Alcohol

Discussie in 'Voeding' gestart door Omelet, 20 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Nee, dit topic gaat niet over de vraag of mijn zoontje een wijntje mee mag drinken aan tafel ;)

    Ik marineer witvis altijd in witte wijn, en dan bak ik hem in de pan gaar.
    Kan ik mijn zoontje vanavond een stukje geven of vervliegt de alcohol niet helemaal en kan ik het dus beter niet doen?

    Hoe doen jullie dat?
     
  2. Linnie1985

    Linnie1985 Fanatiek lid

    17 mrt 2010
    3.406
    0
    0
    NULL
    Gouda
    Ik zou het zelf niet doen. Volgens mij vervliegt alcohol nooit helemaal.

    Maar misschien slaapt tie er wel lekker van. :p
     
  3. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Er blijft wel iets over. Veel is het niet, maar met zo'n kleintje zou ik het niet doen. Onze kleuter heeft wel pastasaus met rode wijn gehad. Maar dat staat ook een uur of meer te pruttelen.
     
  4. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Hij slaapt ook prima zonder ;) Goed geen vis voor de kleine man vanavond dus :)
     
  5. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ik zou het wel geven
     
  6. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Ik ook.
     
  7. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    alcohol verdampt boven de 100 graden, je kan het dus gerust geven
     
  8. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Ik lees op een site dat na 1 uur koken 75% verdampt is.
    Ik zou het niet doen.
     
  9. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    bakken geeft veel hogere temperaturen, is dus veel sneller verdampt.
    Koken is een ander verhaal..

    marineer je de vis in wijn omdat het dan lekker mals word? want dan zou je ipv wijn ook een klein scheutje azijn kunnen gebruiken.
     
  10. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Eerder nog zelfs. 78 graden.

    En water verdampt boven de 100 graden. Maar een pan water is ook niet in 1 keer weg, dat heeft tijd nodig. Net als alcohol niet in 1 keer weg is bij 78+ graden
     
  11. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    nee precies..maar denk dat TS geen hele pan met 100% alcohol op heeft staan maar gewoon een scheutje wijn in de marinade heeft gedaan. Lijkt mij te verwaarlozen datgeen wat dan evt over zou kunnen blijven aan prom. alcohol
     
  12. sassie25

    sassie25 Fanatiek lid

    15 nov 2009
    4.613
    0
    0
    bakkersmeisje
    Bleiswijk
    Dat dacht ik ook. Dus ik zou het wel geven. Kun je die vis voor je zoontje niet apart houden van de rest? Dan kun je hem wel de vis geven maar dna niet gemarineerd.

    x
     
  13. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Je kind krijgt met het drinken van appelsap meer alcohol binnen, ik vind dit dus behoorlijk overdreven...
     
  14. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Ik doe bevroren vis in witte wijn en laat dat ontdooien in de oven, en daarna bak ik het in een pan. De wijn geeft een lekkere smaak en maakt de vis lekker zacht.
    Ik bak het niet heel lang. Heb het hem dus maar niet gegeven.
    Beetje dom, had er niet aan gedacht voor ik het in de oven zette.

    Over een scheutje in pastasaus ofzo zou ik niet moeilijk doen trouwens.
     
  15. Hansje123

    Hansje123 Bekend lid

    3 feb 2009
    921
    0
    16
    Is echt te verwaarlozen. De alcohol verdampt naar zeggen door de Andre voor het grootste deel hetgeen dat er nog in zit is echt te verwaarlozen. Zou me er echt niet te druk om maken.
     
  16. Jorietje

    Jorietje Fanatiek lid

    22 feb 2006
    4.149
    688
    113
    Zuid-Holland
    Ik heb pas stoofpeertjes gemaakt, daar doe ik altijd een scheutje vruchtenwijn doorheen tijdens het stoven voor de mooie rode kleur en de lekkere smaak. Dat staat dus zo'n 5 uur te stoven. Ons manneke heeft ook gewoon die stoofpeertjes mee zitten eten hoor... Bedacht het me eigenlijk pas later dat er dan alcohol doorheen zit haha.. Weet nog niet of ik het de volgende keer weer met wijn doe of voorlopig maar met vruchtensap :D

    Maar ik kan me er echt niet druk om maken, als je je kind een fles bier geeft is het wat anders ;)
     
  17. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Nee alleen rode wijn in een rietjesbeker ;)
     
  18. Jorietje

    Jorietje Fanatiek lid

    22 feb 2006
    4.149
    688
    113
    Zuid-Holland
    hahaha
     
  19. gekko

    gekko VIP lid

    11 okt 2010
    10.962
    0
    0
    NULL
    NULL
    Voor iedereen die het zich afvraagt....


    Resterende alcohol na bereiding:
    Even laten koken: 85%
    geflambeerd: 75%
    15 minuten pruttelen: 40%
    1 uur sudderen: 25%
    2,5 uur sudderen: 5%
     
  20. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Ben blij dat ik het hem niet gegeven heb. :)
     

Deel Deze Pagina