babi pangang maken

Discussie in 'De lounge' gestart door Brigitte1985, 13 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.018
    213
    63
    Hebben jullie weleens babi pangang gemaakt (krokant spek)? Watvoor vlees hebben jullie gebruikt ( buikspek of iets anders? Ik wil ook graag weten of jullie het vlees in de oven of in de frituur hebben gebakken.

    Wil het graag een keer zelf maken, ben benieuwd naar jullie ervaringen!
     
  2. San987

    San987 Fanatiek lid

    21 okt 2012
    1.516
    98
    48
    Ik heb het toevallig vorige week nog gemaakt! Ik gebruik alleen geen buikspek.
    Mijn recept:

    500 gram varkens schnitzel (ongepanneerd)
    1 pot atjar
    1 fles heinz hot tomatenketchup
    2 eetlepels b bruine suiker
    2 uien, in ringen


    Uien aanbakken
    Vlees in reepjes snijden een toevoegen, peper en zout
    Bruine suiker erbij en evt ketjap
    Als het vlees bijna klaar is, pot atjar erbij doen (alles mag erin)
    fles ketchup erbij en 10 mijn laten pruttelen

    Lekker met rijst ofzo
     
  3. Within

    Within Niet meer actief

    Ik maak het altijd uit een conimex pakje, met ongepaneerde schnitzels.. Erg lekker! Ik lees ff mee :)
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    knap van degenen die eraan beginnen... ik laat het mooi aan de chinees over:D
     
  5. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.018
    213
    63
    bedankt voor de reacties! Op internet staan zoveel verschillende dingen, maar kennelijk lukt het vaak niet om het goed te maken!

    Ik wacht nog wat reacties af anders ga ik van de week aan de slag. Als het gelukt is laat ik het jullie weten:)
     
  6. toetie

    toetie Fanatiek lid

    14 dec 2010
    2.310
    7
    38
    noord brabant
    1 fles tomatenkethup? ik ga me er toch wel 2 keer overdenken voordat ik dat weer gaat eten
     
  7. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Toetie: tja dat is waar ze meeste rode saus van maken he :)
     
  8. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    ik maak het van schnitzel, met eetlepel ketjap, tl laos, tl knoflookpoeder en tl djahé (kruiden van conimex) bak het krokant op een bakplaat en dan zakje babi pangang saus erover van conimex... hmmmm
     
  9. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    schnitzel is toch kei taai? terwijl babi pangang juist smuiig en vettig is? dat is dan toch helemaal niet hetzelfde?
     
  10. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Dacht ik ook hoor, ik eet dan geen varkensvlees meer maar mijn indische moeder maakt het volgens mij met speklappen oid?
     
  11. tuc

    tuc Niet meer actief

    je hebt 2 soorten he..gewoon babi pangang en babi pangang spek. De tweede lijkt mij van spek idd:D maar de eerste versie niet.
     
  12. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    Heb een recept van mijn vriend kunnen lospeuteren:

    500gr varkensfilet
    2 uien
    3 el bruine basterdsuiker
    5 el zoete ketjap
    1 tl sambal oelek
    1 maggiblokje
    1 eetlepel stroop
    blikje tomatenpuree
    1 of 2 teentjes knoflook naar smaak toevoegen

    vlees aanbraden in olie of boter, daarna ui en knoflook toevoegen
    in een bakje bruine suiker, ketjap en sambal mengen en dan bij het vlees toevoegen. Ca 10 minuten op laag vuur laten bakken.
    In een pannetje 250 ml water met maggiblokje, stroop en tomatenpuree verwarmen en dan bij het vleesmengsel voegen. Dan nog op laag vuur de saus wat laten inkoken. Indien de saus dun blijft kan je wat bindmiddel toevoegen.
     
  13. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    ik zou het met schouderkarbonade maken denk ik lekker mals
     
  14. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.018
    213
    63
    Ik wil eerst die zonder saus maken. Dus varkensvlees roosteren. Lees alleen veel verschillende tips en iedereen gebruikt weer ander vlees. Ik ga het van de week proberen met buikspek.
     
  15. Triskele

    Triskele Niet meer actief


    ja maar de versie met saus (dus geen spek) is ook wel "spekkig en zeker niet a la schnitzel soort zeg maar...
     
  16. ella27

    ella27 VIP lid

    22 jan 2010
    13.977
    1
    0

    mijn idee! :D

    of een simpel pakje uit de supermarkt.... waarbij ik nog maar 3 a 4 ingredienten erbij hoef te halen
     

Deel Deze Pagina