Soepkip

Discussion in 'De lounge' started by SushiLover123, Mar 4, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Ik ga voor het eerst kippensoep maken met een echte (hele) soepkip. Alleen... Moet ik de kip nou in z'n geheel erin doen? Mijn originele recept is met een halve soepkip... Ik moet eerst uien, knoflook, gember en bleekselderij fruiten en dan de kip er even in smoren, voordat ik er water bij doe...Toch gewoon de hele kip erin?

    Ben benieuwd of dit wat wordt... en of de kids het lusten :D
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Gewoon doen maar niet al het kippenvlees in de soep straks dat is wel erg veel. Dat gebruik je gewoon voor iets anders.
     
  3. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Dank je. Ja dat was ik ook al van plan, om niet alle kip terug te doen.
     
  4. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Ik ben wat verschillende recepten aan het doornemen. Wat een verschil qua kooktijd! De een zegt 6 uur, de ander 3 uur en net las ik er eentje waarin staat, dat ie na het aan de kook brengen 30 minuten moet trekken en dan nog 15 minuten koken...
     
  5. Bollen

    Bollen Fanatiek lid

    Jul 22, 2013
    1,422
    7
    38
    NULL
    NULL
    Ik laat t minimaal 3 uur trekken, heerlijk verse kippensoep!
     
  6. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Trekken is toch zonder vuur?
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Hoe langer, hoe meer smaak. Trekken is bij mij op het allerlaagste vuur. En nadat je het vuur uitzet kun je het nog wel een uur laten staan, blijft wel warm.

    Ik vind het wel lekker, zelfgemaakte kippensoep, maar het is altijd zoveel werk haha. Vooral die hele kip uit elkaar plukken.
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Bedankt!

    Whaaah, nu word ik wel bang hoor... iemand met een blog vol (in mijn ogen erg bewerkelijk) Turks eten, die zegt dat het veel werk is :$ :p
     
  9. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Haha. Ja een prutswerkje ;). Ga erbij zitten zou ik zeggen haha. Omdat je ook meteen het vlees uit elkaar trekt, ben je wel even bezig. Handig om in de planning rekening mee te houden ;)
     
  10. pluk

    pluk VIP lid

    Dec 13, 2005
    16,246
    4,480
    113
    Mijn enige tip (ik had zo'n diepvries kip) is de zakjes met ingewanden eerst uit de kip halen en dan pas in de soep gooien :)
     
  11. channe

    channe Fanatiek lid

    Aug 4, 2012
    1,147
    70
    48
    NULL
    Hahahaha

    Verder mag soepkip echt lekker lang trekken.. Idd hoe langer des te meer smaak. Plukken vind ik zelf ook altijd een rotklusje..
    Je soep klinkt lekker...wil ik bst een recept van;)
     
  12. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    Sep 18, 2008
    5,406
    138
    63
    Female
    Ik laat de soepkip in de pan totdat ik het eerste vlees van het bot zie komen, dit kan na een uur zijn maar ook na 2 uur. Ik doe overigens wel alle kip terug maar ik maak dan ook een pan voor 5 personen waar 2x van gegeten word.
     
  13. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Eerst 2 tenen knoflook fruiten
    Dan 1 ui (grf gesneden), plakje gember, 2 stengels bleekselderij erbij.
    Kip afspoelen, dan in de pan even smoren.
    Heet water erbij.
    1 prei erbij (incl. groen).
    1 winterpeen erbij.
    1 theelepel peperkorrels.
    stuk of 6 bolletjes van de kruidnagel, gemalen (deed ik tussen de vingers).

    Verder best wel wat zout toevoegen.
    En qua kruiden kun je tijm, rozemarijn, laurier of foelie toevoegen.

    Ik heb er ook drie plakjes gedroogde angelicawortel in gedaan. Die heb ik van een collega gekregen. Geen idee waar je die haalt.

    En nu maar wachten :)
     
  14. Bollen

    Bollen Fanatiek lid

    Jul 22, 2013
    1,422
    7
    38
    NULL
    NULL
    Ik laat het net als Eylem trekken op t kleinste pitje op laag vuur! En plukken is inde een rotklus haha
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Wat doen jullie met het vel?
     
  16. krullebol81

    krullebol81 Actief lid

    Jul 9, 2014
    393
    23
    18
    Female
    NULL
    NULL
    ik ben van de luie kip :D ik gebruik altijd kipfilet als ik kippensoep maak ;)
     
  17. mama201

    mama201 Bekend lid

    Feb 25, 2015
    973
    1
    16
    Ik doe poten,koken in water bouillonblokje en dan eruit halen plukken fijn maken even bakken met kipkruiden

    Dan,een,pot vegetarische groentes soep waar je alleen kip em groentes en fermmicelli moet toevoegen, en klaar en ook heel lekker
     
  18. McDsee

    McDsee Niet meer actief

    Hahaha ik dacht echt aan iets heel anders met de titel, totaal niet letterlijk een soep kip. :D
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Gooi ik weg, hou er niet van.
     

Share This Page