ik zat net in discussie de rede als je drinkt en je gaat daarna van de kroeg naar huis ben je eigenlijk verplicht een taxi of chauffeur te regelen. want je mag niet: auto rijden scooter rijden fietsen paardrijden want dat ben je strafbaar omdat je een bestuurder en lopens naar huis mag ook niet omdat je dan gepakt kan worden voor openbaar dronkenschap. dus ik maak en opmerking dus ja mag of drinken als je een chauffeur hebt of thuis maar verder niet. de persoon met wie ik deze discussie had dacht er anders over. maar een bevriende politie agent gaf me wel gelijk omdat het wel zo in de wet staat. hoe denken jullie hier over
Ligt er aan, met 1 glas op rij ik gewoon naar huis in mn eentje. (met kind in de auto dus niet, ik weet niet waarom maar dan wil ik gewoon niet drinken) Maar met meer op regel ik altijd een bob of ik ga lopen. Maar goed, ik loop dan geen mensen lastig te vallen ofzo, ben nooit echt compleet bezopen.
Ik rij nooit als ik gedronken heb. Ik weet dat je 1 à 2 mag drinken en dan nog mag rijden, maar dat doe ik niet. Mijn vriend trouwens ook niet. Hier heel wat taxi ritjes nodig gehad!
Hier ook regelmatig discussies op mijn werk gehad bij de borrel... dan zeiden mensen joh neem lekker een wijntje... ehm nee, want ik moet nog in de auto naar huis... dan werd er vrolijk gelachen en gezegd... ja haha wij ook. Nou ik vind dat dus niet kunnen. Als je moet rijden, moet je niet drinken. Dat je niet mag lopen als je gedronken hebt vind ik wat ver gaan want dan kom je bijna helemaal niet meer thuis.
Tja, heel officieel zal het wel zo zijn idd: óf je thuis laten brengen, óf alleen thuis drinken. Maar ik heb vroeger vaak zat met een paar wijntjes teveel op (niet dat ik nou strontlazarus was hoor) op de fiets gezeten of over straat gelopen.
Je mag je gewoon niet verplaatsen als je dronken bent, daar komt het op neer. Belachelijk ook, want als je een paar wijntjes op hebt en je wankelt naar huis ( wat mij gebeurt na een paar wijntjes )dan ben je strafbaar. Maar rijden of een ander voertuig besturen als je dronken bent, is achterlijk. Alhoewel, op de fiets moet ook nog wel kunnen vind ik. Mits je nog in staat bent om te fietsen, anders pak je maar een taxi.
ik vind dat de wet eigenlijk aangepast moet worden, niks met 1 glas mag nog en bla bla bla. Je rijdt/bestuurd gewoon geen voertuig of dergelijke als je alcohol hebt gehad, het is totaal onverantwoord. Ik heb al ruim 4 á 5 jaar niet meer gedronken, als ik nu bijv een biertje zou pakken, kan het totaal anders uit pakken bij mij, Maarrr de wet zegt, met 1 op mag ik nog rijden. Ik ben zelfs van mening, mensen die drinken en dan nog gaan rijden, rijbewijs in beslag nemen! Er zijn veel ouders hun kinderen kwijt geraakt door iemand die met drank achter het stuur heeft gezetten en niet op hebben gelet.
Met 1 wijntje op of 1 biertje op rijd ik nog gewoon naar huis hoor. Heb toevallig vorige week op onze trouw bij het eten savonds 1 wijntje op, en heb toen zelf naar huis gereden Maar met meer als 1 drankje doe ik het niet meer, gewoon voor mijn eigen veiligheid maar ook andere mensen,kinderen die je bij hebt. Ben in een horeca familie opgegroeid en genoeg ellende gezien wat dat betreft!
Hier hetzelfde. Als wij moeten rijden drinken we geen druppel. Je hebt wel een moordwapen onder je gat hangen. Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik iemand dood of zwaargewond rijd. Je reactievermogen vertraagd toch, ook na 1 glas. Daarnaast is het voor mij makkelijker om de grens bij 0 te zetten dan bij 1.
dat vind ik eigenlijk alleen maar goed. Ik weet dat er genoeg vanuit de kroeg op de fiets stappen, maar ik kan me voorstellen dat het link is. Inschattingsfouten(of gewoon stuurfouten sowieso) die met oversteken gemaakt worden, waardoor auto's in de problemen komen. En idem voor voetgangers die te veel gedronken hebben. Als ze ineens opduiken (vaak in donkere kleding) voor je auto en er gebeurd wat, heb je het als autobestuurder tóch gedaan meestal en anders houd je er sowieso een trauma aan over als ze op je motorkap (of er onder) belanden...
Maar een taxichauffeur mag je weigeren als je hebt gedronken. Ik ben absoluut tegen drinken en rijden, gewoon niet doen als je iets op hebt.
Ik ga zelf niet op de fiets als ik gedronken heb en zou ook nooit met alcohol gaan rijden. Afgelopen weekend had ik aardig wat prosecco's gehad op een verjaardagsfeestje en ben toen met de fiets aan de hand naar huis gelopen samen met vrienden.
Drinken = niet auto of scooter rijden. Fietsen of lopen moet kunnen toch, mits je nog genoeg bij je positieven bent om netjes te stoppen als het stoplicht op rood staat etc. Als je niet meer normaal kan denken/doen vind ik idd dat je een chauffeur of taxi moet hebben.
deze discussie ben ik zo klaar mee. ik ben te kippig om een rijbewijs te kunnen halen dus zal nooit rijden. en ik vind drank vies dus zal nooit teveel drinken. maar ff serieus. ik vind het not done drank op achter het stuur. lopend heb ik minder moeite mee, zolang je niet voor overlast zorgt. maar wettelijk gezien heb je inderdaad gelijk.
Dronkenschap is nog wel wat anders dan wat glazen alcohol op hebben he? Dus ja hoor, je kunt na een paar glazen alcohol rustig nog naar huis lopen.
Als we moeten rijden, drinkt 1 van ons absoluut niet! (meestal ben ik de bob, want ik drinkt zelden.) En als we dan toch allebei willen drinken, als de kleine uit logeren is, dan een taxi naar huis. Met alcohol op wordt er niet gereden !!
Ik rijdt nog wel naar huis als ik 1 glas wijn op heb, nu drink ik dan niet meer , maar normaal wel. Ik vind dat autorijden bij 1 glas moet blijven, scooter hooguit 2 glazen. Fietsen totdat je zelf denkt: neeeh dat lukt niet meer. Lopen, altijd!
het is inderdaad zo.... Vraag me eigenlijk af... dat als je "zat bent".... en als je dan AANGELIJND naar huis loopt.... en iemand het lijntje vast heeft die niet gedronken heeft.... of het dan ook telt.... hahahahaha... dan is hij/zij toch "bestuurder"...
Wettelijk gezien ben je in al die 3 gevallen bestuurder en dan geldt dus bij alledrie het maximaal toegestane promillage van .... (ik weet nooit hoeveel het is, als ik rijd, drink ik nooit. Ook niet 1 glas). Maar dat promillage geldt dus voor bestuurders, niet enkel voor autorijdende bestuurders!