Ik zou er ook niet aan mee werken, ik zou me dan zeer schuldig voelen, en idd laat de managers het maar oplossen ik zou geen meeloper willen zijn( omdat de andere collega's wel mee werken) nee hoor dit zou ik niet op me geweten willen hebben.
hmm.. Als diegene het voor meerdere mensen heeft verziekt op de werkvloer,( dat zelfs mensen op wilden stappen die al lang in dienst waren) dan is het toch geen groot drama om hier met collega's aan mee te werken. Met een gewoon conflict tussen werknemer en werkgever zou ik mij niet bemoeien, maar in dit geval als zeker is dat de werknemer/ collega de werksfeer onhoudbaar maakt voor jou en je collega's , dan wel. Andersom vond diegene het blijkbaar ook geen drama om ''het leven van anderen'' zuur te maken. Bij te weinig bewijs heb je juist kans dat diegene de rechtszaak wel wint en dan blijft die vervelende situatie op de werkvloer toch? Het is inderdaad nalatig van de directie, maar daar is nu niets meer aan te doen, behalve dat collega's nu getuigen.
Wat een slapjanussen (is dat een bestaand woord? 😁 die directie daar. Ik zou vriendelijk bedanken voor de eer en dit voor de goede orde niet mondeling maar per email mededelen. Sterkte laat je niet in een hoekje duwen of intimideren hoor! 😠
Zij moeten een dossier aanmaken/bijhouden als ze iemand willen ontslaan niet jij, tenzij je leidinggevende van die collega bent. Laat ze het lekker zelf oplossen.
ik ben het hier wel mee eens. ongeacht of je het nu wel of niet doet, mocht die persoon terug komen is de werksfeer sowieso al wel goed verziekt, neem aan dat dat dus nu al zo was. de vraag is dus dan maar in hoeverre die college het zich aan zal trekken, en kan de sfeer nog slechter dan dat ie nu al is? ja vast wel, maar misschien kunnen jullie dan 1 front vormen richting die collega en laat hem/haar dan maar voelen hoe het voor jullie was...... dus ja lastig... ergens vind ik het wel de taak van je manager om namens al jullie het word te nemen en de situatie te bepleiten zogezegd.
Als de situatie echt zo extreem was als het nu lijkt, zou ik kijken welke mogelijkheden je hebt om mee te werken aan het verzoek op een manier waar je jezelf wel goed voelt. Ik neem aan dat jullie als collega's ook niet willen dat de situatie blijft bestaan. Ik denk dan in eerste instantie bijvoorbeeld aan een gezamenlijke verklaring die door alle directe collega's wordt onderschreven en ondertekent. Of een groepoverleg met de directie waarvan een rapport wordt gemaakt waar jullie je in kunnen vinden. Overigens denk ik dat ik in bepaalde situaties ook wel individueel aan het originele verzoek mee zou werken. Zolang het gaat om een feitelijke verklaring, zou ik wel een weg vinden om het te doen op een manier waar ik me goed bij voel.
Ik zou eerlijk zijn. Ik zou wel in mijn verklaring opletten, dat ik het bij feiten houden en zoveel mogelijk probeer mijn emoties en persoonlijke mening achterwege te laten.
Jij voelt je er blijkbaar niet goed bij, dus zou ik het niet doen. Wij hebben er nu ook zo een, die er voor zorgt dat collega's ontslagen worden. Nou als ik met haar werk, vind ik echt niet fijn. Iedereen heeft een hekel aan haar, en niemand wil meer met haar werken
Ik zou me daar zeker niet mee bemoeien en ik vind het eerlijk gezegd disfunctioneren van de directie dat ze werknemers opstoken om hierin mee te gaan.
Tja als de situatie niet meer werkbaar voor mij zou zijn doordat zij haar werk niet doet of agressief oid in haat bejegening is, dan zou ik er het niet leuk vinden om te doen, maar wel doen.
Ik vraag me af (en dit is dus een serieuze vraag) : waarom? Waarom vindt jij dat jij het werk moet doen, die de directie behoort te doen? Tenzij zij niet mee willen werken etc, dan kan ik er nog enigszins begrip voor opbrengen, maar ik vraag me echt af waarom iemand zich zodanig aangesproken voelt om iemand zo in diskrediet te brengen dat hij/zij ontslag krijgt. Juist omdat het je taak niet is en er al aan gewerkt wordt.
Het gaat toch niet om iemand in diskrediet te brengen? Dat heeft ze zelf al gedaan. Er wordt alleen gevraagd of TS haar ervaringen met de collega op papier wil zetten. Als die collega echt niet functioneert, zou ik daar heen probleem mee hebben. Maar dus inderdaad op feiten focussen en concreet blijven... Houd het ook meetbaar. Dus niet "komt regelmatig te laat", maar als de werkdag bv 8.30 tot 17.00 is: "komt 3 van de 4 dagen om 8.50 uur binnen en vertrekt om 16:45 uur". Dat is specifiek, meetbaar, géén mening, maar een feit. Houd je ook verre van uitspraken als "onaardig", "kattig", "onbehulpzaam", etc. Als alle frustraties te maken hebben met haar karakter i.p.v. haar funcitoneren, dan zou ik dus niet meewerken aan zoiets.
