Dit is zo balen!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door muisje14, 17 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. muisje14

  muisje14 Niet meer actief

  Stijn ligt opdit moment in het zkh vanwege uitdroging doordat hij diarree kreeg (rotavirus). Nadat we trouwens 2x!! 1 weggestuurd zijn bij de HAP. Stijn was meer dood dan levend. Je keek dwars door hem heen. Heel eng. Gelukkig is dat bijna over, maar nu wil hij niet echt drinken doordat hij hier verkouden is geworden en weer een loopoor heeft (3de al!) dus wat hij niet opdrinkt gaat via de sonde.
  Stijn heeft koemelkallergie en ze zeiden steeds dat hij gewoon nutramigen krijgt, maar zo vonden wij het niet ruiken. Bij navraag zeiden ze dat het van het merk Nutricia is, maar Nutricia maakt geen Nutramigen (dat doet mead Johnson). Nutricia maakt wel pepti. Dus verkeerde voeding gehad. Door het infuus, de sonde en katheter kon Stijn niet in zijn zijligkussen en nu in 3 dagen tijd is zijn afplatting weer net zo erg als 3 maanden geleden. Dus dat wordt toch een helm. want vorigemweek bij de meting was hij een grensgebied, maar het hoefde nét niet. dus nu moet het echt wel.
  o ja en hier in het zkh heeb ze met een katether inbrengen (wat niet nodig was) zijn plasbuis beschadigd. er kwam veel bloed met stolsels uit. nu moeten we over 2 maanden op de poli kinder urologie komen. Pffff das echt niet leuk zo. Kom je met een ernstige uitdroging (wat al erg genoeg is) binnen en dan krijg je dit er ff voor niks bij.

  ik voel me zo verdrietig over dit alles. Ik ga ook echt wel een klacht indienen hoor. Tegen de Hap vanwege het 2 x niet doorsturen en tegen het zkh.
   
 2. corina83

  corina83 VIP lid

  10 sep 2009
  6.038
  0
  36
  Vrouw
  IT'er
  in een huis aan het water ;)
  Ah gets:( dan voel je je al niet fijn omdat je kleintje ziek is en dan wordt je eerst nog tot 2 keer toe weggestuurd en daarna gaat het in het ziekenhuis ook nog fout.

  Inderdaad gewoon een klacht indienen, het niet hierbij laten zitten hoor.

  Schandalig wat ze zo'n kleintje dan aandoen :(
   
 3. regi

  regi Fanatiek lid

  23 jul 2007
  1.671
  0
  0
  och meid wat een ellende, op sommige momenten heb je echt niks aan de hap, wij zijn ook een keer naar huis gestuurd met een oorontsteking wat het helemaal niet was maar ons meisje had ernstige reflux grrr soms trek je ze het liefst achter hun bureau vandaan.
  en ik zou zeker een klacht indienen ze zijn zo makkelijk tegenwoordig ohw we doen maar ff en ondertussen mag jij de problemen oplossen. heel veel sterkte meid.
   
 4. adi

  adi Niet meer actief

  Oh wat vreselijk zeg! Ik word helemaal naar van al die fouten die je kindje heeft moeten doorstaan!
  Waarom moest ie een katheter?
  En dan ook nog de verkeerde voeding geven!

  (ik zou hier echt laaiend om worden, heb je een klacht ingediend?)
   
 5. Tuti80

  Tuti80 Fanatiek lid

  20 dec 2010
  3.855
  24
  38
  Zuid Holland
  Getsie wat een ellende. Schandalig dat ze de verkeerde voeding hebben gegeven!! En wat zielig voor je kleintje, zeker als die catheter helemaal niet nodig was. Sterkte ermee en ik zou t er ook niet zomaar bij laten zitten.
   
 6. muisje14

  muisje14 Niet meer actief

  Ja, dat is een goeie, waarom een katheter. Dat hoefde volgens ons eigenlijk ook niet, want net van tevoren had hij een plasluier. En ja met diarree verliest hij toch al veel vocht dus kan hij ook niet veel plas hebben.

