Ik ga voor het eerst kippensoep maken met een echte (hele) soepkip. Alleen... Moet ik de kip nou in z'n geheel erin doen? Mijn originele recept is met een halve soepkip... Ik moet eerst uien, knoflook, gember en bleekselderij fruiten en dan de kip er even in smoren, voordat ik er water bij doe...Toch gewoon de hele kip erin? Ben benieuwd of dit wat wordt... en of de kids het lusten
Gewoon doen maar niet al het kippenvlees in de soep straks dat is wel erg veel. Dat gebruik je gewoon voor iets anders.
Ik ben wat verschillende recepten aan het doornemen. Wat een verschil qua kooktijd! De een zegt 6 uur, de ander 3 uur en net las ik er eentje waarin staat, dat ie na het aan de kook brengen 30 minuten moet trekken en dan nog 15 minuten koken...
Hoe langer, hoe meer smaak. Trekken is bij mij op het allerlaagste vuur. En nadat je het vuur uitzet kun je het nog wel een uur laten staan, blijft wel warm. Ik vind het wel lekker, zelfgemaakte kippensoep, maar het is altijd zoveel werk haha. Vooral die hele kip uit elkaar plukken.
Bedankt! Whaaah, nu word ik wel bang hoor... iemand met een blog vol (in mijn ogen erg bewerkelijk) Turks eten, die zegt dat het veel werk is
Haha. Ja een prutswerkje . Ga erbij zitten zou ik zeggen haha. Omdat je ook meteen het vlees uit elkaar trekt, ben je wel even bezig. Handig om in de planning rekening mee te houden
Mijn enige tip (ik had zo'n diepvries kip) is de zakjes met ingewanden eerst uit de kip halen en dan pas in de soep gooien
Hahahaha Verder mag soepkip echt lekker lang trekken.. Idd hoe langer des te meer smaak. Plukken vind ik zelf ook altijd een rotklusje.. Je soep klinkt lekker...wil ik bst een recept van
Ik laat de soepkip in de pan totdat ik het eerste vlees van het bot zie komen, dit kan na een uur zijn maar ook na 2 uur. Ik doe overigens wel alle kip terug maar ik maak dan ook een pan voor 5 personen waar 2x van gegeten word.
Eerst 2 tenen knoflook fruiten Dan 1 ui (grf gesneden), plakje gember, 2 stengels bleekselderij erbij. Kip afspoelen, dan in de pan even smoren. Heet water erbij. 1 prei erbij (incl. groen). 1 winterpeen erbij. 1 theelepel peperkorrels. stuk of 6 bolletjes van de kruidnagel, gemalen (deed ik tussen de vingers). Verder best wel wat zout toevoegen. En qua kruiden kun je tijm, rozemarijn, laurier of foelie toevoegen. Ik heb er ook drie plakjes gedroogde angelicawortel in gedaan. Die heb ik van een collega gekregen. Geen idee waar je die haalt. En nu maar wachten
Ik laat het net als Eylem trekken op t kleinste pitje op laag vuur! En plukken is inde een rotklus haha
Ik doe poten,koken in water bouillonblokje en dan eruit halen plukken fijn maken even bakken met kipkruiden Dan,een,pot vegetarische groentes soep waar je alleen kip em groentes en fermmicelli moet toevoegen, en klaar en ook heel lekker