Nee, dit topic gaat niet over de vraag of mijn zoontje een wijntje mee mag drinken aan tafel Ik marineer witvis altijd in witte wijn, en dan bak ik hem in de pan gaar. Kan ik mijn zoontje vanavond een stukje geven of vervliegt de alcohol niet helemaal en kan ik het dus beter niet doen? Hoe doen jullie dat?
Ik zou het zelf niet doen. Volgens mij vervliegt alcohol nooit helemaal. Maar misschien slaapt tie er wel lekker van.
Er blijft wel iets over. Veel is het niet, maar met zo'n kleintje zou ik het niet doen. Onze kleuter heeft wel pastasaus met rode wijn gehad. Maar dat staat ook een uur of meer te pruttelen.
bakken geeft veel hogere temperaturen, is dus veel sneller verdampt. Koken is een ander verhaal.. marineer je de vis in wijn omdat het dan lekker mals word? want dan zou je ipv wijn ook een klein scheutje azijn kunnen gebruiken.
Eerder nog zelfs. 78 graden. En water verdampt boven de 100 graden. Maar een pan water is ook niet in 1 keer weg, dat heeft tijd nodig. Net als alcohol niet in 1 keer weg is bij 78+ graden
nee precies..maar denk dat TS geen hele pan met 100% alcohol op heeft staan maar gewoon een scheutje wijn in de marinade heeft gedaan. Lijkt mij te verwaarlozen datgeen wat dan evt over zou kunnen blijven aan prom. alcohol
Dat dacht ik ook. Dus ik zou het wel geven. Kun je die vis voor je zoontje niet apart houden van de rest? Dan kun je hem wel de vis geven maar dna niet gemarineerd. x
Je kind krijgt met het drinken van appelsap meer alcohol binnen, ik vind dit dus behoorlijk overdreven...
Ik doe bevroren vis in witte wijn en laat dat ontdooien in de oven, en daarna bak ik het in een pan. De wijn geeft een lekkere smaak en maakt de vis lekker zacht. Ik bak het niet heel lang. Heb het hem dus maar niet gegeven. Beetje dom, had er niet aan gedacht voor ik het in de oven zette. Over een scheutje in pastasaus ofzo zou ik niet moeilijk doen trouwens.
Is echt te verwaarlozen. De alcohol verdampt naar zeggen door de Andre voor het grootste deel hetgeen dat er nog in zit is echt te verwaarlozen. Zou me er echt niet te druk om maken.
Ik heb pas stoofpeertjes gemaakt, daar doe ik altijd een scheutje vruchtenwijn doorheen tijdens het stoven voor de mooie rode kleur en de lekkere smaak. Dat staat dus zo'n 5 uur te stoven. Ons manneke heeft ook gewoon die stoofpeertjes mee zitten eten hoor... Bedacht het me eigenlijk pas later dat er dan alcohol doorheen zit haha.. Weet nog niet of ik het de volgende keer weer met wijn doe of voorlopig maar met vruchtensap Maar ik kan me er echt niet druk om maken, als je je kind een fles bier geeft is het wat anders
Voor iedereen die het zich afvraagt.... Resterende alcohol na bereiding: Even laten koken: 85% geflambeerd: 75% 15 minuten pruttelen: 40% 1 uur sudderen: 25% 2,5 uur sudderen: 5%