  We gaan zeker een klachtenbrief schrijven, maar dat doen we als Stijn weer thuis is. Nu willen we de zorg geven die Stijn nodig heeft.
   
 7. kandy

  kandy Actief lid

  5 aug 2008
  133
  0
  16
  Gossie, meid wat een verhaal zeg, niet normaal:x Wat zul jij je boos en machteloos voelen. Nemen ze hem eindelijk op, maken ze ook nog es zo´n grove fouten, echt schandalig!

  Ik hoop voor jullie en uiteraard voor jullie lieve mannetje dat alles snel goed mag komen, sterkte ermee, leef ontzettend met jullie mee.

  groetjes
   
 8. mikos

  mikos Bekend lid

  7 dec 2010
  944
  0
  0
  wat erg zeg, en die katheter snap ik ook niet een luier kan toch ook... arme jongen nu heeft hij er ook nog een probleem bij gekregen nadat hij eindelijk naar t ziekenhuis mocht.

  Veel sterkte ermee, ik hoop dat hij snel op zal knappen
   
 9. vinisa

  vinisa Fanatiek lid

  8 sep 2008
  4.346
  1
  36
  Wat vervelend dat het zo gelopen is. En wat raar dat ze hem niet z'n eigen voeding gaven!

  Ik zou er zeker een klacht over indienen. En het aangeven op het ervaringenformulier (op papier of online..net wat je wilt). Die krijg je toch mee van het Radboud.

  Is de diarree wel al voorbij?
   
 10. Marientje28

  Marientje28 Actief lid

  30 jun 2008
  220
  0
  0
  Wijkverpleegkundige
  Lieve Linda,
  Wat verdrietig dat Stijn zo jong al in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Dat jij worstelt met de fouten die er gemaakt zijn maakt het des te moeilijker.
  Als verpleegkundige vind ik het vooral heel jammer dat je geen goede uitleg hebt gekregen. De juiste uitleg kan veel zorgen bij ouders wegnemen en voorkomt dat vaak voorkomende complicaties als fouten gezien worden.

  Ik wil graag proberen om je wat wijzer te maken in de gang van zaken.

  Je zoontje is opgenomen met uitdrogingsverschijnselen. Een van de graadmeters van de ernst van dehydratie is de hoeveelheid urine die de nieren produceren. Ook de samenstelling van die urine kan soms onderzocht worden om te zien of de nieren schade hebben opgelopen door de dehydratie. Die catheter was dus waarschijnlijk écht noodzakelijk. Zeker bij zo een jong kindje kan een paar ml verschil op de vochtbalans (=verschil tussen de hoeveelheid vocht die er in en uit gaat) een heel ander beeld en interpretatie geven van de gezondheidstoestand van iemand. Het wegen van de luiers is dan helaas echt niet voldoende om die vochtbalans nauwkeurig genoeg in beeld te krijgen. Daarnaast kun je uit de luier geen urine meer halen voor eventueel onderzoek op de samenstelling van de urine.

  Catheteriseren levert echt bijna altijd beschadiging op in de urinebuis of blaas. Het slijmvlies van deze organen is heel teer, heel dun, en zit tjokvol miniscule bloedvaatjes. Als dat ook maar een klein beetje beschadigd raakt krijg je meteen redelijk veel bloedverlies. Daarnaast ziet bloed in vloeistof er vaak toch al uit alsof er liters bloed zijn weggelekt. (beetje vies maar kijk maar eens in het toilet als je ongesteld bent) Bij jonge kindjes is het bloedstolling nog niet helemaal goed ingesteld door het lichaam zelf, het is dan ook niet voor niets dat baby's na de geboorte vitamine k krijgen en dat borstvoedingskinderen extra vitamine k krijgen gedurende de eerste maanden. Een kleine bloeding bij een jong kindje, zeker in een vochtige omgeving als de urinewegen, kan dus daardoor vaak wat langer aanhouden. Een kleine beschadiging in de urineleider kan in zeldzame gevallen soms voor een vernauwing zorgen omdat er een littekentje ontstaat, daarvoor krijgen je de controle bij de uroloog.

