stomen

Discussie in 'Voeding' gestart door mary12, 12 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mary12

    mary12 Bekend lid

    27 apr 2012
    652
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi,

    Wij hebben thuis de babycook maar ik vind zelf dat je er maar weinig eten in kan maken.
    Jammer, dus hebben we nu zo'n stoommandje van metaal. Weet iemand of je rijst en pasta ook kan stomen en zo ja hoe lang? Kan dit niet vinden op internet. Wil namelijk alles in stoommandje doen en dat klaarstomen, lijkt mij wel zo handig.
     
  2. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Volgens mij kun je harde pasta en rijst niet stomen in een stoommandje omdat die flinke hoeveelheden water op moeten nemen.
     
  3. adi

    adi Niet meer actief

    Rijst weet ik zo niet, maar deegwaren moet je koken. Dat kun je niet klaarmaken met een stoomapparaat.
    Daarnaast kun je een heel maaltijd toch niet in 1x klaarmaken in een stoommandje? Vlees bereid je anders dan vis, groente stoom je minder lang dan vis, pasta/rijst moet je koken enz enz.
    Je kunt een maaltijd voor je kindje gewoon op dezelfde manier klaarmaken als voor jullie (of nog makkelijker: gewoon 1 gezinsmaaltijd maken), alleen dan zonder zout.
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    Pasta en rijst kun je niet stomen....ik zou idd net als wat adi zegt gewoon van jullie maaltijd geven wat geschikt is...
     
  5. mary12

    mary12 Bekend lid

    27 apr 2012
    652
    0
    0
    NULL
    NULL

    In de babycook doe je dat wel, vandaar mij vraag.
     
  6. fafa

    fafa Niet meer actief

    Rijst kun je wel stomen. Ik maak wel eens "zee-egels", zoals wij ze noemen. Gehaktballetjes in de rauwe rijst gerold. Dan in een stoommandje, en dan wordt de rijst gewoon gaar.
     
  7. kwebbel17

    kwebbel17 Niet meer actief

    Ik heb altijd zoutloos gekookt tot het eerste jaar. Macaroni wel met een pakje maar dat aten wij ook niet vaak en anders kreeg ze wat anders. Babycook vond ik "onzin" in die zin dat ik toch moest koken, en dan maar gewoon zoutloos of apart. Heb ik geen nieuw apparaat voor nodig.
     
  8. mary12

    mary12 Bekend lid

    27 apr 2012
    652
    0
    0
    NULL
    NULL

    Op zich als je gewoon aardappels en vlees en groente apart kook heb je een babycook niet nodig. Maar wij maken vaak buitenlandse gerechten waarin je van alles door elkaar heen doet en dingen in zitten wat ze nog niet mogen.Zelf zie ik het niet zitten om droge aardappels en stuk vlees maanden lang te eten.
    Of noem is een paar voorbeelden van wat je anders eet.
     
  9. Brightness2013

    Brightness2013 Niet meer actief

    wij hebben ook de babycook aangeschaft omdat wij vrijwel nooit Hollandse pot eten, ideaal alleen voor de eerste hapjes..voor grotere porties minder.

    Betreft stomen..pasta kan sowieso niet gestoomd worden volgens mij?
     
  10. mary12

    mary12 Bekend lid

    27 apr 2012
    652
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja, precies dat vindt ik dus ook of je moet de rijst ook erin kunnen doen maar dat lijkt mij sterk.
     
  11. Brightness2013

    Brightness2013 Niet meer actief

    Volgens mij niet helaas, dus word gewoon apart koken dan.. je kan ook pasta en rijst in (grote) hoeveelheid zoutloos koken en invriezen en dan de groentes ook apart invriezen..alhoewel het misschien wel lastig is qua hoeveelheid dan.
     
  12. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Dan neem je toch gewoon een klein pannetje met 1 geschilde aardappel en wat groente erbij. Simpel.
     
  13. kwebbel17

    kwebbel17 Niet meer actief

    Anders was dan bijv Chinees, pizza, buitenlands, ed.
    Ik kookte gewoon voor haar apart en zoutloos en dat voor bijv 3 dagen. In bakjes en dan de vriezer in. Nu krijgt ze nog geen pizza dan kook ik gewoon voor haar apart. Chinees eet ze wel mee nu.
     

Deel Deze Pagina