Kruiden door eten baby?

Discussie in 'Voeding' gestart door Goldsword, 21 feb 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Goldsword

    Goldsword Fanatiek lid

    14 dec 2013
    1.422
    0
    36
    NULL
    Rotterdam
    Ik zit met een vraagje, ik weet dat je geen zout door het eten moet doen, maar hoe zit het met dingen als knoflook, basilicum, peterselie, etc.? Mag je wel kruiden gebruiken, of ook liever niet? En olijfolie of iets dergelijks? Tot nu toe heb ik altijd de kruiden weggelaten, maar kan me voorstellen dat het soms best lekker kan zijn om een klein beetje knoflook oid ergens door te doen, bijv. door zelfgemaakte pastasaus? Hoe doen jullie dit?
     
  2. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Mag zeker hoor!
    Hier hebben we na het introduceren van vele pure groenten wel kruiden als knoflook/ Provençaalse kruiden/ kerriepoeder/ basilicum etc toegevoegd.
    Al was ze hier toen wel al een (7-8 mnd, maar gestart bij 6 mnd met bijvoeding).
     
  3. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    wij eten zoutloos en onze kinderen eten vanaf het begin met de pot mee (rekening houdend met babymaagje qua kramp en dergelijke), en daar zitten ook nogal eens kruiden bij. Het is belangrijk dat kinderen pure smaken leren, maar volgens mij ook belangrijk dat ze verschillende smaken leren ontdekken.
     
  4. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.199
    5
    0
    Kruiden liever pas als bijvoeding echt goed gaat dus maand of 7-8
    Mag ook kaneel etc beetje
    Olijfolie beter elke dag erdoor (letop niet verhitten)
     
  5. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Vanaf 6 mnd maar ik zou eerst pure smaken aanbieden
     
  6. tuc

    tuc Niet meer actief

    Hier ook zoutloos maar nadat ze pure smaken hadden gehad met lekker gekruid met paprikapoeder, oregano, knoflook, italiaanse kruiden enz enz
     

Deel Deze Pagina