  Het verhaal omtrent de foute voeding is inderdaad schandelijk. Je hebt alle recht om hierover een klacht in te dienen.

  Wat betreft de afplatting van Stijn: heel vervelend dat jullie inspanningen van de afgelopen maanden om verdere afplatting te voorkomen nu teniet lijken gedaan. Stijn was blijkbaar al een 'grensgeval', misschien is het dan juist goed dat hij nu geen grensgeval meer is en dat jullie de keuze voor wel/geen helmtherapie nu niet hoeven te maken. Kinderen zijn hard, een afplatting blijft vaak tot in de adolescentie zichtbaar. Met een paar maanden helmtherapie (wat absoluut heel vervelend is, zeker met het warme seizoen in aantocht) krijgt hij een prachtig rond koppie!

  Heel veel beterschap voor Stijn en sterkte voor jullie als ouders!

  Liefs Marina
   
 11. muisje14

  muisje14 Niet meer actief

  UPDATE: Stijn mag morgen (vrijdag 18-3) waarschijnlijk in de loop van de dag naar huis. Hij drinkt zijn flessen nu redelijk goed op (hij zit nu weer op 150 cc). Hij heeft 1,5 dag geen voeding gehad alleen maar vocht dus hij moet echt weer wennen. Net ook weer belt mijn man op. Had een verpleegkundige zijn luier verkeerdom gedaan. Met dus als resultaat dat zijn plas er langs is gegaan en zijn bed nat was. AHHHHHH zo dom zijn ze daar!!!! En dat zijn dan verpleegkundige waar je op moet vertrouwen met medicijnen e.d.
   
 12. adi

  adi Niet meer actief

  Ik wil hier even op reageren.

  Om urine te onderzoeken kan bij een baby ook gewoon een plaszakje worden geplaatst, vooral bij een jongen. Deze lukt dan meestal vrij snel (mijn zoontje heeft in de eerste 5 weken van zijn leven 7 zakjes moeten inleveren, dus weet waar ik over praat)

  Mijn kinderen zijn met 5,5 maanden ook opgenomen geweest met rota-virus, en ook behoorlijk uitgedroogd geweest. Maar toen zijn ook gewoon de luiers gewogen, en is de baby heel goed geobeserveerd.
  En een katheter zal echt niet voor optimaal resultaat mbt meting van vochtverlies zorgen. Bij Rota-virus raakt een kind het meeste vocht kwijt via extreme diarree, en meestal in de vorm van spuitluiers. Dus veel vocht dat buiten de luier komt (in de kleren/beddengoed enz). Een katheter zal echt niks bijdragen omdat de vocht via diarree en spugen eruit gaat.

  En ten slotte is het plaatsen van een katheter VRESELIJK pijnlijk, vooral voor een man/jongen. Om dit te doen bij een jonge baby vind ik ronduit wreed!

  Om al deze redenen vind ik het gewoon ondenkbaar waarom dit zieke jongetje zo behandeld is. Ik hoop echt dat ie heel snel herstelt en beter wordt, en die stomme virus de baas wordt.

  Dikke knuffel voor TS!
   
 13. muisje14

  muisje14 Niet meer actief

  Stijn is weer thuis. Vanmorgen is hij ontslagen uit het ziekenhuis. Hij drinkt ook weer goed (180 ipv 200) dus das redelijk goed.

  Hij is nog wel onder het gewicht van wat hij was. 9 maart voor het laatst zelf gewogen en toen was hij 8845 gram en nu net nog gewogen en toen zat hij op 8640 gram. Hij zat bovenaan in de groeicurve dus het scheelde dat hij qua gewicht wat kon hebben.
  Nu is het vooral veel wassen (ik wil gewoon alles ontsmetten aangezien hij wel een besmettelijk virus had) en schoonmaken in huis (dat is ook al een week niet gedaan) O ja en nog bijslapen van afgelopen week.

  We zijn ook al met de klachtenbrief begonnen. Op 14 april moeten we op de poli algemene kindergeneeskunde komen voor controle en op 17 mei op de poli kinder urologie (vanwege die 'beschadigde' plasbuis)
   

Deel Deze Pagina