Er is niet genoeg dossiervorming, het komt op een rechtzaak aan en nu proberen ze het op te lossen met verklaringen van collega's? Ik vraag me af hoe groot de kans os dat dit ontslag dan überhaupt lukt. Je schreef dat je zelf ontslag zou willen nemen als die persoon terugkomt. Meen je dit en kun je dit ook echt doen? Dan kun je net zo goed meewerken. Help je niet, dat is de kans dat je collega terugkomt nòg groter. Als je ongeacht of je hebt meegwerkt ontslag zou nemen, valt er dus niks te verliezen. Als je wel moet blijven zitten en je loopt kans dat die collega terugkomt, kun je je afvragen of je de sfeer nog verder wilt verzieken. Al kan ik me ook wel vinden in een eerdere reactie: die ander heeft het blijkbaar ook geen bezwaar om jullie het leven zuur te maken, waarom zouden jullie hem of haar dan sparen? Klinkt ergens wel terecht. Als de sfeer niet slechter kan worden dan hij nu al is, kun je je ook afvragen of er nog iets te verliezen is. Maar toch, ergens blijft bij mij toch het gevoel overheersen dat je niet voor een ander de kastanjes uit het vuur moet halen. Mijn ervaring is dat je dan -met al je goede bedoelingen- vrijwel altijd je vingers brandt.
Ik snap hoe je het bedoeld, maar dan nog....Ik blijf nog steeds van mening dat, behalve als TS leidinggevende is van deze persoon, zich er beter buiten kan houden en de directie het zelf maar moet oplossen. Ik zou mijn vingers er niet aan willen branden.
Ja in principe kan die leidinggevende ook al die dingen opnoemen, die TS op kan noemen... Maar TS wil ook dat die persoon niet terug komt, toch? Als ze in de rechtzaak nou meer kans maken als de collega's wél gewoon hun verhaal doen? Straks werken ze allemaal niet mee en krijgt het bedrijf die collega daardoor niet weg. Zit je er alsnog aan vast.
De persoon in kwestie is mijn leidinggevende juist. En gezien de kleine afdeling zijn er maar een beperkt aantal personen die kunnen verklaren hoe zij werkte. Ik had een heel A4 volgeschreven van de week, maar na teruglezen zat deze vol met meningen en frustratie. Verwijderd, en besloten niet mee te doen. Directie zit nu weer te drammen om de verklaring en ik durf nog steeds geen nee te zeggen. Dat komt deels omdat het ontslag is omdat wij als afdeling vinden dat deze persoon niet functioneert, dat geven we al jaren aan dus in mijn ogen had er al lang een dossier kunnen zijn. Zij heeft mij inderdaad vaak zat tot wanhoop gedreven, gedreigd met ontslag als de omzet niet omhoog ging, volwassen collega's aan het huilen gemaakt door alleen al de manier van praten. Aan de andere kant weet ik dat zij thuis veel problemen heeft en haar persoonlijkheid gewoon altijd al labiel was. Nooit begrepen dat ze überhaupt manager kon worden op deze manier... Ik zou niet direct ontslag nemen, als ze terugkomt, vanwege het geld. Ik zou wel als een gek gaan solliciteren. Gezien de procedure al gestart is denk ik niet dat ze ooit nog terugkomt, ook al zou ze de rechtszaak winnen. Mijn directe collega heeft er ook moeite mee, en stelde voor om een gezamelijke verklaring op te stellen en die heel algemeen en globaal houden. Ik weet het echt niet nu .....
ik vind een gezamenlijke verklaring een heel goed idee. sommige mensen zijn verder heel goed in het omhoog likken (en daarbij vaak tegelijkertijd ook naar beneden trappen....). maar als zij zo met haar "onderdanen" omgaat, dan ben je in mijn ogen wel heel fout bezig. waar je haar kunt pakken op feiten zou ik zeker aan meewerken, zo ook ervaringen van ontslagdreigingen etc.
Ik zou als afdeling 1 verklaring maken en die indienen. Dan kan die persoon nooit 1 iemand erop aan kijken. Bij iemand die ik ken is dit nu ook aan de hand, alleen is er eerst van alles ingediend bij de directie en daarna tot ontslag overgegaan.
Mja, ik weet niet of ik er aan mee zal werken. Maar als jij zegt dat je maakt dat je wegkomt als diegene terugkomt... kan het ook in eigen belang zijn om wat feiten (geen mening van jezelf) te benoemen. Aan de andere kant; inmiddels zal de relatie tussen diegene en het bedrijf dermate verstoord zijn dat de rechter waarschijnlijk wel akkoord gaat met ontslag omdat het niet meer werkbaar is; alleen misschien moet je werkgever dan wat meer ontslagvergoeding betalen. En dat is dan weer niet jouw probleem. Dus doe gewoon waarbij jij je het meest comfortabel bij voelt, zonder je druk te maken over wat de directie / je collega's / diegene daarvan vind.