Zoals ik hierboven al aangeeft wil Anthony ineens (zeg nu sinds n weekje) niet meer in zijn bedje gelegd worden. Voorheen ging hij rond 21.15 naar zijn bed en sliep gelijk tot aan 24.00 en dan maakte ik hem wakker voor zijn laatste voeding voor de nacht. Nu is het huilen en gillen en continu speen uit zijn mondje gooien en heb ik met geluk hem ergens tussen 21.15 tot 22.45 in slaap.... Heb al van alles geprobeert...extra voeding van te voren, in bad (standaard) wiegen, bij me houden, aaien over zijn bolletje noem maar op maar niks lijkt te werken.....is dit een sprong? Moet straks weer aan de slag en loop nu al op me laatste tenen.... liefs Bizzy
mmmm ik herken het wel. Onze dochter heeft eigenlijk vanaf het begin al dat ze in de avond bij ons wil zijn. (zo noem ik het maar) Beneden in de kinderwagen slapen of bij papa of mama op de arm in prima maar zo gauw we haar boven in bed brengen is het misse boel. We proberen het wel steeds maar als ze niet wil leggen we haar beneden in de kinderwagen. Slaapt zij rustig en hoeven wij niet constant de trap op en af. Overdag slaapt ze wel boven in bed en 's nachts ook. Ik weet niet of het een sprongetje is, zou je eens moeten kijken op www.oeiikgroei.nl. Daar kun je info vinden over sprongetjes.
Klinkt stom maar probeer hem de laatste voeding te verschuiven naar rond 20.00 uur. Het kan zijn dat hij dan al doodmoe is en omdat hij zo laat naar bed gaat toch weer oververmoeid raakt. Joshuah had dit in het begin ook en toen ben ik met 3 maanden gaan veranderen dat hij om 20.00 uur laatste fles krijgt en sindsdien slaapt hij tot 7 a 8 uur dag erna. Echt het was hier in het begin ook een ramp. Wij maakten hem ook om 23.00 uur wakker voor de laatste fles en vond dat eigenlijk ook wel zielig en was altijd een ramp om hem dan weer in slaap te krijgen. Nu gaat ie bedje in en weg is ie In ieder geval wens ik je veel succes!
Hai, Hier hetzelfde met onze dochter van 4 maanden oud. Heb er ook al een topic over geopend, staat nu op pagina 2. Voorheen kregen we haar echt niet eerder te bed dan 23.00-0.00 waarna ze wel redelijk sliep. We wilden dit veranderen omdat we zagen dat ze wel heel moe werd in de avond en wij ook een klein beetje avond wilden terugkrijgen Nu doen we haar rond 19.00 in bad, daarna knuffelen en voeden en dan slapen. We hadden gehoopt dat ze dan zou doorslapen tot we haar voor de laatste voeding zouden moeten wakker maken, hihi, maar helaas na 45 minuten wordt ze standaard huilend wakker en halen we haar er toch maar weer uit en houden we haar weer bezig tot de laatste voeding van 22.30-23.00, waarna ze wel goed inslaapt en redelijk doorslaapt (alhoewel laatste nachten weer 1 maal wakker maar oke). Ben dus ook erg nieuwsgierig naar de reacties hier, want wij komen er ook niet helemaal uit wat we moeten doen... en we verlangen ook wel naar een klein beetje tijd samen! Suc6
Hier hadden we hetzelfde met onze zoon rond 3,5 4 maand. Hij had 's avonds altijd een huiluurtje maar sliep wel de hele nacht door. Wat bij hem goed hielp was rondlopen in een draagdoek. Na 4 maanden waren de huiluurtjes 's avonds weg maar hij heeft ie nooit meer aanéén stuk geslapen, is nu steeds om de 4 uur wakker om te drinken. vlindertje: Ik las ergens dat baby's na 45 minuten slapen over gaan naar de diepe slaap en daar van wakker kunnen schrikken. Soms worden ze dan te snel uit bed gehaald waardoor ze dan echt wakker worden. Onze zoon slaapt ook in blokjes van 45 min. Meestal valt ie dan zelf weer in slaap. Soms niet en dan is het even oppakken, wiegen, troosten en weer terugleggen. We praten dan niet tegen hem en ook geen licht aan, meestal werkt dit wel.
Lastig dit, maar ik herken het wel. Ben heel blij dat ik toen stug volgehouden heb en het huilen genegeerd heb. Niet uit bed halen en zeker de slaapkamer niet uit! Geen poespas ed. Want dat is alleen maar beloning in mijn ogen. Hoe moeilijk ik het ook vond, ik heb telkens weer bij haar bed gezeten, liedjes gezongen voor haar. Zo rond half 10 viel ze dan in slaap. En dat bouwde ik steeds meer af. Dus steeds korter bij haar zitten en telkens wat verder van het ledikant af. Op gegeven moment heb ik haar gewoon in bed gelegd en laten huilen. Dan huilde ze een kwartier tot half uur (soms uur) en liet ik haar huilen. Wel ging ik na kwartier huilen (ik klokte dan echt voor mezelf, vreselijk!) en ging dan naar haar kamer, speen erin, aai over bol, muziekje weer aan en weer weggaan zonder iets gezegd te hebben. En weer kwartier laten huilen. Dit laatste aanpak werkte heel goed. Want na paar nachten is ze ineens gestopt met huilen 's avonds en heeft ze nooit meer gehuild als ze in bed gelegd word. Het werkte dus bij mijn kindje. Ieder kind is anders en heeft een ander aanpak nodig. Maar vergeet niet; ieder kindje rond die leeftijd heeft het huilkwartiertje nodig om in slaap te vallen. Dit was ook rond de periode van 3 maanden oud. Ik weet dat bovenstaande aanpak heel zwaar is, maar dit lijkt mij wel een goede methode om haar snel in slaap te krijgen. Wanneer je de baby aandacht blijft geven en wiegen en weet ik veel wat allemaal, blijft de baby dit keer op keer doen. Ook al zeggen ze dat je de baby tot 6 maanden niet kan verwennen....ik ben hier niet helemaal mee eens.
Oei.....hihi.... ze is dus nu de slaapkamer wel uit en zit bij papa op schoot.....maar goed, we hebben het al iets langer uitgehouden dan de weken hiervoor, morgen maar weer een stapje verder zodat het voor ons oke blijft voelen... vind het echt zoooo moeilijk om haar te laten huilen en mijn man heeft dit ook dus dat helpt ook niet echt!
Is ook heeeel moeilijk! Mijn man vond het ook erg lastig en ging ook sneller overstag en nam haar dan uit bed, mee naar beneden. En ja dan hadden wij een conflict. Maar ik liet het dan maar zo, omdat dat zijn aanpak is en dus zijn methode. Gelukkig draaide hij snel bij en ging hij voor mijn "methode". Helpt ook wel dat hij veel 's avonds weg is....dus dan komt het zowieso op mij neer. Ben wel een keer van ellende naar de buren gegaan. Ik werd er helemaal gek van! Even daar een potje gejankt en ook hun zeiden; laten huilen! (is een gastouderopvang) Dat sterkte me wel. Zij hoorden haar ook, maar wisten ook wel dat ik daar niks aan kon doen.
hoi vlinder, kookwekker zetten helpt, soms lijkt het huilen langer dan het daadwerkelijk is. enne, huilen is niet per definitie slecht, ze hebben het nodig om de indrukken van de dag te verwerken, alles is tenslotte nieuw en komt tig keer zo hard binnen als bij ons volwassenen. succes!