zorgen maakt dan zou ik ook bellen. Ook al is het alleen dat ze je kunnen geruststellen. Meid als het nog zo is gewoon weer bellen hoor!
Prive? Een huisarts en assistente werken samen. Als je naar de spoeddienst belt zeg je toch wat er is? Anders zat er 100 man in die wachtkamer.
Ik vind dat de HAP best kritisch mag zijn; tenslotte gaat t over iets dat NIET tot morgen kan wachten. Persoonlijk vind ik een kind wat net een halve dag 40 koorts heeft en niet wil drinken en niks wil doen absoluut niet schokkend; kinderen krijgen nou eenmaal snel koorts en het lijken me zeer normale ziekteverschijnselen. Ik zou dat dus ook niet als spoed inschatten. Neemt niet weg dat je niet zo onbeschoft behandeld mag worden en ze je gewoon te woord kunnen staan
De assistent had vriendelijker kunnen zijn, maar ik snap wel dat je nog niet hoeft te komen. Een kindje kan gerust koorst hebben en ook wel 40 graden koorts. Vaak moet je het nog even aan kijken omdat er toch niks aan kunnen doen als een kindje griep heeft.
Ik moet wel zeggen dat ik de reactie van de assistente onbeschoft vind. Maar: een HAP is voor spoedeisende hulp die niet tot de volgende dag kan wachten. Wat jij beschrijft kon prima tot de volgende dag wachten. Je zoontje is de hele dag hangerig en ziek geweest, dat had je ook gewoon overdag met je eigen huisarts af kunnen handelen. Of anders morgen, als de klachten aan blijven houden. Je schrijft zelf al dat je regelmatig te horen krijgt dat je te snel belt. Ik denk dat jouw definitie van spoedeisend anders is dan die van de HAP. Daarmee bedoel ik niet te zeggen dat er dan niets met je zoontje aan de hand is, maar dat het niet spoedeisend is.
Ja dat vind ik prive een assitent hoeft niet te weten waarom ik een arts wilt zien . En in Belgie bel je niet voor je naar de spoeddienst gaat daar ga je er gewoon naar toe . Maar Nld en Belgie werken compleet anders ik ben in ieder geval blij dat hier niet zo lastig wordt gedaan met een arts kunnen zien. Maar een HAP is dus een spoeddienst en niet de gewone huisarts blijkbaar?
Ik dacht ook dat het beleid was dat alleen kinderen onder de drie maanden met hoge koorts echt gezien moeten worden. Onze dochter had met vier weken 39 graden koorts en wilde niet meer drinken. HAP gebeld en konden vrijwel direct langskomen (gezien haar leeftijd!). Anderzijds vind ik het wel terecht dat de HAP kritisch is! Ik heb twee artsen in de familie en als ik daar wel niet van hoor wat er zoal in het weekend op de Spoedeisende Hulp binnen komt wandelen! Daar lusten de honden echt geen brood van. Mensen met klachten waar ze al een week mee rondlopen, maar die geen tijd hadden om 'normaal' naar de huisarts te gaan etc. Dus bekijk het ook van de andere kant: ze zijn niet voor niets zo kritisch. Als ze dat niet zouden zijn, zouden ze in no time helemaal overlopen met patiënten. Neemt uiteraard niet weg dat ze je wel fatsoenlijk moeten behandelen en eventueel adviseren!
Ik vind de reactie van de assistent inderdaad ook onbeschoft. Echter kan ik me wel voorstellen dat ze zeggen dat je moet wachten. Er heerst op dit moment een buikgriep, en een arts kan nu weinig voor je doen. Je kindje zou toch uit moeten zieken. Als het morgen nog zo is kun je altijd overleggen met je eigen HA, maar ik denk ook dat die weinig kan doen. Beterschap
De HAP (huisartsenpost) is een samenwerkingsverband van regionale huisartsen die zorgt voor huisartsenbezetting buiten kantoortijden. Het is, zeg maar, een tussenstation tussen de Eerste Hulp van het ziekenhuis en wachten tot je eigen huisarts weer bereikbaar is. En dus alleen bedoeld voor die gevallen die niet kunnen wachten tot de normale openingstijden van de huisartsenpraktijk. Gezien de beperkte bezetting op een HAP, is het heel logisch dat de assistente moet selecteren en dus zal ze ook moeten weten wat de klachten zijn.
Hap is een huisartsenpost, daar ga je heen buiten kantoortijden (dus wanneer je huisarts dicht is). Helaas bellen mensen regelmatig om half 6 dat ze een ontstoken teen hebben, moeten hoesten omdat ze die dag geen tijd of zin hadden om naar de huisarts te gaan etc (heb het nu niet over ts), dus daarom zo'n poortwachter als doktersassistente. De spoedeisende hulp is echt voor gebroken benen, hartklachten etc.
Eens! Mijn man loopt momenteel zijn laatste co-schappen bij een HA en die vertelde ook dat ze ook kritisch moeten zijn, dus laat staan bij een HAP die echter bedoelt is voor dingen die niet meer kunnen wachten. Hij raad het dan ook af om weer de HAP te bellen en morgen ochtend je eigen HA te bellen voor advies. Hij wil dan nog even melden dat elk telefoontje naar de HAP je 70 euro kost! ( Echt een typische opmerking van hem)
toch doe ik liever een telefoontje naar de hap om zeker te weten dat t ok is. en ik melding heb gemaakt dan niet om die 70! euro. heb toevallig t laatste jaar er iets meer gebruik van gemaakt. maar ff horen dat t ok is en hoe je er verder mee om moet gaan kan best fijn zijn als je baby (6mnd) zo erg spuugt (overgeeft) dat hij al 2 badhandoeken volgespuugt had! (je snapt niet dat het uit zo'n kleintje kon komen) of dat bij je zoontje bloed uit zijn piemel komt. en dan bedenk je natuurlijk net als je belt dat hij er aan heeft zitten frunniken