Wat ontzettend vervelend dat de juf dit allemaal even tijdens een 10 minuten gesprek gaat melden. Uit ervaring weet ik dat dit niet tijdens een 10 minuten gesprek thuishoort maar dat ze (bij ons op school tenminste) hiervoor altijd apparte gesprekken voor inplannen omdat deze gesprekken vaan emotioneel zijn en veel meer tijd in beslag nemen dan 10 minuten. Daarbij mogen scholen (buiten de cito toetsen om) geen testen en observatie's afnemen zonder de toestemming van de ouders. Daarbij lijkt het me erg moeilijk om een kind wat nog niet leest (dus geen losse woordjes maar hele zinnen die onder of achter elkaar staan) en nog niet schrijft te testen op dyslexie. Daarbij moet een school een soort van behandelplan opstellen wanneer blijkt dat je kindje het om 1 of andere reden moeilijk heeft op school, vaak wordt dit gedaan door of samen met de ib-er. Hou gewoon goed in je achterhoofd dat ze eigenlijk altijd toestemming van jullie nodig hebben voordat ze iets mogen testen e.d. En kom je toch niet op 1 lijn met zijn allen dat geef ik je man gelijk en zou ik op zoek gaan naar een andere school. Tijdens het gesprek met de ib-er kun je gerust vragen hoe de leraarindeling voor volgend jaar is. of ze dan het hele jaar een vaste leraar hebben en hoe de klasindeling gaat zijn.
Wat ontzettend vervelend dat de juf dit allemaal even tijdens een 10 minuten gesprek gaat melden. Uit ervaring weet ik dat dit niet tijdens een 10 minuten gesprek thuishoort maar dat ze (bij ons op school tenminste) hiervoor altijd apparte gesprekken voor inplannen omdat deze gesprekken vaan emotioneel zijn en veel meer tijd in beslag nemen dan 10 minuten. Omdat er nooit eerder dit soort berichten zijn afgegeven kwam dit binnen als een mokerslag. We waren eigenlijk beide met stomheid geslagen. PAs na dat gesprek ( als je het zo kunt noemen, ik noem het meer een preek ) bedacht ik me wat we hadden moeten vragen en zeggen. Daarom zet ik het nu op papier. Ik heb oppas voor de kindjes geregeld om het gesprek goed te kunnen voeren. Daarbij mogen scholen (buiten de cito toetsen om) geen testen en observatie's afnemen zonder de toestemming van de ouders. Daarbij lijkt het me erg moeilijk om een kind wat nog niet leest (dus geen losse woordjes maar hele zinnen die onder of achter elkaar staan) en nog niet schrijft te testen op dyslexie. Daarbij moet een school een soort van behandelplan opstellen wanneer blijkt dat je kindje het om 1 of andere reden moeilijk heeft op school, vaak wordt dit gedaan door of samen met de ib-er. Hou gewoon goed in je achterhoofd dat ze eigenlijk altijd toestemming van jullie nodig hebben voordat ze iets mogen testen e.d. En kom je toch niet op 1 lijn met zijn allen dat geef ik je man gelijk en zou ik op zoek gaan naar een andere school. Tijdens het gesprek met de ib-er kun je gerust vragen hoe de leraarindeling voor volgend jaar is. of ze dan het hele jaar een vaste leraar hebben en hoe de klasindeling gaat zijn.Dat is iets waar ik op sta inderdaad. Voor een goede begeleiding is dat een must, helemaal na de drama jaren qua wisseling van leerkrachten.
Ja hoor, vorig jaar (groep 1) voelde onze zoon zich helemaal niet fijn op school. Wat resulteerde in erg veel gillen en rare geluiden maken in de klas. Ondertussen had hij zichzelf leren lezen, kende het alfabeth en telde tot 100. Hij is in sept. met de school begonnen en in november werden wij al uitgenodigd voor een gesprek, in januari weer een gesprek en in mei nog eentje. Tijdens deze gesprekken kregen we te horen wat opviel aan hem maar ook de dingen die hij juist heel goed deed. Hij is een paar keer geobserveert door de ib-er maar ook een keertje door een ambulant begeleidster, heel langzaam werd ook geopperd dat hij wel eens autistisch kon zijn. Toen was het al wel duidelijk dat hij in groep 2 echt niet op zijn plaats zou zijn en hebben we besloten hem over te laten gaan naar groep 3. Begin van het schooljaar is hij geobserveert door een orthopedagoge/psychologe en zijn er diverste tests afgenomen (waaronder een iq test maar ook testen om te kijken hoe hij sociaal/emotioneel is). Wij hebben vragenlijsten in moeten vullen evenals zijn leraressen ook hebben wij nog een openvragenlijsten in moeten vullen. Aan de hand daarvan is de diagnose Asperger gevallen (een van de vele soorten autisme).
Ik zie dat er best veel overeenkomsten zijn met mijn dochter (inmiddels 12 jaar) Zij heeft add, misschien kun je eens op de site kijken en dan alle kenmerken langs. Er is als je het weet goed mee te leven. www.levente.nl