In bier zit idd koolzuur. Als vriendlief werkt in de kroeg dan moet er weleens een fles koolzuur aangesloten worden. Anders is t bier gewoon water met een smaakje zonder schuim of iets. Nee hoor DA jij hebt helemaal gelijk!! Alhoewel ik denk dat jou man straks denkt dat wij allemaal in het complot zitten zodat jij wint.....
Nu zegt die ineens.Jaaa maar dat is een ander soort prik... Maar dan is t alsnog prik.gister zij die, meeer er zit geen prik op bier
Wat is koolzuur dan?? Als je geen koolzuur toevoegd aan cola ofzo heb je geen frisdrank dan heb je sap.. Hetzelfde als bier dan heb je ook sap...
Ik heb even op het amstel flesje gekeken. De ingredienten zij n: water, gersemout en hop. Hier staat niet bij dat er koolzuur is toe gevoegd. Misschienbij tapbier wel en in flesjes niet?
Nou, ik denk dat ik wel weet wat hij bedoelt. Aan frisdrank wordt koolzuur toegevoegd. In bier ontstaat koolzuur uit zichzelf, door het gistingsproces. Met uitzondering dan van de situatie in de kroeg, waar een fles koolzuur wordt aangesloten, maar ik kan me voorstellen dat dit gewoon komt doordat een vat dan te lang open is geweest.
Je hebt helemaal gelijk! Ik heb in de horeca gewerkt, en mijn vriend werkt er nog steeds in, dus ik kan het weten.
dank u dank u.... haha... manlief is te eigenwijs om mij gelijk te geven.. maar ik weet t gewoon.. haha
Jij zet de vraag wel heel erg gemeen hier neer! Daarna zeg je: Dus hij zegt helemaal niet dat er geen koolzuur in bier zit. Jullie hebben enkel een andere definitie van 'prik'. Zo kan ik ook wel mijn gelijk halen. Het klopt trouwens dat de koolzuur zelf ontstaat in bier, maar er wordt door de fabrikant óók nog eens koolzuur aan toegevoegd. Zo niet, dan vindt de consument het plat/dood bier.
Mijn man en ik zeggen dat jij gelijk hebt. Er bestaat wel bier zonder koolzuur zegt mijn man. Maar over het algemeen zit het er gewoon in!
Kooldioxide is een kleur-en geurloos gas. Als je het in een redelijke concentratie insnuift kan het voor een prikkeling in de neus zorgen. Dat koolzuur een zwak zuur is kun je heel eenvoudig vaststellen als je koolzuurhoudend mineraalwater drinkt. Het proeft duidelijk zuurder dan het platte mineraalwater van hetzelfde merk. De koolzuurbelletjes zorgen voor een verfrissend mondgevoel. Bier met een laag koolzuurgehalte maakt een flauwe indruk. In koolzuurarm bier zijn smaakafwijkingen gemakkelijk te herkennen (2). Een teveel aan koolzuur is echter ook niet prettig. Het geeft een sterk verzadigd gevoel en het overmatige koolzuur wil wel eens via een niet te stuiten oergeluid uit je keel ontsnappen. Voor de geur van bier is het koolzuurgehalte belangrijk. Met het opstijgen van de belletjes komen ook geurstoffen omhoog die we waarnemen zodra we onze neus in het glas steken. Koolzuurarm bier geeft minder goed zijn geur vrij. er zit dus wel koolzuur in bier maar niet zo heel veel maar hoe dan ook heb jij lekker gelijk en je man niet
Hihi ik lees dit topic nu pas, maar wil toch een leuk ideetje delen! Heel leuk verjaardags cadeau voor je man: een rondleiding in de hertog-jan brouwerij.. Daar wordt het hele proces van voor tot achter itgelegd ennnn na elke fase van het bier brouwen kun je proeven.. Dus eerst drink je water en uiteidelijk bier (met 6 of 8x proeven ertussen in. Dus echt elke stap kun je proeven..) Misschien is dit ook wel in andere brouwerijen, maar hier ben ik eens geweest en was echt heel leuk!